logoImpact EST nr. 866 - 15.04.2021

Pe surse, am fost informaţi că săptămâna trecută, vineri pe la 11.00, adunătură mare, cu mic cu mare, a activului de bază pe-se-de, acelaşi, la Acvariul de la Romarta din centrul Galaţiului, pentru o întâlnire fără cap şi fără coadă, la fel ca formă şi conţinut precum şi celelalte de-a lungul timpului. După acelaşi tipic, ani şi ani de zile, în aceeaşi sală, cu acelaşi aranjament de mese şi scaune, cu aceiaşi indivizi în „faţă”, cu acelaşi discurs de formă dar fără fond, în fapt aceeaşi „eternitate”, aceeaşi atmosferă, aceeaşi băltire şi veşnicie din care, pe-se-de-ul local nu reuşeşte să se desprindă. În fapt aceeaşi metodologie folosită prin care din când în când, o dată la două, trei luni sau chiar mai rar, Măria Sa, domnul Nica, se coboară împreună cu staff-ul său la nivelul activului muncitor şi credul, fără coloană vertebrală.

Sala plină ochi, ăia dornici de a fi clasaţi mai aproape de ŞEFI se aşează în prima parte, ceilalţi, mai reţinuţi, mai nesemnificativi, mai cârcotaşi în barbă se aşează în „fundul” sălii, iar în faţă, acolo la PREZIDIU, aceiaşi obosiţi, preocupaţi, aroganţi, insolenţi, unsuroşi indivizi în persoana zeilor şi paraleilor, a atotştiutorilor şi durilor, a baronilor locali. Aceiaşi obosiţi care nu au nicio realizare la activ privind Republicuţa noastră, care în atâta amar de vreme nu au lăsat nicio urmă demnă de luat în seamă, care nu au făcut nicio… căcărează în folosul poporului blegit şi votant de aiurea. Aceiaşi ce vor rămâne în paginile istoriei locale precum „ciuma burgheziei proletare”, cei ce nu au făcut nimic pentru comunitate ci doar pentru ei şi acoliţii lor, nimic pentru fiii şi nepoţii noştri, a urmaşilor şi urmaşilor lor care se vor pişa pe mormintele lor drept mulţumire. Dar să ne întoarcem la oile noastre şi să vă spunem că discursul central, cel care contează, al tovarăşului Preşedinte, a fost acelaşi, tras la indigo, ca de fiecare dată de ani şi ani, în aceeaşi situaţie (perdantă), îndemnând la unitate, la cât de tare şi puternici sunt uniţi, că nu e cazul să…, că nu e timpul să…, că apariţia…, că o să vedeţi…, totul pe un ton de siguranţă şmecherească, de om (oameni) care cunosc, care ştiu, cu zâmbete ironice pe sub mustaţă, din colţul gurii, cu o mimică sigură şi bazată, superioară. Nimic despre restructurarea partidului, nimic despre asumarea răspunderii pentru pierderea alegerilor prezidenţiale, nimic despre eventualele demisii de onoare, nimic despre strategia viitoare şi calea partidului, NIMIC. În fapt, aceeaşi gargară, aceeaşi abureală, pentru adormirea indivizilor amorfi din scaune, având drept scop perpetuarea puterii LOR, a ETERNIZĂRII celor aflaţi la Prezidiu şi în primele rânduri. Undeva, prin spate, se aude aşa ca un ecou mai mult pe şoptite, de genul „ceva de Microsoft?” sau „cât ne mai minţiţi” sau „tot cu voi” sau „până când”, semn că ăia din spate, unii mai tineri, dau să plesnească. Din nefericire, slabe speranţe, sunt puţini, fără curaj, fără susţinere, fără organizare, fără boaşe. Concluzia fără echivoc e una clară şi precisă: „PE-SE-DE-ul nu are scăpare, nu are forţa necesară de regenerare din interior, el se prăbuşeşte încet dar sigur măcinat de aceleaşi carii, determinând în timp dărâmarea construcţiei precum o casă din lemn” susţinută de cei patru piloni, gruparea lui Nica şi Ştefan Viorel – a elitei economice, gruparea lui Nichita şi Bacalbaşa – cea a intelectualilor, gruparea lui Saghian – cea a ţăranilor” şi gruparea tinerilor cu cele două aripi, una a lui Mărgărit, iar alta a lui Daniel Butunoi”.

Observator 30 - ianuarie - 2015

One Response so far.

  1. tureltan spune:

    Imagine realista lugubra a dezinteresului pe care il au potentatii urbei. La acest tablou ar mai fi de adaugat ca chenar haitele de pecisti uneperisti etc. ce stau sa apuce oasele , unii dintre ei reusind sa intre in decor cu hulpavii inradacinati in structurile parlamentare cu nume de baroni. Ptr . ceea ce au facut astia nu trebuie sa fie chemati sa dea socoteala?

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Pelicanii de la AJVP

Un grup de membri ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi ...

SIDEX-Liberty Galaţ

Din nou presa internaţională alocă prima pagină combinatului Liberty Galaţi. ...

Terenul ELNAV nu put

Aflăm că terenul de circa 11,4 hectare (nu nouă hectare) ...