logoImpact EST nr. 893 - 30.11.2021

Uluitor: şefa Secţiei judiciare din DNA, procuroarea Gabriela Popa, o militantă împotriva Legilor Justiţiei adoptate de PSD, a încercat să-l îndoaie pe judecătorul ICCJ Marius Foitos în plină şedinţă de judecată, în dosarul vicepremierului Paul Stănescu. În afara normelor legale şi cu maxim tupeu, procuroarea DNA i-a întins lui Foitos un plic mare şi galben, spunându-i că este doar pentru informarea sa şi că nu are voie să-l arate apărării. Foitos a refuzat plicul

PLICUL GALBEN CU TURNĂTORII

Incredibil, dar adevărat! DNA continuă practicile din timpul protocoalelor abuzive dintre PICCJ şi SRI, când în anumite documente transmise SRI către parchete şi instanţe se invoca formula: “În conformitate cu dispoziţiile art. 8 şi art. 57 din protocolul de cooperare între PICCJ şi SRI pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale nr. 003064 din 04.02.2009, vă adresăm rugămintea ca datele prezentate să fie destinate exclusiv informării procurorului de caz, potrivit principiului “necesităţii de a cunoaşte fără a fi introdus în dosarul cauzei”. În acest mod, mulţi inculpaţi au fost condamnaţi fără să li se permită să aibă acces la vestitele dosare galbene care veneau de la SRI şi la care apărarea nu avea acces.
Uluitor, deşi directorul SRI Eduard Hellvig a declarat anul trecut că protocoalele dintre SRI şi PICCJ au fost denunţate, la termenul de joi, 8 februarie 2018, de la Înalta Curte – Secţia penală, în dosarul în care DNA a solicitat redeschiderea unei cauze foarte vechi vizându-l pe vicepremierul PSD Paul Stănescu, pe care DNA a clasat-o în 2013, s-a întâmplat o scenă care a consternat întreaga audienţă şi care a fost relatată pentru Lumeajustitiei.ro de surse avizate.
Conform acestor surse, în timpul şedinţei secrete, în camera de consiliu, procuroarea de şedinţa Gabriela Popă (foto), care este şi şefa Secţiei judiciare a DNĂ, s-a ridicat de la pupitru şi s-a dus către judecătorul Marius Foitos (fost procuror PICCJ, făcut peste noapte judecător direct la ICCJ) cu un plic mare, de culoare galbenă. Procuroarea DNA i-a transmis judecătorului Foitos că în plic sunt documente destinate doar informării instanţei şi că apărarea vicepremierului Paul Stănescu nu are dreptul să vadă respectivele documente.
Din felul în care s-a adresat şi ţinând cont că generalii şi ofiţerii SRI au fost văzuţi frecvent venind în parchete şi instanţe cu dosare galbene, singura concluzie care noi o putem trage este că plicul conţinea documente venite din laboratoarele SRI.

Foitos a refuzat plicul

Vizibil pus în încurcătură de situaţie, judecătorul Marius Foitos a realizat despre ce este vorba şi a refuzat să primească plicul galben.
Chiar dacă procuroarea Gabriela Popa nu şi-a atins scopul, considerăm că tentativa să de a înmâna instanţei nişte documente declarate secrete pentru apărare, constituie o tentativă de influenţare, care excede oricăror norme legale şi procedurale din legislaţia României.
Lumeajustitiei.ro solicită Inspecţiei Judiciare să se autosesizeze pe baza acestui articol şi să cerceteze dacă fapta procuroarei Gabriela Popa este sau nu o tentativă de imixtiune şi influenţare a judecătorului Înaltei Curţi, după modelul în care procedau alţi procurori de la DNA în vremurile de glorie ale protocoalelor secrete, care nici astăzi nu au fost declasificate şi care fac în prezent obiectul cercetărilor comisiilor parlamentare speciale. De asemenea, solicităm Inspecţiei Judiciare să cerceteze şi dacă procuroarea Gabriela Popa a încălcat obligaţia de a se abţine, atât timp cât a protestat în decembrie 2017, în stradă împotriva PSD, pe Legile Justiţiei, iar acum a intrat într-un dosar privind un lider al PSD.
Dacă în fata vicepremierului României şi a unui judecător ICCJ, procurorii din parchetul lui Kovesi continua cu practici care exced legislaţiei şi dreptului la un proces echitabil, şi pot afirma în şedinţa de judecată că documente cu care înţeleg să facă acuzarea nu trebuie prezentate apărării, opinăm că există riscul ca acţiunile de poliţie politică să continue. Faptul că judecătorul Marius Foitos a refuzat primirea plicului este dovada supremă a faptului că cererea procuroarei DNA era în afara unui cadru legal care să asigure un proces echitabil.
În documentele prezentate aveţi dovadă certă – pe care Lumeajustitiei.ro a sesizat-o inclusiv Comisiei Europene – că între Laura Kovesi şi fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea se trimiteau corespondente secrete în care se făceau referiri clare la protocolul PICCJ-SRI din 2009, în care se menţionau articole potrivit cărora agenţii SRI îşi arogau drepturi de a ordona procurorilor să ia act de anumite dosare în virtutea unei aşa-zis al nevoii de a cunoaşte, dar care să fie ascunse apărării.
ALARMA: Procuroarea DNA Gabriela Popa a fost surprinsă în imaginea de mai jos, în timpul protestului din 18 decembrie 2017, pe scările Palatului de Justiţie, alături de anumiţi magistraţi #rezistenţi incitaţi de Forumul Judecătorilor, care se opuneau modificări Legilor Justiţiei iniţiate de PSD. La protest au fost văzuţi şi consiliera Laurei Kovesi, judecătoarea Dana Tiţian, dar şi procuroarea lui Liviu Dragnea: Alexandra Carmen Lancranjan, care şi ea a ieşit în stradă împotriva Legilor PSD, dar instrumentează dosarul preşedintelui PSD, fără să se înţeleagă să se abţină.
Cum îşi permite procuroarea Gabriela Popa care a protestat împotriva legilor PSD în stradă să apară în dosarul vicepremierului PSD Paul Stănescu? Dar procuroarea DNA Alexandra Carmen Lancranjan să nu se abţină din dosarul liderului PSD? Este limpede cât de imparţiali sunt aceşti procurori de la DNA!

Dezvăluiri incredibile…

Dezvăluiri incredibile în dosarul în care DNA a solicitat redeschiderea unei cauze vechi, vizându-l pe vicepremierul PSD, Paul Stănescu.
Surse au declarat pentru Lumeajustitiei.ro că la termenul de joi, 8 februarie, de la Înalta Curte – Secția penală, în timpul ședinței secrete, procuroarea de sedinţă Gabriela Popa, care este şi şefa Secţiei judiciare a DNA, s-a ridicat de la pupitru şi s-a dus către judecătorul Marius Foitos (fost procuror PICCJ, făcut peste noapte judecător direct la ICCJ) cu un plic mare, de culoare galbenă.
Procuroarea DNA i-a spus judecătorului Foitos că in plic se află documente destinate doar informării instanței și că apărarea vicepremierului Paul Stănescu nu are dreptul să vadă respectivele documente.
Deși astfel de practici, care erau frecvente în timpul protocoalelor abuzive dintre PICCJ si SRI, au fost denunțate de directorul SRI Eduard Hellvig, ele se pare că încă mai sunt folosite de DNA, scrie luju.ro.
Mai exact, este vorba despre vestitele dosare galbene care veneau de la SRI și la care apărarea nu avea acces. Astfel, în anumite documente transmise SRI către parchete și instanțe se invoca formula: “In conformitate cu dispozitiile art. 8 si art. 57 din protocolul de cooperare intre PICCJ si SRI pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale nr. 003064 din 04.02.2009, va adresăm rugămintea ca datele prezentate să fie destinate exclusiv informării procurorului de caz, potrivit principiului „necesităţii de a cunoaşte” fără a fi introdus în dosarul cauzei”.

(R.I.) 13 - iulie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...