logoImpact EST nr. 886 - 17.09.2021

Mecanica Rotes, din nou în centrul atenţiei

În această lună, mai exact pe 14 octombrie, a avut loc o tranzacţie şoc în cadrul unei societăţi din grupul Chelu, respectiv vânzarea unui pachet de 25,1% din acţiunile de la Mecanica Rotes SA Târgovişte. Vânzătoarea acestui pachet de acţiuni a fost o tânără de peste Prut, Mihaela Golovatii (foto), care pentru cele 11.725.141 de acţiuni a primit suma de 6.448.827,55 lei. Conform raportului curent din 18 octombrie 2019 transmis către ASF Bucureşti, cumpărător al acestor acţiuni este o firmă din Bucureşti, Swiss Capital SA Bucureşti, o societate de investiţii financiare.

Misterul din spatele tranzacţiei

Această tranzacţie este realmente surprinzătoare ţinând cont de cine este vânzător şi cine este cumpărător. Mulţi nu ştiu că vânzătoarea acţiunilor este chiar soţia lui Constantinescu Gabriel, mâna dreaptă a lui Chelu ani la rând, personaj care controla cam tot ce mişcă în cadrul grupului şi care vehicula sume fabuloase. Această vânzare pare mai mult decât misterioasă având în vedere atât vânzătorul cât şi suma, ridicol de mică faţă de oportunităţile conferite de controlul deţinut în cadrul societăţii. În urmă cu vreo 3-4 ani s-a iscat un adevărat scandal în ce priveşte modul în care a ajuns tânăra soţie a lui Gabriel Constantinescu în posesia acestor acţiuni, cu acuze diverse între membrii grupării Chelu asupra modului de plată a acţiunilor trecute pe numele Mihaelei Golovatii. Concluzionând, adevăratul vânzător este Gabi Constantinescu şi asta spune foarte multe. Pentru cei neavizaţi, nimic nu ar părea deosebit la prima vedere în ce priveşte această tranzacţie, considerând-o pur şi simplu o afacere între doi investitori. Cei ce cunosc Mecanica Rotes SA Târgovişte, felu în care a devenit gruparea Chelu acţionar majoritar în aceasta, ce jaf s-a făcut în decursul anilor în această societate, cine conduce societatea şi ce a stârnit interesul unor investitori din afara grupului Chelu, ştiu că în spatele acestei tranzacţii se ascunde un mister deosebit.

Mic blat între DIICOT Bucureşti şi gruparea Chelu?

Aş ar părea la prima vedere, ţinând cont de tranzacţiile făcute în ultimii 2-3 ani cu acţiuni ale societăţilor în care este implicat grupul Chelu şi culminând cu această tranzacţie de la Mecanica Rotes, după liniştea instalată, după nonşalanţa cu care acţionează membrii grupului prin societăţile în care stau bine mersi, vehiculează sume uriaşe şi continuă practicile cu care au fost obişnuiţi. Surprinzător sau nu, s-a observat că după decesul răposatului Chelu Cătălin, DIICOT Bucureşti a lăsat-o moale cu anchetarea grupării Chelu, de parcă Cătălin Chelu ar fi fost tartorul tuturor megaescrocheriilor făcute prin sutele de SRL-uri şi zecile de SA-uri păstorite de el şi anturajul lui. După decesul acestuia, s-a iscat o bătălie între moştenitorii averii (furăciunii) pe de o parte şi între aceştia şi mulţi din cadrul grupării Chelu, instanţele au fost invadate de litigii între aceştia, timp în care nimeni dintre ei nu prea au mai fost deranjaţi de DIICOT Bucureşti. Toate acestea au condus la noi configuraţii în structura acţionariatului în multe din societăţile grupării Chelu. Această tranzacţie făcută de Mihaela Golovatii cu acţiunile de la Mecanica Rotes este un aspect edificator în ce priveşte misterioasa tăcere a DIICOT-ului, instituţie care a făcut ceva investigaţii la un moment dat asupra unor tranzacţii şi cam…atât.

Mecanica Rotes SA, din nou vehicul bursier

Aşa se pare după toate cele petrecute în ultimii ani în cadrul societăţii. Această societate producătoare de truse de sudură şi tăiere cu oxigaz, robineţi şi reductoare, a fost la un moment dat printre primele patru din Europa, având câteva sute de salariaţi. Ghinionul acestei societăţi a fost acela că deţinea cum se zice, în buricul târgului, câteva hectare de teren, multe clădiri şi foarte multe utilaje. Toate acestea au stârnit interesul grupului Chelu care s-a infiltrat rapid în societate încă de prin 2003, acest Constantinescu Gabriel fiind chiar director, şi-a instalat rapid oamenii de bază la conducere şi a început ce ştiau ei cel mai bine: jaf organizat. Adusă în colaps financiar, devalizată sistematic, firma a intrat în faliment-insolvenţă, ieşind profund şifonată. După moartea lui Cătălin Chelu, aghiotantul acestuia, Constantinescu Gabriel, a preluat din umbră frâiele societăţii, ajungând prin interpuşii săi să deţină controlul respectivei firme, numindu-şi apropiaţi în conducere: Erculescu Florica, Constantinescu George şi Burcă Sergiu. Scăpaţi de „tracaseala” exercitată ceva anişori de DIICOT Bucureşti, conducerea a reactivat societatea ca vehicul de tranzacţii bursiere. Cu toată situaţia precară din punct de vedere financiar, firma a ajuns să deţină pachete mari de acţiuni la trei societăţi deosebite din cadrul imperiului Chelu: Altur SA Slatina, Galfinband SA Galaţi şi Mobila Rădăuţi. Iată schema:

Toate aceste deţineri, coroborate cu alte alianţe din cadrul fiecărei dintre aceste societăţi au asigurat controlul lor de către cei ce păstoresc Mecanica Rotes.
Cea mai tare investiţie făcută de Mecanica Rotes o constituie cea de la Altur SA Slatina, o adevărată bijuterie a grupării Chelu, societate producătoare de piese auto cu importanţi beneficiari de renume din Europa. Această firmă acaparată de Chelu Cătălin prin procedeele cunoscute i-a adus respectivului sume fabuloase prin manopere frauduloase. Întîmplător sau nu, în toate aceste societăţi întâlnim în consiliile de administraţie un personaj care a ascultat orbeşte de comenzile grupării Chelu: Erculescu Florica, veşnic director la Mecanica Rotes, ajunsă deja de mult la pensie, dar care serveşte cu onor în continuare gruparea Chelu. Trăgând linie, putem deduce că ceva este putred în spatele acestei aşa zise „ieşiri” din acţionariatul societăţii Mecanica Rotes.

Swiss Capital şi Adrian Andrici, acţionari misterioşi şi …dubioşi

Conform datelor publicate de către societatea Mecanica Rotes constatăm că în afară de Swiss Capital mai apare un acţionar nou, ce nu a făcut parte din gruparea Chelu, şi anume un anume Adrian Andrici, acesta figurând ca deţinător a 10,54% din acţiunile societăţii. Surpriza şi nu prea, ar fi faptul că acest Adrian Andrici ar mai deţine şi acţiuni la Altur SA Slatina, respectiv 25,12% din capitalul acesteia, deci controlul la această societate este clar. Neclar, dubios şi mult mister este în jurul acestor personaje apărute peste noapte în cadrul grupării Chelu. Oricum, un lucru este clar: marea avere (furăciune) a grupării Chelu dispare în neant către anumite destinaţii care de care mai misterioase. Care sunt aceste destinaţii, cine sunt în spate sunt mistere care curând vor ieşi la lumină.
Într-un număr viitor vom reveni cu date despre misterul din spatele acestei tranzacţii, ce se ascunde şi ce sume fabuloase va pierde statul.

Leo Ianculescu 25 - octombrie - 2019

12 Responses so far.

 1. B.C. spune:

  După decesul prematur al lui Cătălin jaf s-a făcut în toate societăţile. Capul tuturor relelor a fost Gabi Constantinescu, care încă din perioada cînd trăia Cătălin l-a furat de sume uriaşe. Constantinescu a creiat o mulţime de firme în care şi-a pus oamenii lui care îl ascultau orbeşte, a trecut o groază de active şi bani pe numele acestor firme cît şi pe numele celor apropiaţi lui. După moartea lui Cătălin cam toate aceste sume au ajuns la el. Cît a trăit Cătălin, toată lumea vorbea de grupul lui Chelu, dar de fapt omul considerat ca fiind de încredere l-a înconjurat de oameni de doi lei care au tras pe turta lor de nu s-a mai putut. Cătălin a ajuns în mormînt, lichele au rămas cu banii. Dumnezeu vede şi nu e departe ziua judecăţii.

 2. Alina spune:

  De unde a avut fandosita asta atâta bănet să cumpere 25% dintr-o astfel de firmă?

 3. Silviu spune:

  Marea escrocherie cu tranzacţiile acţiunilor de colo-colo a început încă de prin 2011 la multe din firmele lui Chelu inclusiv la această Mecanica Rotes din Tîrgovişte. Pentru a scăpa de chestia cu preluarea obligatorie a început tranzacţionarea acţiunilor de la persoane ca fiind cunoscute ca aparţinând de grupul Chelu către aşa zişi terţi, de fapt tot oameni din apropiaţii lui Chelu. Câteva milioane de acţiuni au ajuns de la Simion Constanda(Mihaela-mama lui Cătălin Chelu junior) la o persoană necunoscută ca aparţinând grupării Chelu, şi anume Stoica Parschiva. De fapt această tranzacţie s-a către mama unei mari escroace din grupul Chelu: Lily Lupu care nu s-a dat nici un leu. Culmea este că Mihaela, cea de la care s-a făcut transferul de acţiuni a fost chemată la DIICOT pentru complicitate spălare bani Stoica Paraschiva n-a întrebat-o nimeni cine este de unde avea banii care se spune că iar fi plătit. De la Stoica Paraschiva acţiunile au ajuns la această Golovatii în 2015, nevasta lui Gabi Constantinescu, pentru acţiuni nu s-a plătit nici un leu. La Golovatii au ajuns milioane de acţiuni şi de la alţi trepăduşi, Constantinescu George(cumnat) vreo 2 milioane de acţiuni, de la Stan Marcel vreo 1,2 milioane de acţiuni, de la Patrichi Giulio 2 milioane acţiuni şi multe altele, toate dirijate de către Gabi Constantinescu către el cum s-ar zice.

 4. Alina spune:

  Dacă aşa stau treburile cu această Mihaela Golovatii cred că ea trebuie cercetată de DIICOT pentru complicitate spălare bani şi nu Mihaela Constanda care practic a primit acţiuni de la tatăl fiului ei.

 5. T.B. spune:

  Acest Constantinescu Gabriel începe să simtă cum se strînge laţul în jurul gîtului şi încearcă să ascundă furăciunea făcută in ultimii 20 de ani.

 6. Stănica spune:

  Decât să-l tocaţi pe Gabi Constantinescu mai bine vedeţi potlogăriile făcute de Ala Procopenco. S-a văzut această femeie ce dă cu stângul în dreptul în posesia unei averi uriaşe. Vedeţi pe site-ul Tribunalului Galaţi cum a cerut ea falimentul societăţilor la care deţine controlul şi le administrează. De fapt mai bine vedeţi cine o butonează, ea este o persoană total aeriană, asta ca să nu zic un cuvânt pe care sigur l-aţi cenzura.

 7. Marin spune:

  Despre acest Constantinescu Gabriel şi un anume Panaite Tinel, am citit tot din ziarul dumneavoastră într-un articol din luna mai că ar datora sume uriaşe la buget, primul vreo 4o de miliarde de lei şi celălalt vreo 52 de miliarde de lei, dar putem afla dacă au plătit vreun leu? Cred că nu vor plăti nimic, unul aţi spus că este boschetar iar celălalt, Constantinescu ar fi trecut totul pe numele soţiei şi acum se pare că va dispărea posibilitatea recuperării vreunui ban. Ce nu înţeleg ar fi faptul că se ajunge la astfel de situaţii în care diverşi indivizi ajung să acumuleze datorii uriaşe fără a fi deranjaţi de fisc din faza incipientă, ca după ce se împute treaba cum se zice, aceştia înstrăinează tot şi fiscul, cu bunăştiinţă nu îi deranjează decît în final cînd nu mai poate recupera nimic. Cam aşa merg treburile în această ţară cu astfel de mafioţi, dar adevăraţii mafioţi sînt in cadrul fiscului. Acolo trebuie făcută curăţenie şi la puşcărie cu asemenea indivizi.

 8. Sile spune:

  Acum iese la iveală încrengătura făcută de Gabi Constantinescu băietul de casă a lui Cătălin, modul în care l-a furat din toate părţile şi din toate poziţiile. Din datele de la Registrul Comerţului se poate vedea că SC Redont SRL Galaţi îl are ca administrator pe Constantinescu George, cumnatul frumuşelei Golovatii Mihaela şi fratele lui Gabi Constantinescu. Acţionari sunt Constantinescu Marius, fratele lui Gabi Constantinescu şi Cătană Alin, omul de casă a acestor mafioţi, un puşti ce execută orice la comandă. Problema este că acest Redont SRL cu adresa în Şendreni 455, locul în care s-au pus la cale marile fărădelegi ale fraţilor Constantinescu, o fi vîndut acţiunile de la Mecanica Rotes dar din bilanţuri nu prea se vede că banii au intrat în firmă. Să fie o nouă mascaradă, marca înregistrată Constantinescu? Oricum, ar trebui ca DIICOT ŞI Oficiul de spălare a banilor să intre în problemă.

 9. Ştefan spune:

  Pentru curioşi: la Mobila Rădăuţi SA a avut loc AGA pe 25 octombrie şi noi membrii CA sînt Adrian Andrici, Iacob Dan Gabriel şi Ott Radu. E clar acum ce manevre face Constantinescu? Albeste sume uriaşe şi intră în ceaţă, probabil că intuieşte ceva, oricum încearcă să scape de problemele din justiţie. PSD-ul să traiască şi să-l apere cum l-a mai apărat cu conu Nica. Acum vreo lună se spărgea în discuţii telectuale cu ilistrul deputat Mitică Marius Mărgărit să vadă cum să lărgească sfera de relaţii. Vrea omul cît mai multă protecţie PSD-istă, dar nu se ştie cum cad zarurile. Pe Bălan Costel l-a racolat mai de mult, să vedem dacă o să-i iasă jocurle. Bun băiat şi acest Iacob Gabriel. O să vă trimit ceva poze şi ceva înscrisuri mai mult decăt interesante pentru cazul de faţă.

 10. Simi spune:

  Dacă tot se aduce în discuţie acest Constantinescu şi smecheriile lui la Mobila Radauţi, bine ar fi să cercetaţi cum i-a tras ţacă lui Cătălin şi aici. Adus doi pălmaşi de la Munteni judeţ Galaţi, le-a făcut o firmă la Focşani, Edithon Proiect SA le-a dat bani să cumpere acţiuni la Mobila, a mai luat şi pe Geochis-ul lui fratesu, bineînţeles cu bani tot de la Cătălin şi aşa a acaparat Mobila. Acţiunile de la Edihon au fost luate cu japca, societatea fiind trecută pe numele lui Mînzu Fănel, nimeni altul decît vărul lui Gabriel Constantinescu, băiat bun, implicat şi în multe altele. Unde este Cătălin acum? Unde sunt paralele după care era el înebunit? Evident este un fapt : Cătălin a fost o victimă a anturajului din jur, niste oameni de nimic care au făcut uriaşe fraude, au vile, bani, funcţii şi nu au păţit nimic pentru toate fărădelegile. Era să uit despre escrocheria cu New Dezvolt Consulting, firmă care cu bani împrumutaţi de la ALTUR a cumpărat acţiunile de la Mobila de la SIF Oltenia, alţi mafioţi care au fost blat mereu cu gaşca lui Chelu. Ce şi cum s-au blătuit banii respectivi poate ştiu acţionarii Cătană Alin şi Patrichi Giulio de la New Dezvolt Consulting trecută de la Olt la Galaţi poate se pierde urma potlogăriilor. Ghiciţi unde sunt toate parale? Fraţii Constantinescu sunt un subiect mai mult decît intersant şi nu Cătălin Chelu, Dumnezeu să-l ierte, o victimă pînă la urmă a unui sistem putred, bolnav.

 11. S.C. spune:

  Problema cu aceste vânzări de acţiuni de către acest mafiot Constantinescu Gabriel, omul care l-a băgat în puşcărie pe Cătălin Chelu, este o consecinţă a faptului că simte din nou zăngănitul cătuşelor şi încearcă să ascundă uriaşa prăduială făcută de la Cătălin. Alpromul din Piteşti îi va pune capac şi îl va băga după gratii, acolo unde trebuia să fie de mult împreună cu fraţii săi şi toată clica ce roieşte în jurul lui. Vedeţi că dosarul pentru delapidare de la Piteşti, dosarul 3562/109/2018 Tribunal Argeş a trecut de camera preliminară şi se intră pe fond pe 26 noiembrie 2019.

 12. A.N.C. spune:

  Ianculescule eşti în urmă cu noutăţile mafioţilor pe care îi ,,îndrăgeşti”.
  Vezi că mironosiţa de Mihaela Golovatii i-a cumpărat bărbatsu în 22 octombrie 19,55% din acţiunile de la SPIT Bucovina SA Suceava, cumpărate de la SIF Moldova. Deci e clar domnule că Constantinescu Gabriel transferă o sumedenie de parale pe nevastăsa. Probabil ei cred că vor scăpa de fisc, de cei de la DIICOT sau de cei de la Oficiul Naţional de spălare bani. Această Golovatii trebuie cercetată de organele abilitate pentru complicitate cu bărbatsu în toate maşinaţiile din ultima perioadă. Conu Leo, ia vezi tu un pic carei treaba cu Geochisul lui Constantinescu George şi ai ce vedea şi scrie, mai lasă-l pe Ştefan că ăsta-i băiat bun, sper să-l pună cu botu pe labe pe alde Constantinescu şi moldovencele lui. Am să-ţi transmit şi eu ceva material să vezi cum i-a luat vreo 22% din SPIT de la escroaca de Dandeş Domnica din acţiunile avute la Bidelcram SA Brăila. Baftă!

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...

Bustul lui Spiru Pl

Ţărăniştii de Galaţi, nedemni de acest partid istoric, darămite ...

Modificări de trafi

Primăria municipiului Galaţi informează că, începând cu data de 15 ...