logoImpact EST nr. 860 - 08.03.2021

Vom vorbi în acest articol de presă, cu tristeţe, silă şi scârbă faţă de anumite fiinţe care-şi închipuie că sunt şi oameni, dacă au chipuri asemănătoare acestei specii. Suntem în plin sistem judiciar unde, colegial, magistraţii se slujesc cu credinţă unii pe ceilalţi, jupuindu-i de vii pe jurnaliştii care au curajul să le critice apucăturile şi tarele, cu scopul de a curăţa sistemul de ciurucuri, şpăgari, neştiutori de carte, în vederea consolidării independenţei Justiţiei, a funcţionării corecte a ei, astfel încât noi, românii şi partenerii noştri europeni şi din NATO să aibă încredere că suntem pe cale de a crea un stat de drept real, cu instituţii fundamentale solide pe care oamenii, indiferent de funcţiile şi poziţiile pe care le deţin în SISTEM, să nu le mai poată macula, să nu le mai poată folosi în interese proprii, de grup sau la comandă politică.

 

O nuntă are nevoie de bani, teren pentru vilă şi maşină

 

În curând, în familia judecătoarei Maria Tacea, de la Secţia Penală a Curţii de Apel Galaţi, va avea loc o nuntă ai cărei protagonişti sunt fiul ei, Tacea Constantin, şi aleasa lui din Barou. Tânărul bugetofag, bogat sau nu, are nevoie de teren în Bariera Traian, de 800 de milioane de lei vechi, şi de autoturism, toate via mama, cadorisită colegial printr-o sentinţă nedreaptă şi flagrant disproporţionată cu fapta (dacă aceasta există) comisă de către jurnalistul subsemnat.

Vom vorbi despre modul în care autoritatea unei Puteri în stat răspunde VINDICATIV ADEVĂRURILOR pe care presa îndrăzneşte să le aducă la cunoştinţa publică, plecând de la teza principală că atât mama, Maria Tacea, cât şi fiul, Constantin Tacea, trăiesc din banii noştri, contributori-sclavi, din care ei îşi satisfac luxul, vilele, carnea KOBE, mesele în Bucureşti, în staţiuni, decontate toate din taxele şi impozitele noastre. La toate aceste avantaje se adaugă, bineînţeles, 80.000 de lei noi (800 de milioane de lei vechi), plus cheltuielile de executare de aproape o sută de milioane de lei vechi, ale unui executor judecătoresc care-şi stabileşte tarife maximale, stabilite prin legea executorilor judecătoreşti, tarife maximale în materie de corespondenţă şi experţi (vom exemplifica totul, în curând), în ideea că săptămânalul Impact-est va dispărea.

Am înţeles că doamna Tacea a făcut facultatea de drept la fără frecvenţă, că a fost jurist, jurist consult la Cooperativa Mobila Galaţi, unde funcţiona şi defunctul propriu soţ (DE MORTIS IS NIHIL DICERE BENE), că fostul decan al Baroului Galaţi, Dumitru (Mitică) Soare a făcut-o avocat.

Şi, apoi, într-un eliptism în ce priveşte magistratura, din cauza agresiunii accederii în profesia de avocat, în care ’mneaei nu se prea descurca, a ajuns judecător penelist, dar nu şi Magistrat.

Dacă ’mneaei doreşte, vom releva în amănunt accederea la funcţia de magistrat şi modul în care îşi desfăşoară activitatea, prezentând practica de casare a soluţiilor pronunţate în perioadele cât a fost judecător de Judecătorie, Tribunal şi Curte de Apel, unde funcţionează şi în prezent.

 

Peste 20.000 de euro despăgubiri şi cheltuieli de executare

 

Este simplu să acţionezi pe cineva în judecată, având de partea ta elementarul spirit de solidaritate al altor judecători, care abandonează pentru o clipă ideea de adevăr, de dreptate, de realism socio-profesional, pentru că viaţa nu exclude ca fiecare să fie supus criticii.

A critica, nu înseamnă a acuza. A acuza, nu înseamnă a stabili vinovăţii. A cere stabilirea unor vinovăţii, nu înseamnă că ele se şi dovedesc. Câtă vreme eu, Gelu Ciorici, având date certe cu privire la dosarul de cercetare penală în care era acuzată doamna judecător Maria Tacea, am apreciat că, în sensul codului deontologic şi statutului magistratului, corect ar fi fost ca dumneaei să nu participe, să nu judece şi să nu se pronunţe în cauze, în calitate de Preşedinte al Completului de Judecată, în astfel de speţe precum cea care a fost criticată şi pentru care am fost sancţionat de către colegii ’mneaei, cum nu s-a mai întâmplat până acum în presa românească, valoarea daunelor morale şi a cheltuielilor de executare depăşind 20.000 de euro.

Un magistrat călăuzit de principiile care guvernează înfăptuirea şi realizarea Justiţiei, s-ar fi abţinut, indiferent de soluţia ce urma a fi pronunţată în cauză. Or, M. Tacea, pentru a demonstra că ea crede nestrămutat în actele făcute de către Gheorghe Ivan, fost procuror şef al DNA-ST Galaţi, a abandonat ideile şi principiile care guvernează criteriile esenţiale ale profesiei de magistrat şi, ştiind că are dosar de cercetare şi urmărire penală la DNA-ST Galaţi, respectiv DNA-ST Ivan, cunoscând că acesta urmăreşte şi interceptează toţi judecătorii, procurorii, poliţiştii, a acceptat să conducă un complet de judecată şi să pronunţe o soluţie dincolo de limitele legalităţii.

 

Are M. Tacea dosar la DNA-ST Galaţi?

 

Iată de ce eu, Gelu Ciorici, am îndrăznit să scriu, la modul interogativ, şi să-mi EXPRIM OPINIILE în legătură cu conduita judecătoarei M. Tacea. Şi atunci, mă întreb:

  1. Dacă M. Tacea ştia că are dosar de cercetare şi urmărire penală înregistrat la DNA-ST Galaţi, de ce a acceptat să judece dosarele acestei instituţii?
  2. Cunoscându-se caracterul răzbunător al lui Gh. Ivan, de ce a răspuns necondiţionat conduitei acestuia, dacă ea ştia că este corectă şi nu a aşteptat ca DNA să se pronunţe printr-o Rezoluţie, Ordonanţă, în ceea ce o priveşe?
  3. A dorit, carecumva, să câştige bunăvoinţa lui Gh. Ivan, iar Ivan să ştie că are un om de bază la Secţia Penală a Curţii de Apel Galaţi?

Toate sunt idei la care meditez după tot ceea ce s-a produs/întâmplat şi a creat consecinţe. Consecinţele sunt de ordin ideatic şi material.

Distruge un om din punct de vedere material, şi-l vei face sclavul tău!

Acest lucru se întâmplă, însă, numai în situaţiile în care nu există demnitate umană, care include şi demnitatea profesională. Eu, Gelu Ciorici, am un salariu de 10 milioane de lei pe lună, adică de 1.000 de lei noi. Viaţa mea, a fiicei mele, este legată de supravieţuirea lunară a salariaţilor ziarului şi a familiei mele. Doamna judecător M. Tacea câştigă în jur de o sută de milioane de lei vechi pe lună. Spiritul de solidaritate i-a acordat în mod nedrept daune morale de 800 milioane de lei. Judecătoria Galaţi îi dăduse doar 200 de milioane de lei, cunoscând, probabil, valoarea dumneaei.

S-a întâmplat, însă, ca pe un alt spirit de solidaritate, care contrazice elementarul bun simţ în materie de Justiţie, să i se dea 800 de milioane de lei, adică salariul meu net pe opt, nouă ani.

În condiţiile în care am scris adevărul despre doamna Tacea, despre fiul ’mneaei, Constantin Tacea, este oare corect să plătesc?

Eu am scris despre faptele manageriale ale fiului ei, făcute pe bani publici, fapte la care voi reveni în articole separate şi cu păreri autorizate ale Camerei de Conturi Galaţi şi ale Curţii de Conturi a României.

Eu nu spun că dacă nu eşti curat, trăieşti neapărat murdar, însă atunci când sume de ordinul a peste trei miliarde de lei, la o cifră de afaceri de aproape opt miliarde de lei, cu cheltuieli salariale doar pentru cinci salariaţi, pierderi nejustificate prin nici un venit, bani pe care noi, prostimea gălăţeană, îi plătim pentru fiul lui M. Tacea, aşadar avem dreptul, fiind vorba de bani publici, să ne punem întrebări.

Răspunsurile nu sunt la noi. Ele se află la Camera de Conturi a Judeţului Galaţi, la Consiliul Local Municipal, Consiliul Judeţului Galaţi, entităţi care sunt acţionari ai SC Cons Management Parc de Soft Galaţi, care au alocat la finele anului 2013, din bugetele proprii publice, câte 150.000 de lei noi. Adică, 300.000 lei (trei miliarde de lei vechi), pentru a acoperi groapa managerului C. Tacea.

Ca organ de presă, raportându-mă la banii din care aceşti oameni trăiesc la nivel înalt, şi în calitate personală şi antreprenorială de contributor, cu dreptul de a întreba, ca exponent al populaţiei, opiniei publice, rog să se declanşeze legalele şi cuvenitele verificări care să răspundă tuturor contribuabililor judeţului Galaţi, şi nu doar celor pe care eu, ca formator de opinie, dar mai mult decât atât, în calitate de contribuabil, ca voi, toţi ceilalţi avem acest minim drept.

 

Împotriva celei mai mari sancţiuni din presă am făcut plângere la CEDO

 

Ceea ce noi afirmăm, acceptă un drept la replică, cu menţiunea că împotriva celei mai dure sancţiuni aplicată unui organ de presă şi unui jurnalist din România s-a formulat deja plângere la CEDO, iar pentru actele abuzive ale executorului judecătoresc Caraman Cosmin, care în contra legii a sechestrat unicul bun folosit în exercitarea profesiei de jurnalişti, de distribuire a ziarelor tipărite către firmele de vânzare presă, de administrare a firmei editoare, asta în ideea doamnei judecător şi a unuia dintre fiii săi (C.T.) de a ne întrerupe activitatea, am formulat plângere penală.

Ca jurnalist acreditat la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) voi solicita verificarea activităţii Mariei Tacea prin care, direct şi indirect, inclusiv politic, pe relaţia unor lideri judeţeni ai penele, cum şi-a AŞEZAT fiul să beneficieze de ASEMENEA MILIARDE pierderi şi pentru ce aptitudini manageriale şi în urma căror concursuri profesionale a fost angajat?

Şi, într-un post scriptum prelungit, vă asigurăm că vom face investigaţii în legătură cu modul în care dna Tacea a ajuns avocat prin intermediul lui Soare Dumitru, ulterior judecător (politico-penelist?!), întrucât noi, contribuibilii, avem dreptul să ştim cine ne primeşte cererile, cum se repartizează ALEATORIU, cum sunt judecate şi ce soluţii se pronunţă. Nu sunt un Pericle care a pus bazele Democraţiei în Grecia Antică. Ştiu că nu voi birui niciodată. Ştiu că se va încerca iarăşi desfiinţarea săptămânalului Impact-est.

Ştiu că Impact-est, „ziar-mic”, dar de o consistenţă rar întâlnită şi formidabilă, a demonstrat, în cei aproape 15 ani de existenţă, că a scris ADEVĂRUL şi a militat pentru dreptate, poate după Vechea Scriptură, în care ideea de bază era adevărul şi dreptatea, iar după Noua Scriptură a militat dincolo de dreptate, pentru IUBIRE şi ADEVĂR. Cele patru principii m-au condus pe mine, Gelu Ciorici, în această viaţă, şi le-am urmat pentru fiica mea şi pentru şirul de oameni de bună credinţă care au simţit şi gândit în slova mea – ADEVĂRUL, IUBIREA, CREDINŢA ÎN DUMNEZEU ŞI ÎN PUTEREA BINELUI.

Nu poate, M. Tacea, luându-mi banii şi minimele agoniseli după peste 35 de ani de muncă, să-mi ia ADEVĂRUL. Să-mi pună pumnul în gură, alături de fiul ei, C.T. Pentru că timpurile s-au schimbat şi, indiferent de situaţie, mai devreme sau mai târziu, adevărul va învinge.

Am fost de la prima conştiinţă un idealist.

Dar idealurile mele de copil de ţărani, muncitor, cinstit şi curat, demn şi curajos mi-au fost transmise, şi pentru aceste idealuri am muncit, am adus la cunoştinţa şi conştiinţa cititorilor din Galaţi şi din România ceea ce corespunde realităţii, bazat pe acte şi fapte reale, asumându-mi marile riscuri morale şi fizice.

Era ultimul meu mesaj.

Sunt un personaj trecător, dar adevărul social, adevărul economic, adevărul juridic, adevărul poeziei, prozei şi gazetăriei mele nu pot fi distruse de către personaje precum Maria Tacea şi unul dintre fiii ei, Constantin Tacea.

Există o Responsabilitate. Şi ea VA VENI!

Gelu CIORICI-ŞIPOTE 27 - iunie - 2014

One Response so far.

  1. Basil spune:

    O intrebare : cine a mostenit vila lui Soare de la Slanic Moldova ? La constructie au lucrat ”moca” cativa inculpati aparati cu maiestrie sporita .

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Acţiunile Galfinban

Din lecturarea site-ului BVB am aflat că la o societate ...

Campania electorală

Ioana Băsescu a primit 5 ani de închisoare cu executare ...

Îndoielile nu pot f

Un muzician, un actor, un preot, un medic. Voci contra ...