logoImpact EST nr. 853 - 17.01.2021

Cine are gura mare, vede prea multe şi mai vorbeşte şi pe la televiziuni despre cum se încalcă regulile pe islazul Lieşti trebuie prelucrat cu ranga. Acesta este tratamentul pe care l-a primit pe uliţa mare crescătorul de animale George Grosu, pe când se întorcea de la filmat vitele concesionarului de islaz, Gheorghiţă Grosu, aduse la păscut în afara programului de păşunat. Proprietarii de izlaz din Lieşti sunt perplexaţi de violenţa comandourilor de huligani din Lieşti dar mai ales de context-violenţele vin după ce la sediul Primăriei Lieşti a avut loc o conciliere între concesionarul Grosu şi crescătorii de animale, mediată de Primarul din Lieşti, Iulian Boţ, şi deputatul de Hanu Conachi, George Scarlat.

Crescătorii de animale din Lieşti fac campanie electorală cu răngile sau aruncându-se din căruţă

Săptămâna pătimirilor a fost întâmpinată de crescătorii de animale din Lieşti cu nemulţumiri, reproşuri, concilieri la Primărie şi bătăi şi huliganisme cu ranga pe uliţa mare. Pentru că a avut curajul să exprime în media erorile de administrare a islazului comunal, George Grosu a fost prelucrat de un comando de familie, compus din trei persoane, care l-au lovit cu ranga, după ce căruţa i-a fost blocată cu maşina de către concesionarul islazului, Gheorghiţă Grosu. În urma violenţelor, George Grosu a suferit o fractură la umărul drept, şi plăgi, hematoame, echimoze şi impotenţă funcţională braţ dreapta. A necesitat 8 zile de îngrijiri medicale, şi a constatat că între sosirea cu ambulanţa la spitalul judeţean şi eliberarea certificatului medical i-a fost pierdută exact radiografia cu fractura de la umărul lovit cu ranga.

Pentru concesionarul islazului din Lieşti, incidentul este o diversiune electorală grosieră

ghidonată de un candidat la Primăria Lieşti. Varianta sa este că a stat de vorbă cu victima violenţelor, a fost martor la incident, dar vătămările lui George Grosu s-au produs prin cădere din căruţă, George Grosu fiind sub efectul consumului excesiv de alcool, după ce filmase vitele sale de pe islaz, duse la păscut în afara programului legal de păşunat. Ha, ha, ha, ce ne plac glumele lui Gheorghiţă de la izlaz! Incidentele cu violenţe din Lieşti se produc după ce o mare parte dintre crescătorii de animale au vorbit presei despre gestionarea abuzivă, neglijentă şi exclusivistă a islazurilor de către concesionarul Gheorghiţă Grosu, ce este acuzat de folosirea subvenţiei pe suprafeţele de păşune doar în interesul personal. În scopul exploatării raţionale şi corecte a suprafeţelor de păşune şi a gestionării echilibrate a islazului, a avut loc pe la sfârşitul lui aprilie o mediere la Primăria Lieşti, unde au participat toate părţile, Primarul din Lieşti şi deputatul George Scarlat. Urmarea a fost la înălţime capacităţii de mediere a deputatului Scarlat(ultrairitat că au venit nişte pârliţi de jurnalişti de la Galaţi să scotocească chestii socoteli prin Lieşti)- nemulţumirile s-au amplificat şi au degenerat în violenţe.

Agitaţiile de pe islazul din Lieşti

au început după ce concesionarul islazului comunal din Lieşti a fost acuzat de abuzuri privind folosirea subvenţiei. Beneficiarii islazurilor din Lieşti şi Şerbăneşti, s-au adresat presei pentru a semnala anumite erori de gestionare a suprafeţelor de folosinţă publică. Cetăţenii nemulţumiţi spun că imaşurile sunt concesionate de o singură asociere de fermieri, care foloseşte discreţionar sumele încasate din subvenţia pentru întreţinerea păşunilor. Au fost reproşate şefului fermei tratamentele greşite, ce le îmbolnăvesc animalele, dar şi depozitările de materiale de construcţie pe islaz şi folosinţa în exclusivitate a păşunilor pentru animalele personale, în afara programului stabilit de păşunat. Deci, cum rămâne cu proprietatea pe islaz, domn Boţ? Se dau şi dividende la acţionari? Sau doar parandărăt de serviciu?

Silviu VASILACHE 6 - mai - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...