logoImpact EST nr. 855 - 26.01.2021

traian7

Marius Stan va rămâne în istoria Galaţiului ca un primar cu sânge în instalaţie pentru scurtul său mandat de patru ani, întinaţi de ginerele-concubin Aurel Vlaicu, întrucat a atacat căteva obiective care au tot fost ocolite în ultimii 16 ani de administraţie tembelă. Dar asupra tupeului său edilitar, vom reveni cu alt prilej. Începând din această ediţie ne vom ocupa de fărădelegile comise de către toţi cei implicaţi în exproprierile şi evaluările imobilelor (terenuri şi construcţii), fie funcţionari publici, fie firme de cadastru, evaluatori, or executori judecătoreşti. Neamurile, pilele, relaţiile şi parandarăturile au înlocuit din nou legea şi legalitatea, nedreptăţile fiind flagrante în marea acţiune de lăţire a străzii Traian, din zona intersecţiei cu str. Tecuci până la intersecţia cu str. Brăilei, unde va fi construit un punct de giraţie. Numărul proprietăţilor expropriate se ridică la 19, pentru care am plătit din bani publici 4.706.414,70 de lei, adică peste un milion de euro. Valoarea despăgubirilor pentru clădiri şi terenuri s-a situat între 4.321,4 lei, cea mai mică, şi 993.080,4 lei.

O hotărâre de CLM aplicată prin hăcuire imobiliară cu drujba

La baza deciziei de expropriere a imobilelor proprietate privată situate în coridorul de expropriere aferent obiectivului de utilitate publică locală, denumit „Modernizare strada Traian între strada Brăilei şi Metro, a stat Dispoziţia nr. 2375 din 24.09.2015. Pentru o mai bună înţelegere a demersului nostru jurnalistic legat de acest subiect care a creat nedreptăţi flagrant de româneşti, vom cita articolele 4,5 şi 7 din Dispoziţia amintită: „Art. 4 – Prezenta Dispoziţie constituie titlu executoriu fără alte formalităţi pentru predarea bunurilor imobile identificate în tabelul de mai sus, atât împotriva celor expropriaţi cât şi împotriva celor care pretind orice drept real legat de aceste imobile. Art. 5 – În baza prezentei Dispoziţii reprezentanţii Primăriei Municipiului Galaţi vor solicita înscrierea în Cartea Funciară a dreptului de proprietate, respectiv a dreptului de administrare asupra coridorului de expropriere. Art. 7 – Contestaţiile formulate de persoanele îndreptăţite în legătură cu prezenta Dispoziţie nu suspendă transferul dreptului de proprietate asupra imobilelor expropriate către expropriator.”
Petenţii noştri care au intrat în luptă cu sistemul din cauza nedreptăţilor care li s-au făcut odată cu tăierea casei cu bomfaierul sau cu drujba, în cel mai ordinar şi inutil mod, căci au înaintat în casa şi terenul lor cu cinci metri faţă de aliniamentul coridorului de expropriere, sunt soţii GREF, dimpreună cu copiii lor, au ajuns să locuiască precum sinistraţii.
Imobilul lor, din care au fost tăiate cu drujba patru camere situate la parter şi la mansardă, se mai compune acum doar dintr-o bucătărie şi o baie. Aici locuiesc şi trăiesc soţii GREFU dimpreună cu cei doi fii ai lor: unul este student, celălalt fiind în clasa a VII-a.

În doi ani de proces, sârba se joacă tot pe loc

Din casa de pe Traian nr. 34, în suprafaţă de 144 mp şi suprafaţă desfăşurată de 198,56 mp, edificată pe un teren proprietate de 85 mp, la care se adaugă şi o curte de 140 mp pentru care familia Grefu plăteşte chirie de 21 de ani, întrucât este proprietatea Primăriei, le-a mai fost lăsată o suprafaţă locuibilă de 18 mp la patru persoane!
Suma despăgubită în urma evaluărilor câşe făcute de Salina neamului Boboc, a fost de 209.840,2, bani din care abia de-şi pot cumpăra o garsonieră în acea zonă centrală.
Corespondenţa familiei Grefu cu Primăria Galaţi, meciurile cu funcţionarii, încercările de soluţionare umană, amiabilă şi avantajoasă şi pentru expropriaţi şi pentru exproprietari, durează din 22.09.2014 până în 10.02.2017, chestiunea oprindu-se cu o acţiune în gardul Judecătoriei Galaţi care, după doi ani de la începerea acesteia a rămas tot în faza de expertize,  reprezentantul Primăriei neprezentându-se la nici unul din termene.
Despre felul în care Marius Stan şi camarila sa şi-au protejat interesat amicii de pescuit doar pentru că sunt patroni de Petricica, şi cum i-au batjocorit şi pe proprietarii din Brăila nr. 18, unde funcţiona cu chirie Full House, vom scrie în ediţiile viitoare, cazul familiei GREFU rămânând în centrul atenţiei.

Gelu CIORICI 24 - martie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Corp nou de clădire

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat contractul de ...

Primarul Ionuț Puch

Elevii gălățeni vor primi burse duble și chiar aproape triple, ...

Pași de urmat la pl

Pași de urmat la plata taxelor și impozitelor prin www.ghiseul.ro Având ...

Opt blocuri vor fi m

Primăria municipiului Galați informează că opt blocuri de locuințe vor ...