logoImpact EST nr. 867 - 23.04.2021

Vi se pare că duduie anticorupţia? Duduie pe dracu! Este suficient să vă uitaţi în jur, pe aici, prin cotloanele parchetelor, să vedeţi cum duduie corupţia. Toată aparenţa de anticorupţie de la nivelul central are perverse concentări de corupţi la nivel local. Exemplul perfect este cel al mafiei permiselor, care părea să erupă la momentul potrivit. N-a erupt, pentru că a fost repede înăbuşit. Era să se pună capăt unei reţele de mafioţi, care dădea permise auto pe bandă rulantă, pentru şpăgi de 300 de euro. Era să fie arestaţi capii responsabili pentru masacrele auto de pe şoselele patriei, unde nu trece o zi fără câteva accidente oribile, cu morţi şi mutilaţi.

 

Pentru aceste masacre sunt responsabile şi grupurile infracţionale de la nivelul judeţean

Am scris la momentul respectiv despre cum a intrat în „jocurile” mafiote cu permise şi tecuceanul Ionel Gioni Roşeţ. Şantajat cu traseul, Roşeţ a devenit denunţător, cazul a fost instrumentat ca la carte de către procurorul Paula Tanase de la Parchetul Teritorial Galaţi, s-au făcut filaje, interceptări telefonice, ambientale etc. Timp de patru luni s-au lăsat banii „smenuiţi” sa se scurgă catre cei vizaţi şi, în sfârşit, cu banii obtinuţi din fondul special, a avut loc şi flagrantul. Care a fost o reusită, intermediarul fiind arestat, judecat si condamnat la închisoare. Numai că, din acel moment, atât denunţătorul cât si procurorul de caz susţin că s-au trezit supuşi unei serii de ameninţări şi presiuni, motivul fiind că, in timpul urmăririi, pe tehnică ar fi picat mai multi ofiţeri de la DGIPI, care erau în legături suspect de strânse cu acuzaţii. Cine era agentul de presiune din interiorul Parchetului? Simplu, chiar prim procurorul PT Galaţi, Emilia Negraia. Uraaa! Înainte tovarăşi! După acest episod, procurorul Paula Tănase a luat hotărârea de a părăsi parchetele şi de a cere să intre în rândul judecătorilor. Ce înseamnă aceasta?

 

Să extragem alte câteva secvenţe de roman de aventuri, cu procurori corupţi şi mafioţi

din conducerea Poliţiei, DNA, DGIPI şi Parchetelor din memoriul procurorului Paula Tănase, adresat la data de 04.12.2013 şefului Secţiei I a DNA Gheorghe Popoviciul, pentru dosarul penal nr. 260/P/2011.

MEMORIU. Subsemnata, procuror Paula Tănase de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, cu domiciliul …….., arăt următoarele:

Prin rezoluţia din data de 18.08.2011, am început urmarirea penală împotriva înv. Pintilie Ion, iar prin ordonanţa cu titlu provizoriu din data de 22.08.2011, am dispus autorizarea cu titlu provizoriu, pe o durata de 48 de ore, a interceptarii şi intregistrarii convorbirilor telefonice ale invinuitului şi denunţătorului, precum şi interceptarea şi înregistrarea audio-video a comunicaţiilor efectuate de cei doi în mediu ambiental.

În dimineaţa zilei de 24.08.2011, în biroul meu, scms. Mogoş Virgil-Paul, adjunct şef SIPI Galaţi, a primit de la mine, prin proces-verbal, suma de 150 euro pe care i-a dat-o denunţătorului şi a participat la echiparea acestuia cu tehnica ambientală audio-video, precum şi la surprinderea şi fixarea operativă a momentului întâlnirii dintre denunţător şi înv. Pintilie Ion la un restaurant din Tecuci, unde banii i-au fost remişi învinuitului.

Pintilie Ion afirma explicit că banii ajungeau la agenţii examinatori, asa încât susţinerea lui Mogoş că nu cunoştea aceste fapte este hilară.

La acţiune au participat pe lângă scms. Mogoş Virgil şi cms. sef Borza Marian şi mai multi agenţi SIPI Galaţi, între care Guiţă Florin şi Mardale Radu.

Ordonanţa cu titlu provizoriu a fost confirmată de către Tribunalul Galaţi, care a autorizat măsurile de interceptare a convorbirilor telefonice şi de luare de imagini privind pe invinuitul Pintilie Ion, pentru 28 de zile, şi le-a prelungit succesiv, în lunile următoare, în cursul anchetei.

După primul moment operativ realizat, am solicitat informaţii suplimentare de la SIPI Galati despre agentii examinatori din cadrul Serviciului Examinari Auto Galati la care ajungeau banii, prin intermediul lui Pintilie si care asigurau susţinerea şi promovarea facilă a examenului de traseu şi obţinerea permiselor de către candidaţi, primind o notă despre trei agenţi implicaţi în traficarea permiselor auto.

Menţionez că, la nivelul Serviciului Examinări Auto îşi desfăşurau activitatea şase examinatori.

Pentru documentarea activităţii infracţionale a acestor agenţi, la data de 23.09.2011, am solicitat Tribunalului Galaţi autorizarea interceptării şi inregistrării convorbirilor telefonice şi de luare de imagini privind intâlnirile dintre aceştia, cu Pintilie Ion, alţi intermediari şi orice persoane in legătură cu infracţiunile cercetate, instanţa autorizând măsurile pentru 30 de zile şi prelungindu-le ulterior, conform legii.

La 25.08.2011, denunţătorul a susţinut şi promovat examenul de traseu, obtinând permisul de conducere, ulterior efectuând demersuri şi obţinând programarea următorului examen pentru data de 25.11.2011.

Anterior acestei date, am solicitat 250 euro din fondul special de flagrant, suma obţinută in pofida opoziţiei întâmpinate din partea conducerii Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Galaţi.

Concret, am fost chemată in biroul său, de procurorul general adjunct Chirilă Niculae, unde, fiind prezentă şi Negraia Emilia, prim-procuror PT Galaţi, mi-a spus ca nu am voie să solicit banii, întrucât nu realizez un flagrant şi că o să-i plătesc din buzunar, că nu o să-mi reuşească nimic, avertizandu-mă că va urmări dosarul. I-am replicat că pot fi folosiţi şi pentru momente operative, nu doar pentru flagrant, că o sa-mi fac momentul operativ şi flagrantul, chiar dacă în final voi plăti cu banii personali.

Numai la intervenţia oficială a doamnei Scutea Gabriela, procuror general adjunct al Parchetului General, am primit banii necesari pentru organizarea momentului operativ. (va urma).

 

Ultima oră! Anticorupţii de Covurlui au crescut şpaga de la 300 la 450 de euro

Ce spun cei doi denunţători despre cazul care le-a schimbat viaţa în rău? ”Memoriul procurorului Tanase Paula fost trimis prin fax de aceasta către DNA Central în data de 04.12.2013 . Cei de la DNA Central, mai exact domnul procuror Marcel Sandu, procurorul de caz al dosarului respectiv (260/P/2011) a susţinut în rezoluţia de NUP cum că ar fi citat-o pe doamna procuror şi aceasta nu s-ar fi prezentat. Şefa doamnei procuror Tănase, doamna procuror Negraia Emilia, despre care se vorbeşte în memoriul respectiv, a fost avansată devenind procuror DIICOT Galaţi. Doamna procuror Tănase a reuşit să plece de la PT Galaţi la PCA Galaţi. Mafia permiselor pe care am denunţat-o este în continuare funcţionabilă şi nu s-a atins nimeni de ea, crescând preţul de la 300 euro la 450 euro, am informaţii. Dosarul care i s-a luat doamnei procuror Tănase, de către procurorul Marius Iacob, pe atunci adjunct la Parchetul General, dosar în care erau prinşi atât poliţişti de la examinări auto cât şi poliţişti SIPI Galaţi, este la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, sub un alt număr şi nu se mai cunoaşte nimic despre acesta.

Silviu VASILACHE 6 - martie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

A.G.A. Ordinară de

Conducerea SC Transtec SA Tecuci, cu sediul în Tecuci, judeţ ...

Mogulul cu greutate

Prin târgul nostru, aşa, ca o boare, ca un ecou ...

În UE se fură înt

De aia Parchetul Anticorupţie al Uniunii Europene (PAUE) trebuie să-şi ...