logoImpact EST nr. 890 - 22.10.2021

Implicată în scandaluri răsunătoare și acuzații halucinante, COMCEREAL SA Vaslui (CUI: 8208253), cea mai importantă firmă din Grupul RACOVA, are probleme financiare vizibile încă din 2015, an în care (teoretic) tot grupul a fost vândut de Adrian PORUMBOIU… unor ruși/basarabeni de la TRANS OIL.
Deși, cel puțin în ultimii patru ani, reclamații zgomotoase la adresa COMCEREAL SA au formulat creditorii (bănci și societăți comerciale) și arendatorii, angajații acestei companii – 372 în 2015 și 254 în 2016 – au tăcut chitic.
Un posibil răspuns la această atitudine zen (cum de angajaţii COMCEREAL SA nu s-au plâns de neachitarea drepturilor băneşti?) ar putea fi următorul: pentru că şi-au primit salariile. Cum şi-au primit aceste salarii? Ei, acum e atunci!
Păi, le-a venit „mălaiul”… de la alte societăți! Care (teoretic) nu aveau nicio obligație în acest sens.
Una dintre aceste misterioase binefăcătoare-plătitoare este o societate care pute de câțiva ani, de când a fost deshumată de mass-media: ITAL AGRO 2005 Folteşti.
ITAL AGRO 2005 SRL Folteşti (CUI: 17831306) este o societate din județul Galați înființată în august 2005 de italianul Claudio SCARAVAGLIO (54 de ani în prezent) și care, conform presei locale, a “uitat” să-şi achite obligațiile bănești – atât către propriii angajați, cât și către arendatorii locali.
Totuși, conform datelor financiare, societatea o duce din ce în ce mai bine. Atât de bine, încât plătește prin mandat poștal salariile angajaților altor firme.
Italianul s-a scos: Le-a dat țeapă arendatorilor, angajaților și statului – apoi s-a topit de pe firmament.
(Apropo, domnu’ Ionel Petrea: susțineați – în 2014 – că ancheta ITM, unde erați șef de-o viață, privind comportamentul de angajator al italianului „e în curs”. …ei, cum s-a scurs și finalizat? Întreb așa, de curiozitate, că tot ați șefit decenii pe banii publici).
În februarie 2016, această firmă a fost preluată de Lucian Daniel HERŢA (46 de ani) şi Alina HERŢA (42 de ani). Faptul că Alina HERŢA este născută în orașul Huşi din județul Vaslui reprezintă doar un amănunt!
După cum se poate observa din imaginea de mai sus, ITAL AGRO 2005 SRL a achitat salarii angajaților COMCEREAL SA Vaslui cel puțin pentru septembrie 2016.

(D.M.) 27 - iulie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg