logoImpact EST nr. 853 - 21.01.2021

Cu două luni înainte de alegeri, ne-a parvenit pe surse (peste trei) sondajul realizat la Galaţi, pe bani adevăraţi şi mulţi (cică vreo 11-12000 euroi). Dacă punem în balanţă şi faptul că acesta a fost realizat de CURS (dacă este adevărat) una dintre agenţiile de prestigiu indiscutabil în România, lucrurile chiar nu mai pot fi puse la îndoială. Acum, datele ce ne-au parvenit au avut, în funcţie de sursă, mici abateri la care noi mai apoi am fost nevoiţi să facem o medie, dar acest lucru este nesemnificativ în redarea şi înţelegerea acestora pe deplin. Şi, ca să nu vă mai ţinem cu sufletul la gură,  datele ar arăta cam aşa: a) la partide, pe primul loc se află Pe-se-de-ul cu 31%, urmează PNL cu 27%, ALDE cu 18%, UNPR cu 10% şi Mişcarea Populară cu 4%;     b) la candidaţi pentru Primăria municipiului Galaţi avem pe Nicuşor Ciumacenco cu 29%, urmează Eugen Durbacă cu 20% !?! o-ho-ho, Marius Stan cu 16%, Pucheanu Ionuţ cu 14% şi restul, care chiar nu mai contează. Nu mai intrăm în amănunt, câţi tineri, categoriile pe vârstă, gradul de pregătire şi toate celea care se găsesc într-o cercetare sociologică gen sondaj în care, de obicei, prestatorul îşi asumă o marjă de eroare între 1,5 şi 3%. Desigur, cârcotaşii, aceştia care la noi în Republicuţă sunt mai mulţi decât ne putem imagina, or să sară ca arşi, or să conteste (lătrând la lună) încercând să spună că „mai vedem noi”, sau „mai sunt două luni”, iar noi ca gazetari responsabili o să afirmăm sus şi tare că mare lucru nu se mai poate întâmpla sub nici o formă, doar acolo maxim cinci procente în plus sau minus. Dar, e mult şi aşa. Alte comentarii nu o să mai facem referitor la sondaj, decât că acesta, suntem siguri, va suscita vii discuţii în mediile politice mai ales.  Nu putem, totuşi, să nu vă aducem la cunoştinţă în schimb câteva lucruri legate de viitoarele alegeri şi care ne sunt furnizate pe firul scurt de către sursele noastre. Astfel, cel mai ciudat este cel legat de faptul că Durbacă ar fi anunţat public în partid (ALDE) că nu va candida sub nici o formă la viitoarele alegeri locale, la funcţia de Primar. Acum, gurile rele care au auzit acest lucru au şi început să bârfească, aducând în discuţie motivele unei astfel de decizii. Cel mai uzitat este că ar fi fost ameninţat să nu se mai bage că „dă de draku” ajungând (ca posibilitate) să dea cu subsemnatul pe varii motive. Cert este că Durbacă tot o spune, că nu mai vrea la Primărie, că vrea doar încă o dată în Parlament, la „odihnă”, dar pe surse sigure am aflat că a fost chemat de Tăriceanu care l-a obligat să candideze, altfel partidul se lipseşte de el.

O altă observaţie importantă peste care nu se poate trece, este cea legată de faptul că se părăseşte masiv corabia UNPR-ului care se scufundă, atât la nivel central cât şi la nivel local. Se spune că în sondaje, la nivel de ţară, mai au 2-3%, iar la nivel local faţă de cifrele din sondajul prezentat mai sus (realizat în perioada 15 februarie – 15 martie), uneperiştii se duc la vale cu fiecare zi care trece.

La Galaţi, gaşca aproape toată se pulverizează, majoritatea trecând în barca         pesede. Cică, singurii care rămân în afara jocului, nefiind doriţi de nimeni, indiferent de ofertă, sunt Marius Stan, Chebac Eugen şi Picu Roman, aşa, ca persoane mai cunoscute. Un comentariu este musai şi la pesede, dar mai ales pentru Popa Florin, ce şi-a asumat o responsabilitate imensă, ce poate să-l coste capul, dacă nu-l scoate primar pe Ionuţ Pucheanu. Ori după datele din sondaj riscul este IMENS, crezând că tot electoratul pesedist va vota ca la comandă, unitar, candidatul propriu. Asta dacă punem în balanţă că Durbacă va rupe voturi cu nemiluita de la pesede şi nu de la liberali.

O ultimă concluzie după rezultatele din sondaj, este că partidul cel mai important după alegeri va fi la Galaţi, în mod indiscutabil, ALDE, care va înclina      balanţa rezultatelor alegerilor după cum vor dori muşchii lui Durbacă&Dima. Încercăm să ne imaginăm  preţul CERUT şi NEGOCIAT, iar vrând – nevrând ne apucă ameţeala şi durerea de burtă. Dar nu avem încotro, aşa sunt jocurile politice în democraţie.

Mai avem puţin şi eliberăm ringul, acuşi, acuşi, va veni şi toamna cu alegerile pentru Parlamentul României.

Aveţi grijă cum votaţi! Căci sintagma made în Gelu Ciorici-Şipote, este valabilă şi după 26 de ani de democraţie: „COPIII ŞEFILOR VOŞTRI VOR FI ŞEFII COPIILOR VOŞTRI!”

Analistul de serviciu 31 - martie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...