logoImpact EST nr. 898 - 16.01.2022

În ediţia Impact-est din 7 decembrie a.c. vă spuneam că procurorii DNA Militar, structură centrală a Armatei care anchetează faptele de corupţie din tot ce ţine de structurile militare, a descins în forţă la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Aristide Serfioti” Galaţi. Sunt vizate presupuse fapte de corupţie privind angajările de personal medical şi a legislaţiei. Iniţial, procurorii anticorupţie din Armată au avut în intenţie să facă cele aproape o sută de audieri aici, la Galaţi. Dar, luni s-au răzgândit şi au decis să-i audieze pe aceşti salariaţi la sediul din Bucureşti al acestei structuri militare de anchetă. Tehnica e una psihologică, întrucât procurorii militari mizează şi pe acest factor, căci timp de patru ore făcute pe drum, celor o sută de persoane li se vor aşeza gândurile, creierii, oasele, frământările şi spaimele, aşa că audierile pe un teren străin, dat de greutatea că „băi, ne cheamă drakului la Bucureşti”, sunt toate argumente în favoarea anchetatorilor. Boardul director format din comandant col. medic dr. Adrian Boicu, din locţiitor lt. col. medic dr. Constantin Vlase, director medical, şi directorul financiar contabil, ec. Valentin Antohi, nu mai au de câteva zile un somn lin.
De atunci şi până acum, procurorii DNA Militar s-au mişcat rapid, nu ca cei din DNA-ST Galaţi, de pildă, şi au chemat la audieri în sediul central din Bucureşti peste 30 de salariaţi, din cele aproape 100 de persoane vizate de ancheta procurorilor militari.
Interesant este că cele 30 de persoane anchetate au fost citate pe loturi, pentru ca procurorii să poată închide cât mai rapid cercul suspecţilor vizaţi de anchetă.
Rămânem pe fază.

(GECO) 21 - decembrie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Cei mai vizibili min

Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate în decembrie, ...

Vestea bună: COVID-

Niciodată, de la criza rachetelor din Cuba, umbra unui război ...

Controale operative

Urmare a perioadei de contractare din luna iulie a anului ...

Galgros SA Galaţi,

Firma Galgros SA Galaţi este cunoscută ca fiind locul în ...