logoImpact EST nr. 860 - 08.03.2021

În noul Galaţi se dărâmă garajele – accept, se demolează chioşcurile de neam prost – de acord, dar de ce nu avem grijă de monumentele istorice? – nu înţeleg.

Când gardul de fier forjat a fost înlocuit cu nişte litere ce formează cuvântul AQUARELLO, am înţeles, pentru că degeaba cobori din bemveu, stai pe terasa de pe strada N. BĂLCESCU nr. 25, bei apă plată cu lămâie, dar dacă nu te vede nimeni că eşti la mare FITZĂ…! Măcar acolo au fost puse termopane neschimbând arhitectura clădirii. Bravo proprietarilor restaurantului, sau mai precis reprezentanţilor de la UNITA asigurări care au fost pe acolo.

Lângă această locaţie, la nr. 23, este o casă construită pe locul Institutului Filipide, cu o arhitectură modernistă şi elemente cubiste specifice anilor 30.

În acest imobil, parte componentă a monumentului istoric „Ansamblul Urban str. N.Bălcescu”, câţiva cetăţeni de vază ai noului Galaţi au început să facă mici modificări la faţadă.

Vreau să RE(amintesc) că orice intervenţie se face doar cu autorizaţie de cunstrucţie eliberată de Institutul de stat pentru construcţii în baza avizului dat de Directia Judeţeana pentru Cultură!

Arhitectul Orb 12 - septembrie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Acţiunile Galfinban

Din lecturarea site-ului BVB am aflat că la o societate ...

Campania electorală

Ioana Băsescu a primit 5 ani de închisoare cu executare ...

Îndoielile nu pot f

Un muzician, un actor, un preot, un medic. Voci contra ...