logoImpact EST nr. 899 - 25.01.2022

Oameni buni, ştirea care ne-a pus pe gânduri şi ne-a determinat să scriem ceia ce urmează, este legată de achiziţionarea de către Primăria CLUJ a 60 de autobuze noi. Ce înseamnă asta? Am dat telefon şi am aflat: transport în comun civilizat ca în Occident, staţii moderne cu orarul afişat al curselor, cabină telefonică, bănci etc.; autobuze cu scări mobile, aer condiţionat şi GPS. Deci, acolo la Cluj, ca în marea majoritate a oraşelor mari din România, se poate, numai la noi NU. Numai noi în acest colţ de ţară, prăfuit şi cenuşiu, mai suportăm „mizeria” cu microbuzele şmecherilor protejaţi politic, de am ajuns de râsul curcilor. De aceea, încă de pe vremea lui Durbacă, societatea Transurb a fost lăsată de izbelişte şi cu investiţii second-hand. Dar, ce vă spunem noi? Mafia politico-economico-adminstrativă, îmbârligată şi încrengată nu a putut fi îndepărtată de la borcanul cu miere. De fapt transportul acesta cu caşcarabete, este apanajul unor indivizi notorii, foşti poliţişti, actuali consilieri sau foşti, notorietăţi de manglitori şi şmen sub oblăduire politică. Păi ce, e puţin lucru ca de ani de zile aceleaşi figuri să se îmbuibe pe seama comunităţii, cu porcoaie de bani, printr-o lege a lor sau hotărâri de tot felul a autorităţilor de resort?

Ne aducem aminte (din relatările vremurilor) cum aduceau ei banii cu sacoşa în preajma campaniilor electorale, sau de zvonurile precum că de fapt din munţii de parai se îndestulează lunar şi alţii de mai sus.

Am cules de curiozitate câteva „păreri” din rândul pălmaşilor, a celor care deţin caşcarabete, alţii care chiar mai trag de covrig (volan), care au maşinile lor predate cu acte în regulă OPERATORILOR şi care spun că sunt jecmăniţi ca la drumul mare. Îndrăznind să facem un calcul ne-am luat cu mâinile de cap, la milioanele de lei ce se vehiculează la negru, la „taxele” plătite lunar, precum birul inventat de turci. Şi ne mai minunăm de averile imense acumulate şi etalate de boşii operatori.

Dar ce să mai spunem de evaziunea fiscală fantastică, de faptul că a rupe un bilet este o mare raritate, iar şoferii,de cele mai multe ori, sunt nişte bădărani.

Şi, uite aşa, din evaziune şi şmen, trăieşte toată lumea, ăia care dau aprobare, ăia care sunt mogulii cu licitaţiile câştigate, ăia care sunt şefi de volan şi eventual şi cei care au dreptul de control.

Deci, la CLUJ şi în celelalte oraşe, se poate, dar la noi, NU. Măi, domnule Primar Stan, acum noi recunoaştem că tot te criticăm şi arareori mai spunem câte o vorbă bună. Uneori poate şi noi greşim, căci şi noi suntem oameni, dar dă-ne bre, iată, prilejul să te lăudăm. Ia taurul de coarne şi desfiinţează relicvele acestea istorice ale transportului în comun. Dacă eşti tare şi poţi, promite că-ţi dăm şi poza în gazeta noastră.

JAP 24 - ianuarie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Patronul: prima viol

În data de 23. 12. 2021, în jurul orei 12,10, ...

Ucraina şi România

Despre acest subiect am început să scriu mai aplicat încă ...

La un pas de război

Criza ucraineană continuă să se adâncească. Rusia a depăşit probabil ...

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...