http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST nr. 912 - 21.05.2022

• La ei, pensia medie era în noiembrie 2019 de 18.668 de lei!
• Armata, veteranii de război şi văduvele lor sunt umilite cu pensii de 3.860 lei, respectiv 721 de lei!

Desigur, Justiţia este de genul feminin şi la propriu şi la figurat. Acest titlu, „Magistraţii, nişte dumnezei daţi drakului”, mă bântuie de dinainte de Sărbătorile Pascale, când o instanţă a Tribunalului Brăila m-a executat pe mine şi pe săptămânalul Impact-est la plata a câte 5.500 de euro, în solidar, cu tot cu cheltuielile de executare ale executorului judecătoresc.
Nu comentez deciziile instanţei, dar nu mă pot abţine să nu citez (cu aproximaţie) o frază din dispozitivul sentinţei, care m-a bifurcat de întristare şi m-a năucit cam cum gândeşte un magistrat-judecător al unei ţări democratice şi membră a NATO şi UE.
Citiţi: „Nu se justifică interesul general, întrucât firma în cauză, pe care publicaţia şi ziaristul o apără în raporturile cu un fost salariat, întrucât aceasta este o companie privată!”
Doamne, dar companiile private şi majoritar private asigură circa 65% din Produsul Intern Brut al României. De aici, doamnă magistrat vă luaţi salariile şi după caz, pensiile uriaşe, încât a-ţi ajuns să ne priviţi ca pe nişte gândaci, să ne umiliţi şi să ne daţi sancţiuni în funcţie de lefurile pe care noi vi le plătim. Desigur, şi voi plătiţi taxe şi impozite, dar din banii care vin, repet, în proporţie de 65%, din mediul de afaceri private.

Pensii de la 81 de lei pentru cei cu armata făcută la „diribau”, până la 711 lei pentru invaliditate

Desigur, vorba poetului Mircea Dinescu, cei ce au mai mulţi bani, mănâncă mai mulţi cartofi prăjiţi şi atât! Dar în timp ce unul saltă o pensie lunară de 20.000 de lei, cu faţa de pernă, iar unui invalid de război îi dai 229 de lei (I.O.V.R) şi pentru invaliditate acorzi tu, stat, doar 711 lei, se vede clar ca vaca faptul că îţi baţi joc de poporul acesta, pe care l-ai transformat, dezastruos, dintr-o naţiune, în populaţie sau populime.
Unuia care a făcut armata în detaşamente de muncă (între anii 1950-1961), în grafic „Stagiu DGSM” îi dai pensie de 81 de lei, iar celor care au căzut pentru apărarea acestei naţii, încadraţi la IOVR, le dai pensie de 229 de lei. Adică invalizilor şi accidentaţilor de război, urmaşilor celor morţi sau dispăruţi în război. Iată, soţul supravieţuitor „saltă” 112 lei, cel aflat în dificultate primeşte ajutor social de 334 de lei, artiştii primesc 344 de lei, iar invalizii vai mama lor, doar 711 lei.
După magistraţi, cade la jumătate corpul aeronautic, cu o pensie medie de 10.910 lei, în timp ce un militar, şi el pilot pe avioane de război, adică în MAPN, are o pensie medie de 3.860 de lei, în timp ce poliţienii din MAI au 4.720 lei. Auziţi, să umileşti armata, în timp ce personalul auxiliar din instanţe primeşte 4.411 lei, în medie.
Tari sunt şi cei de Curtea de Conturi, unde pensia medie este de 7.786 de lei, în timp ce la cei din Corpul Diplomatic este de 5.550 lei.
Un persecutat politic, adus în această situaţie de către magistraţii sistemului dictatorial, primeşte o pensie medie de 1.834 de lei.
Dar, gata, priviţi graficul care însoţeşte acest text şi comentaţi (adăugaţi) alte anomalii.

Cu greaţă, Gelu CIORICI 24 - iunie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

De prin piaţa centr

Ştie cineva cam cât de bine mă simt când văd ...

Sesizare penală pen

Despre degradarea gravă a clădirii Casei Agronomului, situată la intrarea ...

Moldo-gălăţencele

De ceva ani, se poate spune că cele două moldovence, ...

Circotecă la şedin

În urmă cu două săptămâni a avut loc şedinţa de ...