http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 977 - 14.04.2024

Tupeul Austriei este incredibil… Vor amânare 3 luni. Ştiţi de ce 3 luni? Pentru că în 2023 se ridică (anulează) licenţa dacă OMW nu începe investiţiile în platoul Neptun.
Iar OMV nu are bani. Şi nici de gând!
E un fel de: „ne ridicaţi licenţa, nu pupaţi Schengen”. Ce mizerabili. Şantaj de tip interlop. E şantaj la drumu’ mare!
Trebuie înţeles că ceea ce face Austria este un act de război. Acest aspect de agresiune hibridă trebuie demascată pe toate canalele la îndemână! Austria încearcă sa jefuiască România prin „operaţiune specială economică”. Alături de cârtiţele şi supuşii federaţi de la Bucureşti. Mai abitir decât ruşii!

Ţara a ajuns proprietatea privată a unor derbedei

“Faptul că sunt român e, totuşi, o pură întâmplare. Nu o regret, dar nici nu mi-o pot pune la butonieră. Pot doar spera să valorific atât cât pot şansa aceasta „genetică”, să nu-mi fac de râs locul naşterii şi concetăţenii, să mă port frumos cu limba română şi, vorba lui Constantin Noica, să povestesc şi altora câte ceva despre „partea noastră de cer”.
Dar privesc în jur. Ziarele sunt pline de politicieni aflaţi în urmărire penală sau foarte aproape de ea. Unii sunt vechi „înţelepţi” de partid, care au făcut ani, de-a rândul, „jocurile” de la vârf, cu dexteritatea discretă a unor eterne şi impenitente eminenţe cenuşii. Alţii sunt jurişti, adică inşi care încalcă legile cu extremă competenţă. Pe unul din ei l-am auzit tunând şi fulgerând, în campanie, împotriva hoţilor care sărăcesc patria, după care, iată, e chemat să justifice, împreună cu soţia sa,averi de milioane de euro. Grupurile „infracţionale” sunt trans-partinice: dintr-odată, vezi aliniaţi în boxa acuzaţilor şi pesedişti şi penelişti şi pedelişti şi băsişti şi anti-băsişti. Afacerile creează solidarităţi inefabile, diferenţele de tabără politică sunt simple mofturi. Numai noi, prostimea, credem că asistăm la mari lupte ideologice. În realitate, mulţi dintre cei care mimează, pe scenă duşmănia, „se descurcă” eficient, uniţi, subteran, în cuget şi simţiri.
Reprezentanţii bisericii noastre… am trăit să văd cum Întâi-Stătătorul comunităţii noastre duhovniceşti ridică un banal (dar puternic) mahăr de provincie la rang de laureat al unui ordin legat de numele Sfinţilor Martiri Brâncoveni. Lecţia pe care ne-o transmit ierarhii noştri e simplă: dai bani – eşti „vrednic”! Mântuirea devine, astfel, un statut sponsorizabil.
Gazetele şi posturile de televiziune au devenit, şi ele, un soi de trupe de comando, cu misiuni de lichidare şi propaganda. Moderatorii au ceva între miliţieni, procurori şi vecine de bloc. Invitaţiile la diverse „talk-show”-uri se fac, pare-se, pe bază de „abonament”. Aceiaşi inşi, cu aceleaşi păreri, prestează tenace, fără exces de imaginaţie, în teritoriul aceleeaşi, previzibile obedienţe.
Când nu se face politică, se organizează chermeze deşucheate, în care câteva fete cu buze de ştiucă îşi valorifică abundent posteriorul, în timp ce câţiva băieţi de comitet fac glume în doi peri. Peste tot, numărul VIP-urilor care nu ştiu româneşte şi gândesc intermitent e în creştere. Atmosfera generală e de bălăcăreală groasă, de îmbrânceală zglobie sau sângeroasă, de suspiciune, de mârlănie. Preşedintele face dezvăluiri învăluite, primul ministru zâmbeşte şugubăţ, după modelul „şmecherul clasei”, alegătorii intervievaţi recunosc că, dacă sunt plătiţi, votează cum trebuie, îl vor pe Ceauşescu sanctificat şi cred că Hitler (spre deosebire de Băsescu) îşi iubea ţara.
Unde trăim? Ce mai putem spera? De care români să fim mândri?
Ştiu că, dincolo de cei pe care i-am pomenit, există marile majorităţi tăcute, oamenii de ispravă care fac ca lucrurile să meargă, „civilii” onorabili şi neglijaţi. Dar, am o veste proastă pentru ei: ţara nu mai e demult a lor! Ţara este a unei adunături de netrebnici, care se amuză şi se îmbogăţesc pe spezele tuturor celor care nu au „cultura” cârdăşiei. Ţara a ajuns să fie proprietatea privată a unor derbedei.”

(Andrei Pleşu) 15 - martie - 2023

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Azi, 1 aprilie, ora

Sursa: Ed Hilar

ARGOUL

Definit ca „limbaj convenţional folosit mai ales de vagabonzi, răufăcători, ...

RESPECT...

Respect toate ființele lăsate de Dumnezeu pe Pământ! Se înțelege că ...