http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 984 - 25.06.2024

Care noi?
Ăștia care muncim la particular, sau “privații”, cum ne mai spune lumea.
Cei care nu așteptăm să ne dea cineva ceva de lucru. Ăștia care avem un calendar construit în jurul datei de 25 a lunii, ziua în care ai-dai, n-ai bani-te împrumuți pentru dări. Suntem cei cu ajutorul cărora se face bugetul țării. Cei pe a căror muncă e pus bir, mai bine de jumătate din cât avem pentru acasă la final de lună. Suntem treimea de populație care nu așteaptă ziua de salariu, ci ni-l producem în fiecare din cele 8 ore muncite pe muchie. Noi, ăștia pe care nu ne angajează mămica sau tăticu, ci suntem selectați pe competență, iar dacă nu dăm randamentul cerut, suntem concediați sau dăm faliment.
Despre noi e vorba.
Și nu. Nu mă înțelegeți greșit. N-am nimic cu bugetarii care ies în stradă pentru măriri de salarii. E dreptul lor. Și cred că merită mai mulți bani. Merită să trăiască frumos. Așa cum merităm cu toții. Profesorii, doctorii, polițiștii, ceferiștii, cei care lucrează la metrou…și toate celelalte categorii profesionale.
Merită.
Doar zic că MERITĂM ȘI NOI! Ceilalți. Merităm ca din taxele și impozitele plătite chiar de noi sau de patronii noștri să ne dea statul următoarele:
-al 13-lea salariu;
-bani pentru hrană;
-bani de haine;
-tichete de masă/cadou;
-tichete de vacanță;
-zile libere plătite (vacanțe), cât profesorilor și învățătorilor;
-salarii compensatorii când suntem dați afară;
-să ne dea sporuri de orice și să ni le adauge la salarii, la final de lună (acceptăm și bonuri de masă!)…
Atât!
E mult? Eu zic că nu. Că doar ne dă tot din banii pe care noi îi plătim la stat. Nu cerem să le rupă bugetarilor de la gură.
Iar dacă fac asta, jur că vom munci în continuare mai cu elan, vom da la stat ce e de dat, ca până acum, ca să-și poată da și lor măririle de salarii pe care și le doresc.
Nu, că visez!?
Cum cred că visez și la ziua în care firmele vor da jos guvernul, oricare ar fi el, printr-o grevă fiscală generală, care le-ar pune în cap și toți bugetarii. Poate așa, societatea va înțelege cu adevărat valoarea celor din mediul privat, cei care reprezintă sursa principală de venit a atât de darnicului și, de cele mai multe ori, inechitabilului stat.
Visez, clar!
Da’, cine știe!?

Marius Marinescu - Ziarul Ploiestii 6 - august - 2023

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

#HaiRomania

Acum două săptămâni, după 0-0 cu Liechtenstein, se punea problema ...

LA GALERIILE DE ART

Salonul de vară al artiștilor plastici gălățeni Preponderența figurii umane Așteptat cu ...

Hai, România!

1. "Ne-au luat băieții prin surprindere, știți", îmi aruncă în ...

Info - ecran pentru

Primăria municipiului Galați informează că meciurile naționalei de fotbal a ...