logoImpact EST nr. 893 - 28.11.2021

Sigur că trebuie la anumite perioade timp (de pildă, odată la 10 ani), un moment „T” zero. Adică o amnistie fiscală care să vizeze persoane juridice şi fizice de la care statul nu mai poate încasa sumele datorate de către acestea. Dar să vii acum în spaţiul public, tu, Darius Vâlcov, consilier al primului ministru şi eminenţa cenuşie a programului de guvernare al pesede, şi să anunţi o amnistie pentru suma totală de 98 miliarde de lei, mi se pare o aberaţie economică. Economia
României nu-şi poate permite o ştergere de 20 de miliarde de euro datorate, în mare parte, de către persoane juridice, cele fizice datorând „doar” trei miliarde de lei. Chestiunea în sine este şi imorală, căci beneficiarii ştergerii datoriilor sunt cam aceiaşi.
Cei corecţi, care respectă legea, legalitatea şi statul, care mai întâi îşi plătesc către bugete datoriile ca persoane sau pe ale firmelor, sunt consideraţi mereu proştii de serviciu, în timp ce ceilalţi îşi râd de noi.
Cum, mă, să nu vrei să faci nimic cu 98 de miliarde de lei (circa 20 de miliarde de euro) când ţara este deraiată ca infrastructură de transporturi, sanitară de învăţământ, culturală şi socială?
Am scris de ne-am hâţânat la Impact-est, în lunile aprilie şi mai despre datoriile uriaşe a 44 de gălăţeni, care, conform listelor ANAF, pe care le-a şi şters apoi (!), datorau la finele trimestrului III, anul 2017, 197.503.756 de lei.
Articolele din serie au debutat cu cel intitulat „Şi aici sunt banii dumneavoastră! 44 de inşi datorează statului 197.503.756 de lei!” Acesta a fost citit de către 5416 persoane, până la data de 17.07.2018, 27 dintre acestea postând şi comentarii pertinente şi bine documentate.
E clar că o amnistie fiscală este necesară, căci ANAF-ul se scufundă în documente, dar ea trebuie aplicată în anumite condiţii, nu mereu şi mereu aceloraşi recidivişti care-şi râd de plătitorii de bună credinţă.

(GECO) 20 - iulie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...

Ex-deputatul gălă

Implicat într-un dosar de corupţie, alături de prim-procurorul gălăţean Roşca ...