http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 918 - 11.08.2022

Nu-i pentru prima dată când, aşa, brusc, mă apuc să „laud” această categorie socială, care, nu demult, obligatoriu trebuiau să fie îmbrăcaţi în negru, şi din cauza asta erau supranumiţi ciocli. Dacă în societatea civilă te apuci să distrugi, munca celorlalţi (chiar şi în interes de serviciu), imediat eşti echipat cu straie cu dungi. Pe ei, care fac lucrul acesta cu regularitate, nu-i deranjează nimeni. Şi nu este meci lăsat de la doamnele Federaţie şi Ligă, în care aceşti indivizi să nu se dea într-un spectacol grotesc şi distructiv. Fiecare, mai are şi câte o echipă, două pe care trebuie să le protejeze. Păi, de, nu are voie omul să simpatizeze cu anumite formaţii, mai ales dacă patronul este mai tare în clanţă, sau dispune de anumite posibilităţi, chiar protecţie Federală. În campionatele din alte ţări s-a introdus instalaţie VAR. Şi aici mai greşesc arbitrii, dar, datorită acestei inovaţii moderne, erorile se pot remedia. La noi, cruce. Sancţiunea rămâne bătută în cuie, chiar dacă a fost dată aiurea. Ca un exemplu (şi sunt teribil de multe), urmărind meciul dintre Hermannstadt şi CFR Cluj, la un moment dat Iulian Călin, arbitrul partidei i-a dat un „galben” lui Burcă de la CFR, total anapoda. Faza a fost reluată de mai multe ori de televiziunea care transmitea meciul, şi s-a văzut clar că Andrei Burcă nu săvârşise nici o infracţiune. Dar cartonaşul a rămas bun dat. De aceea, până se va da şi la noi cu VAR, propun înfiinţarea unei comisii, formată din oameni competenţi şi corecţi cu adevărat, care să analizeze prestaţia arbitrilor după fiecare meci, şi, dacă este cazul (şi este mai mult ca sigur), să se anuleze, din proprie iniţiativă, sau poate chiar interes, şi să ceară pedeapsa arbitrilor în cauză. Fantastic, nu?

ASTRA în pericol

Deşi preşedintele Dani Coman susţine că „nu avem cum să fim excluşi fiindcă nu am beneficiat de terapia efectuată de jucători”, care au făcut-o de capul lor, Takayuki, Fatai şi Ioniţă, au jucat în Liga 1 şi după ce au apelat la metoda interzisă de regulamentul WADA. Deci, conform regulamentului antidoping ASTRA ar trebui exclusă din Liga 1! G.S.P. a aflat că la ultimul termen al comisiei ce anchetează cazurile lui Alexandru Ioniţă, Kehinde Fatai şi Takayuki Seto, acuzaţi că ar fi apelat la o terapie interzisă, primul dintre ei ar fi povestit cu lux de amănunte toată procedura efectuată. Articolul 62 din Legea antidoping specifică în mod clar cum se pun în practică sancţiunile. Iar alineatul 2 susţine: În situaţia în care mai mult de doi membri ai unei echipe sportive sunt găsiţi vinovaţi de una dintre încălcările prevăzute la articolul 62, alineatul 2 în perioada unei manifestări sportive, organizatorul competiţiei, pe lângă sancţiunile aplicate individual sportivilor implicaţi, va sancţiona echipa respectivă cu descalificarea şi pierderea punctelor. În urma recunoaşterii faptelor incriminatorii de către Ioniţă, verdictul ANAD ar trebui să fie clar, şi anume suspendarea celor trei fotbalişti şi excluderea Astrei din campionat. De altfel, acest lucru este prevăzut şi în regulamentul WADA, iar FRF şi LPF sunt obligate să aplice statutul Agenţiei Mondiale! În aceste condiţii, s-ar părea că Dani Coman foloseşte o apărare total mincinoasă. Pentru că, din momentul în care ANAD a deschis oficial procedura disciplinară şi i-a notificat pe fotbalişti, toţi au jucat cel puţin într-un meci din Liga 1 pentru ASTRA. De fapt, până când au fost suspendaţi provizoriu, ei au mai apărut în tricoul Astrei, în următoarele situaţii:
TAKAYUKI SETO
• a jucat 81 de minute pe 18 septembrie, în partida ASTRA-CFR 0-2
• a bifat apoi 73 de minute pe 26 septembrie în confruntarea Viitorul-Astra 4-1
KEHINDE FATAI
• a fost integralist pe 18 septembrie în partida ASTRA-CFR 0-2
• a bifat apoi 54 de minute pe 26 septembrie, în meciul Viitorul- Astra 4-1
ALEXANDRU IONIŢĂ
• a evoluat 54 de minute pe 26 septembrie, în meciul Viitorul-Astra 4-1
Deşi vinovăţia este evidentă, reprezentanţii clubului giurgiuvean aruncă „motanul” pe următorul meci pe care îl vor disputa în compania CFR-ului. Păi, când găina ta ciuguleşte rahatul din curtea vecinului, e vinovat vecinul că nu are closet în casă?

Cu „BUNGHIUL” prin CLASAMENT!

Întrucât Iaşul şi Sibiul (din cauza lor nici Voluntariul lui Pandele nu poate retrograda), nu dau nici un semn c-ar avea intenţia să părăsească zona retrogradabilă, să vedem cum evoluează situaţia celor trei pretendente la titlu:
VOLUNTARI – U CRAIOVA 1-1
Echipa din Bănie este blocată pe rezultate de egalitate, ceea ce a îndepărtat-o serios de trofeul râvnit.
FC ARGEŞ – FCSB 0-0
Dacă ar mai fi fost Penescu, sigur el ar fi fost cauza acelei ninsori rebele, care a încurcat grav socotelile lui dom Gigi.
CFR – ASTRA 1-1
Un rezultat care nu ajută nici una dintre cele două competitoare. Un rezultat care arată că Edi Iordănescu mai are nevoie de experienţă. Cum şi-ar fi putut închipui că giurgiuvenii se vor deplasa de la malul Dunării şi până la Cluj, gata învinşi. Mai mult, probabil nu a văzut interviul lui Eugen Neagoe, luat înaintea partidei, şi care declara senin că, la meciul cu FCSB, ei le dădeau mingile, iar ceilalţi trebuiau numai să înscrie. Poate ar fi înţeles ceva.

Ioan Dan PINTILIE 5 - februarie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Controale operative

La momentul de față, Casa de Asigurări de Sănătate Galați ...

România a ratat pri

Comisia Europeană a anunţat în exclusivitate pentru G4Media că prima ...

O plictisitoare oră

Este marţi, 26 iulie, anul de greaţă 2022. Ceasurile arată ...

Rafila, un agramat c

Era luni, 25 iulie, 2022. Pe toate canalelele TV s-a ...