logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022

CFR Cluj, echipa de frunte a Ardealului, joacă pe aceeaşi linie, adică bătrâneşte, cu gâfâieli, fără cursivitate şi fără spectacol, şi, culmea, în ciuda realităţii lor li se pare că au o evoluţie excelentă. Nu-i mai puţin adevărat că şi arbitrii contribuie cu o mână consistentă de „ajutor” la această „deraiere”, unii având groază de excesele verbale ale lui Becali, alţii poate din obligaţii.
La meciul cu FCSB, Andrei Burcă a fost şi înger şi demon, în sensul că, la începutul meciului, folosind viteza caracteristică a moldoveanului a fost obligat să-l faulteze pe Tănase, producând acel 11 metri, şi fiind în acelaşi timp foarte aproape de a vedea un cartonaş ceva mai roşu. Ca, tot el, în minutele când şoferul autocarului încălzea motorul pentru plecare, beneficiind de o lovitură liberă, acelaşi Burcă a plutit peste toată apărarea FCSB-ului, mai punându-i o bilă neagră la patronul lui Vlad. (În ultimul timp, se zvoneşte mai mult decât insistent despre plecarea lui Burcă de la CFR. Afară, bineînţeles.) Nu renunţ la ideea că lui Edy i s-ar potrivi o echipă mai modestă. Pălăria actuală îi cam vine pe ochi. Iar tata Puiu, zgârcit precum îl ştim, n-a vrut să-i împrumute nici una dintre iconiţele sale.
Cât priveşte FCSB-ul, de când s-au început controalele antidoping, n-au mai câştigat nici un meci (?!).
Tănase şi cu MM Stoica dau vina la maxim când pe arbitri, când pe adversari, când pe amândoi, gunoaiele din ochii proprii fiind protejate cu ochelari de cal. În scurta lui intervenţie de după meci, Becali şi-a făcut harcea-parcea câţiva dintre jucători, unii fiind chiar vedetele sale, care, pe tricouri, în afară de numerele de joc sau firma sponsorizatoare, mai aveau înscrise şi nişte sume imense, care ar fi trebuit să intre în contul propriu al patronului. Pe Moruţan ( pe care eu, sincer, nu-l văd mare fotbalist) l-a trecut la rebuturi, alături de febleţea sa, Octavian Popescu. Partea hazlie, ca să nu-i spun amuzantă, este că, atât Becali cât şi Iordănescu speră să câştige campionatul invocând divinitatea, şi în felul acesta punându-l pe Dumnezeu – dacă se poate spune aşa -, într-o situaţie ingrată.
Probabil din cauza asta Marius Bilaşco (oficial CFR), afirma: „Golul nostru a plutit mereu în aer”. Infantilă exprimare!

Grotesc, jenant, hilar
FC Botoşani – FCSB 1-3

După rezultatele din ultimele partide dintre cele două echipe din ultimele sezoane, numai un naiv recunoscut ar fi putut crede că, de data asta se va schimba ceva, iar formaţia lui dom Gigi ar putea pierde acest meci, mai ales acum când, boierului din Pipera îi crăpau măselele una dupa alta, iar punctele erau oxigen curat. După tot spectacolul ieftin jucat de cei doi protagonişti, rezultă câteva nelămuriri, amestecate cu curiozităţi. Cum ar fi: Fotbalul nu mai este de multă vreme un spectacol pentru suporteri, fiind transformat într-o modalitate prin care aşa zişii patroni, să câştige bani.
Ce-or fi discutat în lojă MM Stoica cu Valeriu Iftime? Despre campania de vaccinare? Nu cred! Cum pot fi explicate spaţiile foarte mari din repriza întâia, degajările aiurea ale unor jucători cu pretenţii, mingi pierdute în faţa apărării, toate acestea ducând la marcarea celor două goluri de către FCSB? Cum se explică faptul că echipa din Botoşani era absentă, confuză şi într-o totală degringoladă?
Moldovenii nu nimereau mingea ci doar picioarele adversarilor. Toate aceste coroborând cu gafele arbitrului Adrian Cojocaru, care au devenit cireaşa de pe tort .
În concluzie, dacă am fi văzut un asemenea meci pe vremea regretabilului Jean Pădureanu şi a lui Gh. Ştefan, cooperativa s-ar fi transformat într-un fel de „Cosa Nostra”, cu pantaloni scurţi şi mingi de cârpă.

SEPSI Sf. Gheorghe – U Craiova 2-0

Echipă cu evoluţii surprinzătoare, dar mai ales contradictorii. U Craiova, s-ar părea că se va mulţumi cu cele două rezultate, remarcabile, de altfel, victoriile cu CFR-ul din Cluj şi echipa boierului Becali, FCSB. Şi asta, în ciuda faptului, că au adus antrenor grec, pe care l-au primit cu fanfara de la primăria Olguţei, dar care, s-ar părea că, n-a reuşit să pătrundă bine sensurile dialectului oltenesc, şi nu înţelege de ce, aceştia, în loc de „au fost”, tot timpul spun „fură”. Mai ales verbul ăsta îi dă o mare bătaie de cap.
În rest, Nistor şi compania chiar au crezut că Clinceniul s-ar ascunde pe după barele porţilor de frica oştenilor lui Tudor şi de vitejia ei. Fals şi total neplăcut.

Ioan Dan PINTILIE 14 - mai - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...