http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 922 - 02.10.2022

Dac-ar mai fi trăit lordul…

FCSB – Slovan Liberec 0-2

Toată lumea iubitoare de fotbal ştie de celebra „cooperativă” la care participau toţi acei implicaţi în fenomen, dar în vârf se afla vestitul preşedinte al clubului Gloria Bistriţa, nea Jean Pădureanu, zis lordul. Toate matrapalzâcurile care aveau loc în cloaca numită campionat naţional, nu puteau fi înfăptuite fără parafa lordului. Mi-am amintit acest lucru când am văzut şmecheria lui Gigi Becali cu, chipurile, cele 4 transferuri de la Astra la FCSB, pentru a-şi fortifica echipa pentru meciul cu Slovan Liberec. Este vorba despre David Bruno (28 de ani, fruntaş dreapta), Daniel Graovac (27 de ani, fundaş central), Valentin Gheorghe (23 de ani, mijlocaş ofensiv) şi Constantin Dima (21 de ani, fundaş central).
Se mai povesteşte cum, conform unei anexe din regulamentul UEFA, toţi jucătorii vor putea fi trecuţi pe foaie pentru a putea fi folosiţi, cu condiţia ca să fie înregistraţi în mod corespunzător la asociaţia naţională, bla, bla, bla. Bineînţeles, nu lipseşte obigativitatea cu testarea anti COVID-19. Dar pe suporterul jocului de fotbal îl interesează ce se va întâmpla după.
Respectivii vor fi trimişi înapoi la Astra? Scapă Ion Niculae de obligaţii pecuniare faţă de Gigi Becali? Dar faptul că se creează un precedent de tot râsul, nu contează? Poate CFR-ul împrumută echipa Craiovei pentru un meci, două, ca apoi să i-o dea înapoi lui Rotaru?
În cazul în care jucătorii respectivi vor rămâne la FCSB, când titularii se vor trata de domnul COVID-19, ce se va întâmpla cu ei? Dar Astra, care ar rămâne fără un fundaş titular, cum va aborda meciurile care urmeză? Altminteri, cu îmbârligăturile pe care le fac diriguitorii F.R.F.-ului, nu le mai dezleagă nici Scaraoschi.
Dar dacă ar fi fost o echipă săracă şi cu un patron mai puţin guraliv (Iaşi, Clinceni, etc.) mai acceptau Burleanu şi Stoichiţă golănia? Mai mult, atunci când Gigi Becali a dat afară pe bandă rulantă o mulţime dintre jucătorii săi, nu s-a gândit la ce s-ar putea întâmpla, poate? Să se mai mire cineva, de ce spectatorii nu maid au năvală pe stradioane, cum se întâmpla odată!
Iată câteva semne de întrebare, ca să nu le spune greţoase, care se zvârcoleau în mintea mea, în momentul în care toată lumea era convinsă că tranzacţia Becali-Nicolae este absolut exclus să eşueze. Ca, în final, să-l repatrieze pe banalul Gabi Enache, şi să continue negocierile cu Astra pentru Valentin Gheorghe. Au fost împrumutaţi în schimb, ca să dea şi dom Gigi o tură cu ei, Favid Gaiado şi Goran Karanovici de la celebra echipă din Sibiu, Hermanstadt, pe care a doua zi i-a trimis ramburs la stăpâna lor Ana Maria Prodan Reghecampf.

Djurgaden – CFR Cluj 0-1

După terminarea meciului, toţi comentatorii de sport ai televiziunilor îi ridicau în slăvi, fără macarale sau elicoptere, atât pe Dan Petrescu, cât şi echipa sa. Fără nici un fel de jenă, uitând că altă dată îi terfeleau tot fără jenă. Exemplu, Narcis Răducan, obedientul lui Gigi Becali, de data aceasta a remarcat stilul inconfundabil implementat de Dan Petrescu la campioana României. CFR-ul, spune aceasta, e una dintre echipele care ştie foarte bine să-şi atragă adversarul în jocul său.
Jocul CFR-ului m-a încântat, alături de modestia lui Dan Petrescu, care dădea ca favorită echipa seudeză. Jocul grupării din Gruia a arătat că este foarte aproape de evoluţiile marilor echipe din puternicile campionate europene şi nu numai.
Djurgarden, echipa care a câştigat ultimele două ediţii ala campionatului din ţara lui Zlatan Ibrahimovici, n-a mişcat în faţa echipei din România, lucru pentru care suntem mândri.
Urmează un meci la fel de dificil, pe multe milioane de euroi, cu o echipă din Finlanda, Kups Koupio. CFR-ul de data asta joacă acasă. Dan Petrescu sunt convins că nici chiar aşa nu se consideră favorit. Oricum noi îi urăm success.

Ioan Dan PINTILIE 9 - octombrie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

We will never forget

Am urmărit funeraliile Reginei de la început, până la sfârşit, ...

Gorbaciov

Democraţia îşi are virusările ei. Este, printre altele, dreptul păduchilor ...

Avocatul spune şi c

“- Notificăm în scris furnizorul de energie şi contestăm întinderea ...