http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 977 - 14.04.2024
Dănuţ Lungu la manete:
Domnul Cristian Tudor Popescu are cumva dreptate. Cum să descaleci pe un teren de tenis cu „forța brută” și cu „înălțimea” care par să-i fi scăpat și lui Lukașenko însuși?
„Vlăjganca bielorusă” de Sabalenka, așa cum a etichetat-o experimentatul și intransigentul gazetar român, trebuia să facă armata la infanterie, nu să bată mingea cu fetele în curtea școlii. Sau, și mai bine, ar fi prins-o de minune ținuta de miner în Piața Universității, când golanii cu ochelari de tip fund de borcan atentau la siguranța statului. Ar fi înfipt cu brațele alea de caracatiță numai panseluțe. Și toporași, de preferat fără diminutivare.
Paragraful precedent este exclusiv pentru „connaiseuri”. Sunt destui, altfel ne-am fi apucat de TikTok, nu de cronici pentru intelectuali printre care, la o adică, se numără și pletoșii ăia care se săturaseră de Iliescu și Brucan. Ce ne-ai făcut tu nouă Arynă, fată? Ne-ai deschis ditamai pagina de istorie, ne-ai adus aminte și de celebrul articol din Adevărul semnat în iunie ’90.
Saba, și nu mai țipa atât! Ne deranjezi elita, mai ales că înaintea ta nu s-a manifestat nimeni atât de apăsat. La Șarapova nu se pune, oricum te considerau vecinii consumator fervent de filmografie obscenă dacă-i urmăreai meciurile la un volum decent. Cât privește „forța brută”, Aryna a făcut cu Navarro și câteva demonstrații de tehnică. Sunt acele clipe în care ai lăsa-o să-ți schimbe condensatorii de pe placa de bază a laptopului fără niciun instrument. Direct cu mănușile de box, atât de rafinată poate fi în execuție. Nu mereu. De pildă, la 3-4 pentru americancă în primul set, bielorusa și-a făcut praf propriul serviciu, lovind ca o începătoare. Atât aștepta Navarro, nu câștigi de două ori în viață la loterie: i-a venit rândul să planteze și a închis setul.
Amica lui CTP a început tare a doua rundă și a luat game la zero. Era semnalul clar că vine furtuna: 6-3 și specialiștii așteptau urgia din decisiv, dar mai iute tropăia nerăbdarea numărului 2 WTA. Niscaiva prostioare i-au livrat pe tavă game-ul de 2-0 newyorkezei, Sabalenka și-a luat înapoi break-ul mai clar decât îl cedase, apoi n-a mai știut cum să-și ajusteze puterea care a făcut subiectul postării cu pricina. Apropo, vi se pare că Serena era vreo anemică, pricăjita satului? Tot bombă era.
De partea cealaltă, Emma, fără sfert de finală în turnee de tip Masters până acum, se dădea în spectacol. Era bine de tot pe felie cu marea surpriză. Lob, scurtă, lob și 5-2 într-un decisiv prea nervos pentru favorita întâlnirii. Atât de irascibil că și-a vândut ultimul serviciu la colț de stradă, ca pe ghiocei la început de februarie:
– Două buchete la un leu, mamaie, două la un leu! Hai, ca să plec și eu acasă!
Dănuţ Lungu 14 - martie - 2024

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Azi, 1 aprilie, ora

Sursa: Ed Hilar

ARGOUL

Definit ca „limbaj convenţional folosit mai ales de vagabonzi, răufăcători, ...

RESPECT...

Respect toate ființele lăsate de Dumnezeu pe Pământ! Se înțelege că ...