http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 988 - 20.07.2024
Au fost două săptămâni în care ne-am hrănit cu efectele unor reacții firești, de trestii gânditoare care își doresc mai mult.
Chiar dacă subconștientul ne trăgea parșiv fularul în jos. Ne uitam pe furiș pe organigrama adversarilor și, cumva, știam că avem de anulat un handicap valoric. Dar nu voiam să acceptăm, aiuream sferturi sau semifinale.
Înainte de toate, e necesară o precizare fundamentală. Nu, această națională nu se poate ridica la nivelul acelei reprezentative care șifona Argentina la World Cup ’94, am fi nebuni să le comparăm, și mă raportez la acei iubitori de fotbal din România care și acum 30 de ani conștientizau fotbalul. Dar le suntem datori cu mulțumiri băieților care, după atâta amar de vreme, au scos capul în lume așa cum nu visam nici în timpul preliminariilor, nici după. Țineți minte glumele de duzină cu autocarul pe avarii etc.
Sportivii convocați de Iordănescu Jr. ne-au unit, i-au scos iar pe români în stradă, au umplut străzile Germaniei cu de-ai noștri, cu ai noștri din diaspora și dintre granițe. Ne-au făcut cea mai bună reclamă în prime-time: imnul național cântat cu toată inima într-o perioadă în care multora le miroase România. Le pute românismul, fără că acest exercițiu să fie doar un spectacol pentru voturi sau bani. Asta e cea mai mare victorie a naționalei lui Edi. A venit victoria asta într-o eră în care tot ce are etichetă autohtonă trece drept perisabil. Pentru asta, nici nu mai contează că ne-a contorsionat Olanda. Sau Țările de Jos.
Hai, România! Mulțumesc!

Rumänische Fans vor dem Achtelfinalspiel der Europameisterschaft Rumänien – Niederlande am 02.07.2024 in München. Rumänische München Munich Football Arena Bayern Deutschland *** Romanian fans before the round of 16 match of the European Championship Romania Netherlands on 02 07 2024 in Munich Romanian Munich Munich Football Arena Bayern Germany

Dănuţ Lungu 4 - iulie - 2024

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Din 22 iulie 2024 de

Începând cu ziua de luni, 22 iulie 2024, demarează o ...

Pensionarii români,

  O noutate apărută în legislaţia vizând acordarea pensiilor este aceea ...

Am acţionat în ins

De ce? Pentru că mi se încalcă drepturile de cetățean ...

Ultimul mare cărtur

Zi de mare tristețe pentru cultura română. Ultimul mare cărturar român, ...

A câștigat Spania!

A câștigat pentru că a venit la acest campionat european ...