http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 988 - 20.07.2024
1. „Ne-au luat băieții prin surprindere, știți”, îmi aruncă în grabă livratorul de pizza, și el euforic. Era deja minutul 65. I-am zis și lui, o scriu și aici: cât de mult aveam nevoie să fim luați astfel prin surprindere! Că ne săturaserăm de previzibil. Bravo, românașilor!
2. Nu mai știm să ne bucurăm, nene. Și nici nu vrem. Când ratam calificarea la turneele finale, bășcălia ținea loc de emoție. Acum, când totuși ne-am calificat, s-au umplut rețelele sociale de anecdote, unele infantile. Iată, autocarul poate sta liniștit în parcare, nu pe avarii. Apropo, mai trece o zi și România nu ia niciun gol. Dar dă trei. „Respect!” Parcă așa era glumița.
3. Așa atmosferă n-a avut NICIODATĂ naționala României în afara granițelor sale. Peste 40.000 de fani! Îmi tremură degetele pe tastatură, adrenalina din corpul lui Stanciu & co. va curge zile întregi, conductele sunt avariate. Dar e avaria aia care îți convine. Plin de sudoare și motorină, o trăiești cu satisfacția că ți-a ieșit.
4. Atacant ca Drăguș n-am mai avut de pe vremea lui Răducioiu. O fi Șumudică circar, dar știa el ce spune. Eh, nu e vina noastră că l-a jucat Edi mai mult pe Pușcaș. 🙂
5. Drăgușin a fost validat pe stadionul lui Bayern, adică aici unde ar fi trebuit să ajungă. Poate că ar fi jucat titular la fosta campioană a Germaniei. Iată cum o întoarce soarta din condei și îi dă ocazia să strălucească acolo unde n-a vrut să se transfere!
6. Nicu Stanciu, supărat după remizele folk cu Bulgaria și Liechtenstein, are motive să fie supărat. Dar să ne și ierte. Nu poți să huidui în aceeași lună și naționala, și pe Coldplay & Babasha. Golul ca golul, dar ce putea ieși la execuția aia din corner care s-a frânt de transversală!
7. Ce echipă a Ucrainei am reușit să batem, n-o să conștientizăm prea curând.
8. E greu de crezut că nu te califici din grupă după acest 3-0. Victoria asta ne și obligă, ține de ei să gestioneze cel mai mare succes de la Generația lui Hagi încoace.
9. Jos pălăria, dragă Edward, e și meritul tău!
10. Hai, România!

MUNICH, GERMANY – JUNE 17: Nicolae Stanciu of Romania (C) celebrates scoring the opening goal with Dennis Man and Andrei Ratiu during the UEFA EURO 2024 group stage match between Romania and Ukraine at Munich Football Arena on June 17, 2024 in Munich, Germany. (Photo by Catherine Ivill – AMA/Getty Images)

Dănuţ Lungu 19 - iunie - 2024

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Din 22 iulie 2024 de

Începând cu ziua de luni, 22 iulie 2024, demarează o ...

Pensionarii români,

  O noutate apărută în legislaţia vizând acordarea pensiilor este aceea ...

Am acţionat în ins

De ce? Pentru că mi se încalcă drepturile de cetățean ...

Ultimul mare cărtur

Zi de mare tristețe pentru cultura română. Ultimul mare cărturar român, ...

A câștigat Spania!

A câștigat pentru că a venit la acest campionat european ...