http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 918 - 09.08.2022

Islanda – România 2-1

Scurt istoric despre această ţară nordică.
Islanda este o ţară insulară nordică, aflată între Atlanticul de Nord şi Oceanul Atlantic. Are o populaţie de 364.134 de locuitori, pe o suprafaţă de 103.000 km2. Interiorul ei constă dintr-un platou caracterizat de câmpii nisipoase, lavă, munţi şi gheţari, aflându-se în apropierea cercului polar de nord. Ţara oferă îngrijire sanitară universală şi educaţie universitară cetăţenilor ei, ocupând astfel locuri fruntaşe la toate indicele Dezvoltării Umane.
Acestea fiind zise, să revenim la scopul pentru care am purces la acest material. Încă de la timpul când Mirel Rădoi bătea cu crampoanele la poarta naţionalei mari, nu mi-a fost greu să anticipez, în pofida multor naivi, de care nu ducem lipsă, că şi aici, proverbul „mai binele este duşmanul binelui” devine al naibii de realist. Ar fi putut rămâne la naţionala mică, unde şansele erau mai mari şi mai multe. Lăsând la o parte faptul că experienţa în antrenorat nu a fost aliatul lui cel mai bun, selecţia jucătorilor s-a făcut la întâmplare, aşezarea pe posturi a echipei trimise în „iarbă” nu a fost nici ea foarte bună, şi în avantajul lui. Altfel, nu-mi imaginez cum Mario Camora, care la Cluj mergea ceas, aici a clacat. Cu toate astea, Tătăruşanu a dat şi de data asta cu mucii în fasole. Susţinând ca în repriza a doua echipa a jucat foarte bine! Mai bine decât a Islandei?, nu ne putem abţine noi. Prin asta, aşa, puţin voalat, îl contrazice, sau chiar îl acuză pe Rădoi, care afirma că „am arătat prea puţin fotbal”.
În acest context, Cornel Dinu (procurorul), îl face terci pe Rădoi după declaraţia acestuia, că „şi dacă trăgeam mai mult la poartă, ne garanta cineva că vom câştiga?” De menţionat că echipa României a şutat o singură dată pe poartă, şi atunci din 11 m.
Ceea ce era de demonstrat!

Ucraina – România 1-0

Şi atunci am înfrânt!
Nici la acest nivel situaţia nu este îmbrăcată în strai rozaliu. Este vorba, de fapt, de altă echipă U21, alt antrenor, aceleaşi bălăceli la FRF-ul lui Burleanu şi Stoichiţă. Nu se mai pune problema de calificare din prima. Danemarca nu mai poate fi ajunsă. S-ar putea realiza acest deziderat cel mult de pe locul doi. Dar asta cu foarte mult noroc. Or, cum această plantă rară nu creşte laolaltă cu bălăriile de la FRF… Ce să mai vorbim? Nici acum nu s-a priceput că, nu întotdeauna, dintr-un fost fotbalist bun, nu iese un antrenor valoros. Aţi priceput. E vorba de Adrian Mutu. Care a afirmat fără jenă: „Suntem puternici, mergem înainte, mândru de băieţii mei!” Nu şi-ar recunoaşte ei greşelile şi incompetenţele, doamne fereşte.

Norvegia – România 4-0

Haaland de echipa noastră!
Ca să mai aruncăm motanul în braţele lui Rădoi sau ale aşa-zişilor jucători (doar Hagi îi vede nişte talente extraordinare, de…) ar însemna să pui pietriş pe o cărare bătătorită. Este adevărat că aria de selecţie este jignitor de redusă, dacă şi aşa nu este făcută profesionist, iar selecţionerul are carenţă în loc de experienţă, şi merge la plesneală, rezultatul e cel pe care-l merităm.
S-a văzut fără efort cum „talentaţii” noştri erau nişte simple jaloane pentru Erling Haaland, Martin Odergaard şi compania. La box s-ar fi aruncat prosopul. Rădoi a numit asta nu un eşec, ci pur şi simplu „o umilinţă” – lui îi este ruşine, spuse el. Nu a putut să facă o preluare. Noi, suporterii, ce să mai spunem? Păi, boierule, cine i-a selectat, i-a antrenat fizic, tehnic, tactic, cine i-a pus în teren, i-a sfătuit ce au de făcut? Vezi că nu ştii ce să răspunzi? Cheamă-l pe Tătăruşanu să te ajute. El ştie. Poate ne spune şi cum se pot lua în două meciuri şase goluri. Păi, nu?

DIP - DIP 23 - octombrie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Controale operative

La momentul de față, Casa de Asigurări de Sănătate Galați ...

România a ratat pri

Comisia Europeană a anunţat în exclusivitate pentru G4Media că prima ...

O plictisitoare oră

Este marţi, 26 iulie, anul de greaţă 2022. Ceasurile arată ...

Rafila, un agramat c

Era luni, 25 iulie, 2022. Pe toate canalelele TV s-a ...