logoImpact EST nr. 880 - 31.07.2021

Vineri, 19.03.2021, se va disputa derby-ul dintre primele două clasate, FCSB și CFR Cluj.

Așadar, cel mai echilibrat campionat regulat s-ar putea să fie decis de confruntarea directă a primelor două clasate. Partida ar putea să decerneze trofeul neoficial de campioană a sezonului regulat. Monitorizarea InStat are deja o concluzie pentru primele 27 de etape disputate până acum. FCSB se impune aproape la toți parametrii importanți din timpul unui meci. Totuși, diferențele nu sunt considerabile. Singurul capitol la care Clujenii sunt superiori este cel al duelurilor aeriene. Ca aspect contradictoriu, în ultimele patru întâlniri FCSB-ul nu s-a bucurat  de vreo izbândă. Meciul direct din decembrie 2020 a fost câștigat fără drept de apel de campioana en titre, scor 2-0. Legat de vârsta componenților celor două echipe, toată lumea microbiștilor știe că la FCSB predomină tinerețea, (chiar adolescența). Spre deosebire de CFR unde constanta principală este maturitatea, și, de ce nu, experiența. Tot această instituție (InStat) reliefează următorul aspect. Primul „11” al FCSB-ului l-a costat pe Becali în jur de 8 milioane de euro, în vreme ce, un singur jucător de la CFR a fost transferat contra unei sume minuscule, 200.000 de euro. În schimb, conform cotelor pe care site-ul transfermarkt, FCSB și CFR sunt aproape la egalitate. Clubul lui Becali ajunge la un nivel de 25,8 milioane de euro, în timp ce CFR-ul este la 24,9 milioane de euro.

  • VAR-ul mai la sfântul așteaptă!

Relația dintre LPF și FRF este în continuare una care încă nu a ieșit din iarnă, în ciuda acordului dintre reprezentanții celor două instituții care diriguiesc fotbalul românesc pentru introducerea VAR-ului în Liga 1. Răzvan Burleanu (dar cine-l mai crede?), a făcut astăzi anunțul așteptat de toate echipele de primă ligă. Și anume că securea războiului din FRF și LPF a fost îngropată, (i-au rămas afară doar coada și tăișul) și că VAR-ul va fi introdus în sfârșit, în Liga 1. Totuși, sfântul Justin Ștefan, purtătorul de interese al jupânului său, Gino Iorgulescu, îl acuză pe Burleanu că așteaptă să poată folosi acest deziderat în campania electorală. „Sunt un pic dezamăgit că în documente nu apare un termen oficial când vom avea VAR. Nu am mare încredere în vorbele domnului Burleanu. Au scos 250.000 de euro din buzunarul cluburilor din Liga 1. Ar putea exista sumele necesare pentru cheltuielile care se cer.”

  • FCSB nu este cel mai bogat club din România.

CFR reușește să răstoarne gigantul lui Gigi Becali din perspectiva veniturilor produse pe parcursul unui an calendaristic. Ultima dată când se întâmpla așa ceva fusese în perioada 2010-2012. Încet-încet și din punct de vedere financiar, CFR a recuperat ecartul imens care exista față de FCSB, iar la finalul anului 2019, când există ultima raportare oficială a cluburilor din Liga 1, a fost răsturnată definitiv balanța. Și s-a ajuns ca CFR-ul să aibă aproape de două ori mai mulți bani produși decât FCSB.

Faptul că sigla CFR reprezintă o societate comercială, nu știu cine dă și cine ia banii produși sau cheltuiți de această grupare.

 

FCSB – CFR Cluj   3-0

Faptul că nea Neluțu Varga, chipurile, l-ar fi depășit pe boierul Becali la parale, nu-i un lucru rău. Sărind peste managementul dezastruos, partea proastă a situației de față este că surplusul de finanțe, nu se simte materializat și în componența echipei.

Probabil că nu a luat în considerație reflecțiile filozofice ale lui MM Stoica, atunci când acesta afirma că, ciorba reîncălzită nu mai are același gust. Și, după cum s-a văzut cu ochiul liber, repatrierea, și, mai ales, folosirea celor doi foști oameni de bază altădată, Bordeianu și Arlauskis, au dat rezultate total contradictorii.

Rezervele și/sau jucătorii U21 sunt flori rare. În afară de Costache, și cât de cât Itu, în rest sărăcie maximă. Total jenant, când vezi niște bătrânei care mai vor și ei să mai câștige o coajă de pâine, cu tâmplele încărunțite pe terenurile de fotbal, cum sunt umiliți de o echipă de copii, rușinea este fără margini.

Concluzie: S-ar părea că marfarul de Cluj, sub locomotiva progeniturii lui Tata Puiu, scârțâie groaznic pe la colțuri. Și când mai ai și un mecanic precum Chipciu, dezastrul este asigurat.

Ioan Dan Pintilie 2 - aprilie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Util pentru contribu

INFO - formulare facilitati fiscale

Viorica Sandu, deput

PSD respinge vaccinarea obligatorie a medicilor și a profesorilor! Statul ...

Diminuarea risipei a

Material de opinie de Camelia Malahov, Director Taxe Directe, Deloitte ...

Directorul Magearu s

Jupân Pucheanu se încăpăţânează să termine în ultimul său mandat ...