http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 918 - 09.08.2022

FCSB a tot dat afară jucători până când a ajuns să-şi golească simţitor vestiarul. La derby-ul cu CFR de duminica trecută, a avut pe bancă copii. Acum i-ar mai trebui patru ca să completeze lotul pentru partida cu GAZ METAN MEDIAŞ. Asta pentru că şapte dintre fotbaliştii de bază sunt accidentaţi. Aşa că după răvăduiala din iarnă, antrenorul secund Vintilă mai are la dispoziţie 11 seniori. Printre aceştia se vor număra şi „preferaţii” lui Gigi, Vînă şi Adi Petre, jucători pe care, după meciul de la Cluj, dom Gigi i-a umplut de spume.
Pe bancă, şi, de ce nu, chiar pe teren se vor afla arhicunoscuţii prin „celebritate”, Răzvan Udrea, Cristian Dumitru, Perianu, Pandele, Adrian Niţă, Pantea şi etc.
În caz de noi accidentări, Dumnezeu cu mila.

Mari emoţii pentru FCSB

Oţelul Galaţi cere anularea transferului lui Andrei Miron de la Botoşani la FCSB.
Deşi aflată în faliment din anul 2017, echipa Oţelul Galaţi, clubul de la care a pornit spre performanţă A. Miron, cere anularea înţelegerii dintre cele două cluburi, afacere care s-ar părea că, cu toată pioşenia latifundiarului, mai trebuie puţin spălată. Afacerea, nu banii! Şi asta pentru că, în momentul înregistrării transferului lui Miron de la FC Botoşani la FCSB, echipa, chipurile, l-ar fi cedat gratis. Şi asta în mod oficial. Concret nimeni nu ştie nimic. Când cei de la Botoşani au luat jucătorul de la Oţelul în anul 2015, acesta rămăsese în coproprietatea celor două cluburi, care aveau unul 60% (Botoşaniul), iar celălalt 40% (Oţelul) din drepturile federative ale acestuia.
În documente se preciza că FC Botoşani nu-l poate vinde decât cu acordul gălăţenilor. Însă aceştia nu au fost consultaţi la transferul la FCSB şi, culmea, nu numai că nu au primit nici un ban, nici nu au fost implicaţi în golăneala Iftene-Becali. Se presupune că ar fi fost o „ţeapă” pusă la cale de cele două clanuri. Mihai Bojincă, reprezentantul clubului gălăţean, a precizat că „deocamdată, noi nu ştim cât a dat FCSB-ul pe Miron”. Dar în acte scrie că dacă FC Botoşani ar fi vrut şi partea Oţelului de 40%, ar fi trebuit să achite acestora 100.000 euro.
Curios este că nimeni nu vrea să arate actele de transfer. Sperăm că instanţa (la FRF n-ai cum să afli adevărul) va limpezi situaţia, iar sfântul Gigi Becali va ieşi basma curată.

FC Botoşani – CFR Cluj – 0 -2

Aş putea băga mâna în foc pe ideea că nici vorbă ca asta să fi fost pofta inimii domnului Becali. Şi când te gândeşti că tocmai satelitul de bază l-a trădat, iar patronul moldovean Valeriu Iftime nu-şi putea ascunde dezamăgirea, având, de altfel, motive mult mai serioase decât finanţatorul FCSB-ului. Ardelenii au decis meciul în primele 12 minute, graţie unei „duble” rapide a lui Ciprian Deac.
Acesta a deschis scorul după doar trei minute de la debut, din penalty, după o intervenţie aiurea a mult curtatului Andrei Chindriş. Partea interesantă a fost când CFR-ul lui Petrescu a apărat în poartă cu Otto Hindrich, un elev de clasa a douăsprezecea, ştiindu-l pe bursuc că acesta, de obicei, nu riscă nimic. Altminteri, toată lumea iubitoare de fotbal se întreabă când va ajunge la noi aplicaţia VAR. Asta pentru că, de exemplu, la şutul lui Mario Rondon, mingea a părut că a trecut linia porţii.

Dinamo-Sepsi 1-3

Duminică, pe stadionul din Ştefan cel Mare a avut loc partida de fotbal dintre echipele Dinamo Bucureşti şi Sepsi Sf. Gheorghe. Pentru ceea ce s-a petrecut pe teren, nici nu ştii pe cine să dai vina mai degrabă.
Pe echipă, pe teren, pe ploaie, pe arbitru?
Pe toţi la un loc? Despre echipa Dinamo ce putem spune? Cu un om în plus pe teren aproape o oră, nu s-a văzut de nici o culoare. Nici măcar alb-roşu. Terenul, după cum îl ştie toată lumea, varză. Ploaia a contribuit şi ea la irigarea excesivă a gazonului. Cât despre arbitru, ce mai poţi spune? Sebastian Colţescu! Ce, nu-l ştiţi? Dar Varas îl ştie?
Concret, a dat un 11 m inexistent, şi a „aprobat” un gol înscris în urma unei infracţiuni flagrante.
Încă o dată ţipăm din toţi bojocii: VAR-ul trebuie adus şi în caricatura asta de fotbal de la noi.

FCSB – Gaz Metan Mediaş 2-2

Despre meciul de pe Arena Naţională dintre FCSB şi Gaz Metan, a fost nevoie de o cantitate imensă de indulgenţă ca să-l numesc fotbal. Faptul că Gigi Becali una spune şi alta fumează, nu mai miră pe nimeni. Când echipa merge bine, nu sunt cărămizi suficiente în Pipera, pentru pieptul domniei sale. Când lucrurile stau prost (şi de o lungă perioadă de timp, cam asta este starea lor), vinovaţi sunt în mod normal, alţii.
În meciul de duminică seara, când avea infirmeria plină cu jucători accidentaţi, alţii fiind alungaţi, alţii fiind umpluţi de rahat chiar de el, l-a lăsat pe semiantrenorul Vintilă să încropească o echipă, cârpită cu copii şi juniori (aşa putea doar să-i compromită) sau cu izgoniţi şi terfeliţi, cum ar fi Adrian Popa, Adrian Petre, Vînă etc.
Fostul jucător al FCSB-ului, Basarab Panduru, face un atac extrem de virulent (şi teribil de realist în acelaşi timp) la adresa lui Gigi Becali: „Spui că MM Stoica nu ştie nimic, că Vintilă deasemeni nu ştie nimic. Dar ia uită-te tu mai bine în oglindă, şi o să vezi cine-i vinovatul principal”. S-ar părea că FCSB-ul în situaţia actuală are un mare avantaj. A scăpat de presiunea locului doi. Nu-i exclus ca până la finalul competiţiei să nu mai aibă nici un fel de griji.

DIP - DIP 26 - iunie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Controale operative

La momentul de față, Casa de Asigurări de Sănătate Galați ...

România a ratat pri

Comisia Europeană a anunţat în exclusivitate pentru G4Media că prima ...

O plictisitoare oră

Este marţi, 26 iulie, anul de greaţă 2022. Ceasurile arată ...

Rafila, un agramat c

Era luni, 25 iulie, 2022. Pe toate canalelele TV s-a ...