logoImpact EST nr. 898 - 16.01.2022

Din cauza faptului că următorul sezon va fi extrem de condensat, campionatul din România ar urma să aibă cea mai scurtă pauză de iarnă din istorie, aproximativ 12-14 zile, după modelul din Italia şi Spania. Trei sunt cauzele care vor face din viitorul campionat unul care se va disputa la foc automat! Şi anume:
1. Va începe cu cel puţin o lună întârziere, în loc de 17 iulie, cel mai devreme ar putea fi 15-16 august.
2. Datele FIFA din toamnă, o altă veste proastă.
În această toamnă, federaţiile au fost anunţate că una sau chiar două „ferestre” FIFA, pentru echipele naţionale, vor conţine nu numai două ci chiar şi trei partide. Şi cum acestea trebuie disputate la interval de 3-4 zile, rezultă o extindere a întreruperii campionatului mai mare faţă de cum eram obişnuiţi.
Şi în felul acesta se vor pierde alte două etape.
3. Campionatul trebuie terminat până la 20 mai 2021, pentru că în vara anului viitor va avea loc Campionatul European. Astfel că, UEFA a impus ca toate întrecerile interne să se finalizeze până la 20 mai 2021.

Liga 1 la începutul lui ianuarie?

În aceste condiţii singurul scenariu care prinde contur la LPF şi FRF e ca datele să fie recuperate în ceea ce a însemnat, în anii trecuţi, pauza de iarnă.
Teoretic, fără cusur. Dar pe dom Virusache l-aţi întrebat dacă nu umblă şi el cu colindul în acea perioadă?
Sau dacă bat în iarnă nu-şi va revărsa asupra prăpăditelor stadioane autohtone prinosul de zăpadă rămasă pe stoc de anul acesta?
Despre slujbaşii de la federaţie, care se bat pe burtă cu dom Burleanu Răzvan, nu se pune problema. La propunerea lui „şefu”, imediat vor fi cu mâinile pe sus. Nu-i aşa boier Stoichiţă?
S-ar părea că preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a intrat pe şustache în compania electorală. Rade dintr-un pix pe UTA de 5 puncte, câştigate cinstit pe teren, cu sudoarea frunţii, avantajând Petrolul, şi/sau, mai ales Rapiduleţul, să păşească voios spre Liga 1. Având în spate anumite scuturi (vedeţi, n-am spus structuri) dom preşedinte, fără nici un fel de jenă (despre remuşcări nu cred că a auzit), Burleanu schimbă regula în timpul jocului, că doar aşa o fi primit poruncă, mai ştii?

FCSB, avantaj în lupta cu CFR şi Craiova

Se spune că echipa lui dom Gigi, pentru faptul că are cea mai scăzută medie de vârstă, şi, astfel, jucătorii se pot recupera mult mai rapid, acest lucru ar putea deveni un avantaj considerabil, în lupta pentru titlu. FALS. Cel care a făcut această aproximare în principalul ziar de sport din România, ori dispune de carenţe grave din punct de vedere al experienţei profesionale, ori a „brăilit” acest presupus atu, ori a auzit că Gigi Becali produce un caş proaspăt super şi a încercat o mică gâdilătură ştiind că acesta nu rezistă la laude şi reacţionează pozitiv.
Păi stimate coleg de pix, despre vârsta lui Leo Messi, a lui Cristiano Renaldo, şi-a altora, că sunt slavă Domnului, ai auzit ceva? Te asigur că au trecut de vârsta junioratului. Şi joacă aproape exclusiv din trei în trei zile. Dar despre exemplul din campionatul intern, pre numele său CFR Cluj, care în ediţia de anul trecut a întrecerii noastre ”autohtone”, a jucat tot timpul din trei în trei zile, fiind prinsă atât în campionat, cât şi în Cupa României, dar/şi mai ales, în Cupele Europene. Şi, după cum, nădăjduiesc că este cunoscut, jucătorii din Gruia au depăşit de mult categoria de tineret speranţe.
Industriaşii (agricultorii?) români, care au acţiuni şi în latura fotbal, în marea lor majoritate se plâng de faptul că lipsesc antrenorii de fotbal români performanţi. Singura echipă care a alergat, la propriu după un astfel de antrenor român, a fost CFR Cluj. Şi, după cum se vede, nu s-a înşelat.
La ora actuală din surse credibile, se spune că, fostul mare fotbalist de la Târgu Mureş, şi apoi Steaua Bucureşti, câştigător de Cupa Campionilor Europeni, pre numele sau de botez Ladislau Boloni, este liber de contract după despărţirea de echipa belgiana Antwerp.
Să aducă acasă un antrenor de valoarea lui Loţi Boloni, ar fi pentru fotbalul nostru un pas uriaş înainte.
Pentru cititorii rubricii mele de sport, aş vrea să fac o precizare: Materialele pe care le scriu şi le public sunt făcute cu mentalitatea de chibiţ cu experienţă îndelungată, şi apoi cu tipicul de jurnalist.

Ioan Dan PINTILIE 21 - mai - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Cei mai vizibili min

Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate în decembrie, ...

Vestea bună: COVID-

Niciodată, de la criza rachetelor din Cuba, umbra unui război ...

Controale operative

Urmare a perioadei de contractare din luna iulie a anului ...

Galgros SA Galaţi,

Firma Galgros SA Galaţi este cunoscută ca fiind locul în ...