logoImpact EST nr. 890 - 25.10.2021

„Sunt greu bătrânii de pornit,
Dar de-i porneşti, sunt greu de-oprit!”
Numai cine a văzut meciul dintre U Craiova şi CFR Cluj poate înţelege semnificaţia deplină a acestor două versuri coşbuciene. Întrebarea este, de ce îşi aduc aminte că ştiu fotbal cu carul, doar când simt cuţitul aproape de ciolan? Că or avea ceva de împărţit cu oltenii n-aş prea crede, şi asta o poate dovedi rezultatul meciului din Gruia, când echipa din Bănie a câştigat cu 2-1. Antrenorul grec, profund dezamăgit, şi foarte contrariat, îşi acuză jucătorii de trădare faţă de domnia sa. Dar când au câştigat cu CFR-ul sau cu FCSB-ul, tot trădare a fost? Jucătorii olteni de fapt activează episodic, inconstant, uneori neserios, sau poate doar atâta pot, deşi asta nu cred pentru că are jucători valoroşi (unii) pe care şi i-ar dori orice echipă din România.
Urmează meciul cu echipa verişoară a FCSB-ului, FC Botoşani, care, după cum s-a văzut nu iartă pe nici una dintre rivalele echipei lui Becali.

Ura, CFR Cluj – campioană
FC Botoşani – CFR Cluj 0-1

Ai naibii plăieşii. Au luptat contra CFR-ului precum oştenii lui Ştefan cel Mare la Podul Înalt. Câtă îndârjire, abnegaţie, aproape răutate, aproape disperare.
Dacă ar fi jucat aşa tot campionatul, şi mai ales cu „toate echipele”, cum a jucat cu CFR-ul sau Craiova, luau campionatul fără emoţii.
Dar n-a fost, n-a fost aşa. Patronul moldav şi-a muşcat indignarea şi dezamăgirea cu vrăjeala: „Ei sunt chiorii din ţara orbilor”. Aşadar, nu şi-a putut ajuta prietenul. Ce năduf! Şi ca să mai dreagă mohorul, şi să vânture puţin praf prin ochii critici, dar corecţi, declamă: „Ei sunt mai buni decât toţi în momente cruciale. La cum suntem acum (Liga 1), se distrează şi anul viitor. Deşi, s-ar putea să fie final de generaţie.” (După patru campionate câştigate consecutiv, spunem noi, nimic nu-i imposibil). Şi totuşi, ardelenii nu fac nani în bocanci. Aceştia schimbă din mers, când locomotivele, când vagoanele, dar mai ales „controlorii”. Că-i Botoşani, SEPSI, Sibiu, Viitorul-Pandurii, Tg. Jiu, şi nu cred că lista se termină aici. Dar, ca să câştigi patru ani la rând campionatul naţional de fotbal din România, având nu de puţine ori adversari nu numai în teren, nu-i puţin lucru. Oricum, subiectul suscită multe comentarii. Deocamdată vrem să evidenţiem o chestiune mai mult decât admirativă. Felul în care au activat în teren jucătorii CFR-ului în cele două meciuri. Absolut senzaţional. Îmi amintesc de faptul că uneori i-am acuzat de anumite date din buletin. Recunosc, am greşit! Le cer scuze!

Nemulţumitului, Dumnezeu îi ia darul
SEPSI – FCSB 2-2

În rest, despre FCSB şi năzuinţele patronului ei, numai bine. Că preoţii şi călugării de pe biserici şi mănăstiri nu prea au treabă cu fotbalul, este lucru binecunoscut, iar Dumnezeu mai are şi alte treburi mult mai importante, ceea ce îl lasă rece la doleanţele finanţatorului din Pipera. Iar din această cauză acesta a căzut într-o situaţie de tot rahatul. Problemă greu de înţeles, pentru că boierul Gigi nu se crede numai un credincios înveterat, ci şi un tip care le ştie pe toate. Mai puţin perceptele biblice, care spun „Să nu minţi, să nu înşeli, să nu fii lacom, să nu bârfeşti, fără trufie, etc”. Dar mai ales, chestiunea cu „mai degrabă va încăpea cămila prin urechile acului, decât bogatul în împărăţia cerului” îi sunt total străine domnului Becali. În rest „ banii mei, echipa mea, familia mea, etc”. Chestia cu iubiţi-vă ca fraţii, a lăsat-o mai pe după amiază. În ceea ce priveşte previziunile viitorului fotbalistic pe care îl tot prognostichează, îi joacă permanent feste. FCSB 2, care urma să fie o frână cumplită pentru CSA Steaua Bucureşti, a fost pur şi simplu umilită de CS Afumaţi, cât despre campionatul din Liga 1, pe care îl şi vedea atârnat la brăcinar, acesta a luat drumul Clujului.

Cumplită ironie a sorţii!
FCSB – U Craiova 0-1

Începând din momentul acesta, campionatul de fotbal propriu-zis nu mai prezintă importanţă. Se cunoaşte clar locul celor 16 echipe în clasament. Politehnica Iaşi şi cu Astra Giurgiu vor juca mai pe răcoare, asta în cazul că vor mai fiinţa. Trofeul a luat drumul Clujului, iar primele intenţii de mutări de jucători deja s-au făcut simţite. Unii mai dau, alţii mai lasă, unii se îmbogăţesc în urma transferurilor, alţii pierd şi ce mai aveau. Atât Becali cât şi Nelu Varga ameninţă cu noi transferuri cu care să-şi cărpească loturile, şi cu bugete mai mari. Dar, după cum se ştie, vorba pluteşte pe cea mai fină adiere. Cerneala rămâne. Despre meciul de la Giurgiu dintre FCSB şi U Craiova, mare lucru n-ar fi de comentat. Craiova a jucat cu FCSB 2, iar Becali, hoţomanu, şi-a odihnit jucătorii de zeci de milioane, în vederea meciului din Gruia, şi-n acelaşi timp şi-a făcut rost de un nou antrenor, este vorba despre Dinu Todoran. Un individ fără palmares, fără experienţă şi fără personalitate.

Ioan Dan PINTILIE 28 - mai - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Flux de vaccinare la

În urmă cu puțin timp s-a decis suplimentarea cu încă ...

Declaraţie Diplomat

București, 22 octombrie 2021   Violența împotriva femeilor și fetelor există în ...

Informare - centru d

Primăria municipiului Galați informează că, începând de luni, 25 octombrie ...

Amintiri din Naviga

În frumoşii ani luminoşi din epoca de aur, conducerea superioară ...