logoImpact EST nr. 853 - 18.01.2021

Avem loc pentru oricine şi pentru orice în vieţile noastre. E loc  pentru sărbători, pentru  prieteni de un week-end ori de câţiva ani, pentru flecăreala despre vreme, despre copii, despre ce a făcut, ce n-a făcut  unul sau altul.
Avem loc în noi pentru cuvintele tuturor. Şi cele bune şi cele rele. Pentru văicăreala lor ori pentru momentele lor de bucurie. Pentru cuvintele lor de dor ori pentru cele spuse la tristeţe ori la supărare. Şi le dăm şi noi cuvinte, căci şi pentru ale noastre e destul timp şi loc.
Şi încă mai e destul loc că să putem să încercăm să înţelegem şi viaţa altora că să aflăm şi să înţelegem de ce s-au certat, de ce au schimbat maşina, de ce unul are o amantă sau altul a fost părăsit ori înşelat. De ce copiii lor fac două limbi străine iar al nostru doar una, de ce unii cresc trei câini, când ar mai putea face loc unui copil în casa şi în viaţa lor.
Avem loc pentru valuri şi valuri de cafea îmbibată cu poveştile noastre şi ale lor. E atâta loc încă în noi, încât putem să ascultăm totul acolo şi să reluăm totul apoi in casele noastre. Să bârfim prin spate ce n-am avut curajul să spunem prin faţă. E loc în noi pentru a pune în scenă spectacolul indiferenţei, ori spectacolul fericirii conjugale, sau al împlinirilor profesionale.
E loc înăuntrul nostru pentru rude, nunţi, botezuri, angajări, demisii, promovări, aniversări, concedii trecute, viitoare concedii, prime, bănci, renovări, achizitii… Ale noastre. Dar mai mult şi mai mult, ale altora …
Şi vine un moment când te simţi plin. Prea plin. Şi nu mai ai nici un locşor pentru ceva sau pentru cineva. Habar n-ai cum vine una ca asta. Pur şi simplu vine clipa, mai devreme sau mai târziu, când nu mai încape nimic. Nimic.
Şi nu-ţi mai doreşti decât un loc mic, mic, măcar, pentru puţină dragoste în viata ta. Şi poate ar fi, dacă reuşeşti să o mai găseşti pe a ta, printre atâtea şi atâtea alte vieţi pe care le-ai adăpostit în tine…

Gabriela Filimon 30 - noiembrie - 2016

One Response so far.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...