logoImpact EST nr. 893 - 27.11.2021

„Mascaţii” despre care, în general, nu vorbeşte nimeni…
Când viaţa nu le dădea nici o şansă, sau colegii ori apropiaţii îi compătimeau pentru că nu erau capabili să lege două idei clare una de cealaltă, iată că în final, prin tenacitate, minciună, trădare şi tupeu, au reuşit!
Exemple?
Multe.
Printre ele, se află şi exemplul omului pe care-l consideri prieten şi cu care îţi bei cafeaua.
Omul/prietenul căruia i te confesezi.
Omul/prietenul în care ai încredere.
Omul/prietenul care te întreabă „Tu ai încredere în mine?” sau care îţi cere insistent şi convingător „Te rog să ai încredere în mine!”.
Sunt mulţi ca ei.
E plină societatea de astfel de indivizi. Sunt cei care, zâmbind, aplică pe apropiaţi tehnici de manipulare, parcurgând obsesiv paşii indicaţi de Piramida lui Maslow.
Minţind, trădând, folosindu-se de semeni, au visat să-şi construiască scări la lună şi la stele ca să dea bine în ochii (…). Paradoxal, ei sunt cei care nu-şi vor găsi niciodată liniştea şi locul pentru că vine momentul când trădările şi minciunile li se înfig în tălpi precum scoicile sparte din nisipul malurilor de ape. Cu tălpile sângerânde, se vor uita mai departe în oglindă şi îşi vor spune „Ce frumoşi şi tineri suntem!”, fără să adulmece în aer furtuna iscată. Adică vor face ceea ce ştiu mai bine: vor minţi!
Doar că de data asta, se vor minţi pe ei.
„Cu Moartea pe Moarte călcând” se aude în biserici în fiecare an, la Răstignire.
„Cu Moartea pe Moarte” a devenit monedă de circulaţie internaţională sau, cum ar spune unii înţelepţi, „Dinte pentru dinte” şi „Nimic nu rămâne fără plată” tot mai des scoasă din adâncuri de rărunchi pentru plata mârşăviilor, trădărilor, împotriva călcâielor ce au găsit de cuviinţă ca fiind în trend călcatul pe cadavre şi suflete.
S-a golit lumea de OAMENI şi s-a umplut de TRĂDĂTORI şi MĂŞTI!
Lăcomia, ura, prostia, minciuna, laşitatea, trădarea şi târfele (de ambele sexe) au acaparat suflete. S-au acoperit de măşti, colorate frumos, „Măşti” de succes care îţi şuieră la ureche „Ce vine după mine bine, ce nu…se usucă!”.
„Măştile” astea înţeleg întotdeauna prea târziu că nici Dumnezeu nu îi mai suportă, nici Pământul nu-i mai rabdă, iar când porneşte tăvălugul „defrişează” de la cel mai mic până la cel mai mare, piramida se răstoarnă şi plata vine dinspre cel ce e în creştere către cel matur.
Când „ai o vârstă” (am citat) şi te ascunzi după fusta mămicii de frică să îţi asumi sau ca să pozezi în „sfinţenia Pământului” doar ca să scapi #basma #curată ori ca să afişezi o imagine a #neprihănirii şi #nevinovăţiei, nici o mască, oricât de mare, de colorată, de strălucitoare ar fi ea, nu te poate acoperi.
Pentru că #plăţile (#amenzi, taxe, facturi, #deconturi #morale) vin din urmă şi trebuie achitate.
Nimeni nu se poate ascunde la infinit după măşti, arătând cu degetul înspre vinovaţi imaginari (sau vinovaţi de serviciu)!
Când arunci vini pe părinţi, pe copil/copii, pe rude de toate soiurile, pe iubită, pe nevastă, pe aerul din jur şi pe întunericul din pământ, nu te aştepta să fii crezut.
Adevărul iese la lumină, din inerţie sau forţat de împrejurări, fără îndoială!
De ce?
Pentru că #trebuie să iasă, măcar şi pentru a se face plata cuvenită.

Aida Zaharia 16 - aprilie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...

Ex-deputatul gălă

Implicat într-un dosar de corupţie, alături de prim-procurorul gălăţean Roşca ...

Guvernul Ciucă ia

Eficientizarea companiei TAROM, continuarea procesului de modernizare a infrastructurii aeroportuare ...

Având şapca lui Le

Dacă intraţi pe siteul Impact-est şi daţi căutare, sus ...