http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 918 - 11.08.2022

Consiliul Baroului Galaţi anunţă cu profund regret trecerea în nefiinţă a avocatului Alexandru Bălan.
Avocatura gălăţeană şi-a pierdut astăzi Maestrul, poate singurul avocat din ultimii ani care a meritat, cu prisosinţă, această titulatură.
Maestrul Alexandru Bălan a servit o viaţă actul de justiţie, iniţial din postura de magistrat şi, ulterior, ca avocat, experienţa acumulată în cei peste 40 de ani de activitate ajutându-l să devină un avocat complet, cu o pregătire profesională desăvârşită, cu o capacitate analitică de excepţie, cu un talent de neegalat în identificarea celor mai eficiente metode de apărare, în toate ramurile dreptului.
A fost un penalist de excepţie, pledoariile sale captivând sălile de judecată, un civilist de o fineţe apreciată de toţi specialiştii în domeniu, concluziile sale fiind un model de concizie, argumente şi propuneri de lege ferenda, dar, mai înainte de toate, a fost un Om de o calitate deosebită !
Omul Alexandru Bălan şi-a împărţit, cu o generozitate ieşită din comun, experienţa, cunoştinţele, ideile, contribuind decisiv la formarea a peste 20 de avocaţi din Baroul Galaţi, avocaţi care au învăţat întregul alfabet al profesiei de la un profesionist adevărat, pentru care nimic inferior perfecţiunii nu era acceptabil.
Maestrul Alexandru Bălan a reprezentat pentru Baroul Galaţi imaginea avocatului din literatura românească interbelică, cu servieta plină de dosare, înconjurat permanent de discipoli dornici să îi ceară sfatul şi să îi asculte poveştile, de o politeţe elegantă şi cu un discurs alert, captivant, presărat cu umor fin.
Exemplu de profesionist al dreptului, capabil să răspundă la orice întrebare, pregătit să reacţioneze în orice situaţie, va rămâne, pentru cei care l-au cunoscut, un model de urmat.
Să vă luaţi roba cu dumneavoastră, Maestre ! Veţi avea mult de lucru şi în viaţa de apoi, încercând să ne apăraţi pe noi, muritorii, la Judecata supremă …

Decan, Av. Cristian Săraru 31 - iulie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Controale operative

La momentul de față, Casa de Asigurări de Sănătate Galați ...

România a ratat pri

Comisia Europeană a anunţat în exclusivitate pentru G4Media că prima ...

O plictisitoare oră

Este marţi, 26 iulie, anul de greaţă 2022. Ceasurile arată ...

Rafila, un agramat c

Era luni, 25 iulie, 2022. Pe toate canalelele TV s-a ...