logoImpact EST nr. 890 - 26.10.2021

Când n-ai avut covor roşu când erai mic ajungi la maturitate să dai nervos cu paltonul după cine nu stă drepţi în faţa ta. Te înfigi în orice ceremonie, paradă, cântat de imn, dezvelire de statuie şi bătut din pinteni, unde schimbi câte trei costume per eveniment şi dezvolţi, precum James Bond, o sensibilitate pentru acronime şi moneypenny.
Când nu ţi-ai trăit destul adolescenţa, ajungi spre 50 de ani să te joci de-a Superman şi să-ţi faci selfie-uri cu eleve de liceu. Te imaginezi cel mai wow din curtea şcolii, dai din pletele lipsă pe muzica Voltaj, ca un rocker întârziat, şi pozezi în bad boy-ul cu geacă de piele cu care poşteşti un cui în pauză.
Ca să fii bărbat de stat trebuie să fii mai întâi bărbat. Trebuie să fi crescut, să fi suferit, să fi căzut, să te fi ridicat, să te fi înţelepţit, să fi trăit. Criza în care au aruncat fără raţiune România este criza vârstei mijlocii, o criză a orgoliului, a vanităţii şi a oglinzilor deformate. Preşedintele şi premierul se comportă aidoma vedetelor de pe Instagram, crescute în cultura selfie, care, pierzând simţul măsurii, trăiesc într-o realitate paralelă. Au declanşat o criză politică fără sens, iraţională şi toxică pentru ţară. Nu au de gând să se oprească, deşi au cheia. Preşedintele pleacă în Elveţia, de unde ne transmite că ni se pare nouă că e o criză politică. Merge imperturbabil la ceremonii unde livrează, într-o perfectă limbă de lemn, acelaşi rumeguş citit de pe foaie, în timp ce lumea încă aşteaptă să se comporte aşa cum îi cere Constituţia, ca un mediator, nu ca un meditator al dlui Cîţu. Premierul continuă fanfaronada succeselor economice şi a echipei câştigătoare, în timp ce oamenii aşteaptă răspunsuri legate de valul 4, de paturile de la ATI, de şcoli, de facturi, de preţul mâncării şi al benzinei, de curs de schimb. E în permanenţă high, exaltat şi febril, rupt de realitate.
Mai pe şleau spus, domnii Iohannis şi Cîţu s-au smintit. Probabil nimeni nu mai are curajul să le spună că lumea îi înjură din ce în ce mai mult. Contul de Facebook al dlui Iohannis este un barometru precis al stării de spirit al populaţiei, citiţi comentariile.
Dar realitatea e că preşedintelui nu-i pasă de ce credeţi. În 7 ani, v-a vorbit de doar 4 ori, când a avut nevoie de dvs.: în turul 1 şi-n turul 2, în turul 1 şi-n turul 2. În rest, adio şi n-am cuvinte… Iar dl. Cîţu n-are timp, până pe 24 septembrie, data Congresului PNL, să vă mai întrebe de sănătate: domnia sa e de ceva vreme la volanul unei maşini pe care o conduce cu voioşie etilică spre un zid.

#româniitrebuiesăştie: Împăratul e gol.

Florin Negruţiu, republica.ro 16 - septembrie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

DRAGĂ U.E.,

Nu suntem ignoranţi, dragă UE, ci ignoraţi... Prin capitalele tale din ...

Flux de vaccinare la

În urmă cu puțin timp s-a decis suplimentarea cu încă ...

Declaraţie Diplomat

București, 22 octombrie 2021   Violența împotriva femeilor și fetelor există în ...

Informare - centru d

Primăria municipiului Galați informează că, începând de luni, 25 octombrie ...