logoImpact EST nr. 891 - 28.10.2021

Cu toţii ştim că din 1992 am tot trimis la stat degeaba o liotă de indivizi în Senat şi în Camera Deputaţilor. Ei au FĂCUT ABSOLUT NIMIC acest judeţ şi pentru populimea supravieţuitoare! TOŢI şi-au văzut doar de interesele personale, încât s-au îmbogăţit pentru multe generaţii cu tot cu neamuri, amante şi amanţi. Practic nu au făcut decât un ordinar trafic de influenţă pentru a-şi dezvolta afacerile sau pentru a-i parazita pe antreprenorii cărora le traficau lucrători şi servicii finanţate din banul public.
Iată că miercuri, 26 august, deputatul Victor-Paul Dobre a pus capăt acestui trideceniu de ticăloşii, impunându-şi în planul Camerei Deputaţilor amendamentul prin care a modificat articolul 65, alineatul 5 din Legea nr. 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice.
Galaţiul şi localităţile situate pe o rază de opt km fuseseră exceptate de la prevederile acestei legi, care prevede ca populaţia din zonele cu grad mare de poluare se poate pensiona mai devreme cu doi ani de zile, fără penalităţi.
Iată şi motivaţia amendamentului: „Conform studiilor realizate la nivel naţional, oraşul Galaţi era în topul celor mai poluate oraşe din România. Acest lucru este din cauza instalaţiilor de la fostul Combinat Siderurgic Galaţi care evacua în atmosferă aproximativ 15 tone de praf zilnic. De asemenea, cele două uzine de cocsificare care au funcţionat în zonă, au lăsat şi acestea sechele grave.”
Dar numeroşii trântori bugetofagi – şpăgari din Garda de Mediu şi din Agenţia pentru Protecţia Mediului nu au făcut nimic pentru a diminua, dacă de stopat nu se putea, porţia de cancer pe care am inhalat-o atâta amar de ani prin poluarea Sidex, cu toate denumirile lui ulterioare privatizării.

Victor-Paul Dobre poate candida independent ca deputat!

Prin această izbândă vor beneficia zeci de mii de gălăţeni, Victor-Paul Dobre şi-a asigurat încă un mandat de deputat (al şaptelea!!!).
Chiar candidând INDEPENDENT, inclusiv de voinţa lui Gigolo Stângă, la alegerile parlamentare din noiembrie 2020. Noi îi vom face în Impact – est o campanie electorală necondiţionată, el putându-şi asigura acest al şaptelea mandat ca deputat, fie şi numai cu voturile locuitorilor din municipiul Galaţi şi din comunele Şendreni, Smârdan şi Vânători.
Iată şi legea cu amendamentul de rigoare, prin care este inclusă şi populaţia Galaţiului:
„L E G E pentru modificarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice Parlamentul României adoptă prezenta lege. Articol unic. – Alineatul (5) al articolului 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 852 din 20 decembrie 2010, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi va avea următorul cuprins: „(5) Persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracţiei, preparării şi arderii cărbunelui sau a şisturilor bituminoase, a extracţiei şi preparării minereurilor de uraniu, a extracţiei şi prelucrării minereurilor feroase şi neferoase cu conţinut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac şi derivate, de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat şi siliciu ori de radiaţii din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, cianuri, de pulberi metalice şi/sau de cocs metalurgic, a prelucrării ţiţeiului sulfuros, desulfurarea benzinei, a ţiţeiului parafinos şi neparafinos, a distilării ţiţeiului în vederea producerii păcurii şi a uleiurilor, respectiv în localităţile Baia Mare, Călăraşi, Copşa Mică, Drobeta-Turnu-Severin, Slatina, Târgu Mureş, Târnăveni, Turnu Măgurele, precum şi în localităţile Aninoasa, Baia de Criş, Băiţa, Brad, Călan, Certej, Criscior, Deva, Ghelari, Hunedoara, Lupeni, Orăştie, Petrila, Petroşani, Şoimuş, Teliuc, Uricani, Veţel, Vulcan din judeţul Hunedoara, localităţile Abrud, Baia de Arieş, Lupşa, Roşia Montană şi Zlatna din judeţul Alba, localităţile Victoria şi Făgăraş din judeţul Braşov, localitatea Galaţi din judeţul Galaţi, localităţile Ciulniţa şi Slobozia din judeţul Ialomiţa, localităţile Brazi şi Ploieşti din judeţul Prahova, localităţile Iacobeni şi Vatra Dornei din judeţul Suceava, localităţile Margina, Nădrag şi Tomeşti din judeţul Timiş, localităţile Berbeşti şi Râmnicu Vâlcea din judeţul Vâlcea, pe o rază de 8 km în jurul acestor localităţi, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin. (4).”
Şi când te gândeşti ca din 2010 această lege nu a fost amendată timp de 10 ani, Galaţiul nefiind pus pe hartă nici măcar ca furnizor de cancer, cu cele ale lui 15 tone de praf zilnic evacuate în atmosfera plămânilor noştri.
Felicitări Domnule Deputat Victor-Paul Dobre!

Gelu CIORICI 4 - septembrie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Zece la sută din Ar

Cu indemnizaţiile lor speciale, halesc bugetul Armatei cu polonicul. De ...

CONSILIUL LOCAL GALA

                În conformitate cu prevederile art. 133, alin. (1), art. ...

Nou centru medical d

Primăria municipiului Galați informează că va amenaja un nou centru ...

Viorica Sandu: PSD e

Deputatul PSD Viorica Sandu susține că Partidul Social Democrat are ...

Cadrele didactice au

Fundația Vodafone România și Fundația Didactica lansează platforma www.scoalaprofesorilor.ro, o ...