logoImpact EST nr. 880 - 30.07.2021

Ziua aceasta va rămâne în istorie pentru cât de lipsiţi de umanitate putem fi. Să accepţi un post de asistentă mai bine plătit în Austria în schimbul vieţii unor oameni este…execrabil. Lipsit de cuvinte. Cum e posibilă o astfel de dezumanizare, fraţilor? E noaptea minţii, treziţi-vă. Unde trăim? În Wild West aparent. Ziua aceasta va rămâne în istorie despre cât de uşor oamenii se vând pe ei înşişi şi se dezbracă de ceea ce au ei mai de preţ: umanitatea. Poate unii vor spune că sunt prea aristotelic, că sunt un Francesco d’Assisi 2020 sau prea în stilul moral al lui J.S. MIll. Nu, fraţilor, ţine de common sense. Înţeleg că suntem goi în lupta contra coronavirusului, dar şi alte state sunt, toţi suntem, unii avem şanse mai mari de reuşită, alţii nu. Deci, de ce să-mi risc viaţa mea şi a familiei pentru o sumă atât de mică de bani. Pentru că asta te face uman, asta înseamnă să fii medic sau, oricum, să lucrezi în acest sistem. Pentru unii nu înseamnă nimic jurământul lui Hipocrate.
De fapt, unde vreau să ajung? Criza scoate şi va scoate întotdeauna ce-i mai rău din oameni, acolo se vede adevărata natură umană, nu când îi e bine, ci când iese din peşteră şi descoperă lumea, dacă ar fi să modific puţin metafora lui Platon.
În fine, sunt oripilat. Mi-e ruşine. Dintre nemulţumire şi un porc satisfăcut, unii au ales porcul satisfăcut, nu-i aşa, Mill?
Homo homini lupus, aşa e, Hobes?
Beţie, fraţilor, suntem în beţie. Lumea nu va mai fi la fel după COVID-19, rămâne de văzut ce va fi.
E paradoxal, societatea îi învaţă pe oameni ce înseamnă societatea şi, totuşi, la prima criză, uităm tot ce-am învăţat. Fiecare pentru el, carevasăzică.

Cristian Gălăţanu, redactor la Revista de media - Rabbit Media 2 - aprilie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Util pentru contribu

INFO - formulare facilitati fiscale

Viorica Sandu, deput

PSD respinge vaccinarea obligatorie a medicilor și a profesorilor! Statul ...

Diminuarea risipei a

Material de opinie de Camelia Malahov, Director Taxe Directe, Deloitte ...

Directorul Magearu s

Jupân Pucheanu se încăpăţânează să termine în ultimul său mandat ...