logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022

Ştiam că societatea se îndrepta către dezastru. Probabil că mai exista în mine o urmă de naivitate încat să mă facă să sper ca se mai poate face ceva. Ca omul să-şi revină în fire. De jos în sus. Adică de la omul simplu până la conducători. De câteva zile mă încearcă o mare scârbă realizând că dezastrul e aici, doar că nu-l vedem încă.
Foarte curând o să-l acuzăm pe Ştefan Cel Mare că a fost islamofob, vom acuza biserica ortodoxă că l-a canonizat şi pe nu mai ţin minte care papă că l-a numit atletul lui Hristos. Şi, unii, o să-i caute statuile să le dea jos… grijă la cea ecvestră că-i cam grea.
Pe Ţepes îl acuzăm de homofobie. Lesne de înţeles de ce. Că doar avea o treaba cu… locul pe unde intra ţeapa. Oricum manualele de istorie scriu mai mult despre Andreea Esca… ce ţi-e şi cu democraţia asta.
Eminescu e clar şovin. Dacă nici el …că doar nu degeaba l-a tot atacat scursura de Patapievici.
Pe Ceauşescu l-au rezolvat …de două ori. O dată, la Sărbătoarea Naşterii Domnului din 89. Ce pată! Ce ruşine! A doua oară cu legea care-i interzice cultul (al lui şi al altora) – legea 217/2015.
Şi Antonescu e rezolvat de mult. Că doar nu degeaba a pus umărul la salvarea a zeci de mii… poate sute de mii de „fără de ţară” la vremea aia. Cu ultimii doi nu trebuie să-şi facă griji cei ce vin dinspre vest… să revenim le ce mai avem de dărîmat, denigrat, reinterpretat.
Decebal era de fapt… negru de supărare.
Oare ştie Elon Musk cine a fost Odobleja?? Nu cred că-l interesează. Brîncoveanu ?!!! Şi pe el îl vor lua la puricat. Paulescu? Rezolvat.
Nu ştiu dacă mă credeţi… deşi vă e clar – sunt sarcastic, dar mă doare să scriu în nota asta despre aceşti mari români. Dar asta vor face… uitaţi-vă ce vine din vest. Ultima de azi e că Beethoven a fost de culoare… Cine i-o mai înţelege?!!! Cartoon Network va prelua sigla lgbt… măi oameni buni??? Voi realizaţi că ăştia au confiscat curcubeul???!! Noaptea minţii!
O ştire de ieri ne informează că un nene cere ca toate reprezentările lui Isus ca fiind alb să dispară. Voi vă daţi seama unde s-a ajuns?? Şi cine ştie ce mai urmează….
Cine vor fi noii eroi? Eugen Ţurcanu!! Nu ştiţi cine a fost Ţurcanu? L-au făcut personaj de film…
O să-i preaslăvim faptele de vitejie în ale libertinajului lui Carol al II-lea? Şi partidele de poker cu Malaxa şi cu Auschnitt. Marele rege Mihai… care a semnat Declaraţia de la Budapesta din 1989. Ăştia au construit ce au construit cu aur dacic. Că au venit destul de pârliţi… iar pe ultimul neamţ o să-l glorificăm că nu va promulga legea identităţii de gen.
Sper să vă întoarceţi faţa de la vest şi să v-o îndreptaţi înspre în sus. Şi să vă căiţi!
DUMNEZEU SA NE AJUTE! Că e groasă rău!

Lucian Cernat 3 - iulie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...