logoImpact EST nr. 899 - 25.01.2022

Aş îndrăzni să pariez că nu prea se uita la ştiri.
Deci nu se focusează pe o nouă provocare care este una care, mă-nţelegeţi?
Cu simplitate si plăcere, îngrijeşte florile, arbuştii, cam tot ce e viu în parcul Viva. I se luminează ochii când vorbeşte cu roiurile de peşti roşii, vin la ea ca păsările la grăunţe. Ştie atat de mult, de latineşte şi de exact despre fiecare şi despre toate aflate în grija ei, încât o suspectez că are studii de profil, superioare.
Dar n-ai spune asta, la prima vedere; mereu într-o salopetă albastra, de multe ori aplecată spre iarbă, udând, alintând, asudând.
…sau şoferul de pe autobuzul Transurb, luni dimineaţă, care l-a măsurat scurt pe elevul ce-i întindea doi lei, pentru bilet: „Hai, treci, lasă. Ia-ţi o ciocolată.”
…sau femeia de serviciu, mereu obosită, mereu spunând prima „bună ziua” – indiferent dacă i se răspunde, sau nu. A intins pe scări, spre perete, zeci de foi – ca să nu mai şteargă la nesfârşit după rândunelele care cuibăresc pe casa scării – dar nu le-a prăpădit cuibul.
…sau cele cinci stele noi, care au pus numele oraşului pe harta cerului: Galaţi V6, Galaţi V10, Galaţi V11, Galaţi V12 şi Galaţi V13. Descoperirea stelelor variabile a fost realizată de echipa formată din Ovidiu Tercu, de la Secţia Planetariu/Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi şi Andrei-Marian Stoian – membru al Astroclubului „Călin Popovici” Galaţi.

Dan Manole 28 - septembrie - 2018

One Response so far.

  1. un cetățean spune:

    Articolul este o rază timida și un zâmbet furișat printre celelalte articole serioase . Sigur că( mai ) este lumina 💛 in oraș , soarele rasare ( cu iubire) peste cei buni și peste cei rai deopotrivă. Sa fie deci lumina 🌞💥🌄

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Patronul: prima viol

În data de 23. 12. 2021, în jurul orei 12,10, ...

Ucraina şi România

Despre acest subiect am început să scriu mai aplicat încă ...

La un pas de război

Criza ucraineană continuă să se adâncească. Rusia a depăşit probabil ...

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...