logoImpact EST nr. 900 - 29.01.2022

Preşedintele Academiei Române, prof. dr. Ioan Aurel Pop, a criticat planul elaborat miercuri de oficialii din învăţământ, avertizând că, prin generalizarea alternaivei digitale a demersului pedagogic, riscăm să ne îndreptăm spre îndobitocirea tinerilor, potrivit Observator News.
„Eu am spus că şcoala online, în acest moment, este o alternativă necesară, dar ar fi o mare eroare să o generalizăm pentru că suntem în faţa unei situaţii-limită şi riscăm să confundăm excepţia cu regula. Autorităţile ar trebui să spună clar şi precis că normalitatea este şcoala faţă în faţă şi nu şcoala online. Dacă nu scoatem în evidenţă acest aspect temporar riscăm să dăm impresia că această criză se va prelungi la nesfârşit. […] Nu ne putem juca cu generalizările. Un învăţător face mai mult decât 10 laptopuri”, a opinat academicianul Ioan Aurel Pop, la Observator.
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat miercuri că şcoala va începe la 14 septembrie, existând 3 scenarii de desfăşurare a cursurilor. În cel mai sumbru dintre acestea, „dacă situaţia epidemiologică va fi una foarte dificilă, atunci se ia decizia ca pentru 14 zile să fie suspendate cursurile şi să continue şcoala în sistem online”, a explicat Monica Anisie.
Prof. dr. Ioan Aurel Pop s-a pronunţat în favoarea şcolii clasice şi înainte de anunţarea deciziei oficiale privind variantele de desfăşurare a noului an şcolar: „Cum să ne imaginăm noi că vom face şcoală la distanţă? Cum să ne imaginăm noi că este corect un masterat făcut online? Să transmiţi acest lucru ca şi cum ar fi ceva normal mi se pare o exagerare şi o lipsă de respect pentru acest popor. Şcoala trebuie făcută faţă în faţă”, sublinia luni preşedintele Academiei Române.

(R.I.) 14 - august - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Studiu Deloitte: au

București, 28 ianuarie 2022 – Piața dispozitivelor medicale portabile inteligente, ...

Gelu Ţăranu, adic

Gelu Radu a pus un picior ca un stabilopod în ...

Deficit de 18 judec

O fi ea extrem de grea, sau aproape imposibilă admiterea ...