logoImpact EST nr. 880 - 30.07.2021

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretele de decorare a unor instituţii de învăţământ superior, cu prilejul Zilei Naţionale a României.
Astfel, în semn de apreciere deosebită pentru rezultatele de excepţie obţinute în procesul de formare intelectuală şi umană a tinerelor generaţii, pentru promovarea calităţii învăţământului universitar românesc, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.
„Consider că e o distincţie care ne onorează şi care a avut în vedere întreaga activitate a universităţii, atât în plan didactic cât şi pentru cercetare. Ne-am remarcat prin extensia de la Cahul, Facultatea Transfrontalieră, un proiect iniţiat de rectorul Universităţii, prof. univ. dr. ing. Iulian Bîrsan, dar şi prin extensiunile din Italia şi Ucraina. Consider că suntem printre universităţile de top din ţară şi jucăm un rol decisiv, cel puţin regional. Distincţia e cu atât mai importantă, cu cât anul acesta am împlinit 70 de ani de învăţământ superior la Galaţi. Este meritul tuturor cadrelor didactice de până acum, nu numai a celor aflate în activitate, dar şi al studenţilor. Distincţia ne obligă să facem în continuare şcoală de calitate, să ne adaptăm noilor cerinţe din piaţa muncii şi să conservăm domeniile şi specializările de tradiţie din Universitate. Ne dorim să continuăm şi procesul de internaţionalizare, atrăgând studenţi din afara UE, interesaţi să înveţe atât în cadrul programelor în limba română cât şi în cele în limba engleză”, a declarat conferenţiarul Ştefan Baltă, prorectorul Universităţii ”Dunărea de Jos”, care a primit decoraţia de la şeful statului în numele instituţiei de învăţământ.

(D.M.) 7 - decembrie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Util pentru contribu

INFO - formulare facilitati fiscale

Viorica Sandu, deput

PSD respinge vaccinarea obligatorie a medicilor și a profesorilor! Statul ...

Diminuarea risipei a

Material de opinie de Camelia Malahov, Director Taxe Directe, Deloitte ...

Directorul Magearu s

Jupân Pucheanu se încăpăţânează să termine în ultimul său mandat ...