logoImpact EST nr. 893 - 03.12.2021

Agenţia pentru dezvoltare internaţională a SUA (USAID) a anunţat că Washingtonul va oferi asistenţă financiară jurnaliştilor din străinătate care se confruntă cu proceduri judiciare menite să-i reducă la tăcere ca parte a unei campanii de sprijinire a democraţiei în întreaga lume, informează AFP.
„Ne vom oferi să acoperim costurile necesare pentru a depăşi plângerile de calomnie. Vrem să descurajăm autocraţii şi oligarhii”, a declarat la Washington directorul USAID Samantha Power, ea însăşi fost reporter.
Samantha Power a spus că regimurile autoritare folosesc din ce în ce mai mult aceste „tactici expeditive, dar eficiente” prin creşterea numărului plângerilor pentru a distruge mass-media independente şi pentru a ucide în faşă informaţiile pe care nu le vor publicate.
„Pe măsură ce autocraţii devin din ce în ce mai pricepuţi în intenţia lor de a controla şi a manipula oamenii, trebuie să contribuim la susţinerea unei prese mondiale libere şi echilibrate pentru ca liderii să fie traşi la răspundere”, a adăugat fosta ambasadoare a SUA la ONU.
Ea nu a oferit detalii despre cum funcţionează acest nou fond creat de executivul preşedintelui Biden şi nu a spus dacă va sprijini şi jurnalişti din ţări aliate ale Washingtonului, notează AFP, preluată de agerpres.ro.
Preşedintele american Joe Biden urmează să organizeze luna viitoare un summit virtual al democraţiei, una din priorităţile sale de politică externă, pentru a crea un front unit împotriva autocraţiilor, în frunte cu China. Un summit ce intenţionează să schimbe dinamica din perioada administraţiei americane anterioare, în care Donald Trump a cochetat în mod regulat cu lideri autoritari.

sursa: ziare.com 5 - noiembrie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF