http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2023, nr. 966 - 04.12.2023
Ne pregăteam să plecăm în Deltă, la Murighiol, „Cupa Știucii”, așa cum știe s-o organizeze Domnul Igor Pârvu de vreo câțiva ani încoace. Ne adunaserăm o mică armată de pescari, încurajați de vremea frumoasă de toamnă, chitiți să-i punem știucii gând rău.
Dar, socoteala de acasă, în acest an, nu s-a potrivit cu socoteala din Deltă. Seceta a încurajat apele Dunării să scadă atât de mult, încât bărcile mincinoșilor sportivi nu au putut intra pe canalele ce duceau spre lacurile promițătoare de bune ascunzișuri pentru clientele noastre știuci: Uzlina, Isac, Isăcel, Chiril … Doar kamikaze se puteau încumeta, dar birul plătit era prea mare. Ba o elice ruptă, ba vreo cizmă de motor avariată sau, cei mai norocoși, un fund de barcă crăpat…
Da, anul acesta se pare că știucile au fost cele norocoase la Murighiol. Oricum, le așteptăm la cotitură, Nu se poate să nu plouă până la sfârșitul anului. Și atunci ne vom întoarce. Oricum nu am venit degeaba. Ne încărcăm bateriile cu liniștea și frumusețea acestui ținut unic: Delta Dunării. Și, ghiciți: e al nostru, e în România noastră. Aici și grijile, și neajunsurile, și nenorocirile, și războiul sunt atât de departe, dar nedrept de aproape. Oamenii de aici sunt prieteni, frați, rude, români cu ruși lipoveni, cu ucrainieni și haholi, trăiesc în alte dimensiuni și prețuiesc alte valori. De aceea aici, în Deltă, privind cum soarele iubește acest pământ unic dăruit de Dumnezeu românilor, nu ai cum să fii altfel decât FERICIT!
Oare mai știe cineva cât costă un minut de fericire?
Claudiu Brinzan 26 - octombrie - 2023

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

OAMENI ȘI „CLIȘE

În arsenalul vorbirii stereotipe se înscriu şi clişeele conversaţiei politicoase, ...

CAMPIOANA NOASTRĂ.

O tânără gălățeancă minunată a reușit să demonstreze lumii întregi ...

Un model de Poet - g

Vasile Alecsandri, discurs în Senatul României 1879 DISCURS ŢINUT ÎN ŞEDINŢA ...