logoImpact EST nr. 880 - 28.07.2021

Marea Britanie a găsit o soluţie politică surprinzătoare pentru împingerea negocierilor cu UE privind ieşirea sa din uniune: declanşarea de alegeri anticipate! Găselniţa a şi fost adoptată de Parlamentul de la Londra într-o „frăţietate” situată înafara majorităţii parlamentare!
Sigur că reprezentanţii celor 27 de state membre ale UE nu au „oficializat” evaluarea facturii ce va trebui achitată în euro datorată BREXIT, dar în spaţiul public este vehiculată o sumă situată între 55 şi 60 miliarde de euro. Comisia care va coordona negocierea în numele celor 27 de state rămase în UE a primit, deocamdată, un şah de la guvernul Regatului Unit al Marii Britanii. Ea doreşte ca suma să fie exprimată în euro şi va fi eşalonată… ehehei… pe câţiva mulţi ani. Iar dacă UK a aderat la Piaţa Comună a Europei în 1960, salvându-se din criza economică în care se înfundase, te pomeneşti că vor să înceapă negocierile  cu dinţii încleştaţi, propunând  întinderea ratelor pe … 56 de ani.
În felul acesta, o rată anuală de un miliard de euro, cei ce ghebăresc în UK pentru ENGLEZI, pot găsi anual cotizaţia asta şi pe jos!
Şahul dat de Londra constă în faptul că decizia ce urmează a fi adoptată la 29 aprilie de reprezentanţii celor 27 de state ale UE, privind parcursul negocierilor cu Marea Britanie, rămâne moartă până … hăăăt, dincolo de 8 iunie, când a fost fixată data alegerilor parlamentare anticipate. Dar, între bani şi drepturi poate sta ascuns un şah mat! Comisia UE vrea să obţină garanţii pentru drepturile cetăţenilor europeni stabiliţi în regat, britanicii stabiliţi în UE fiind…suficient de puţini!
Dar parcă văd că guvernul UK va spune că achită doar costurile mutării din Londra a Agenţiei Europene a Medicamentului, a Autorităţii Bancare Europene cât şi a altor structuri UE situate în Londra.
Potrivit Bloomberg, citată de Mediafax, în Marea Britanie lucrează 2,2 milioane de europeni, din care 233.000 sunt români, înaintea noastră fiind polonezii (916.000) şi irlandezii (322.000).
Sigur, regatul va intra în criză de forţă de muncă, mai ales plătită la negru, dar calificată.
De aia negocierea facturii va fi una chinuitor de dificilă, aceeaşi agenţie estimând că Marea Britanie, ca al doilea mare contributor la bugetul UE (după Germania), are de achitat  între 24,4 şi 72,8 miliarde de euro.
Estimaţi voi la comentarii cât va plăti!

Gelu CIORICI 28 - aprilie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Iluminat public cu s

Primăria municipiului Galați informează că aparate de iluminat stradal echipate ...

Devieri de trafic î

Primăria municipiului Galaţi informează că, în perioada 23 iulie -28 ...

Nouă etapă de dezi

Primăria municipiului Galaţi informează că în perioada 26-29 iulie 2021 ...

Controale la furnizo

comunicat presa

Idei şi muncă de

Ca majoritatea gălăţenilor, şi familia IOANOVICI - ALEXANDRU (Sandu) şi ...