logoImpact EST nr. 871 - 17.05.2021

Spitalele sunt focare de infecţii, şcoala se chinuie să scoată 50% promovabilitate la Bac, conducătorii aleşi se perindă pe holurile instituţiilor de stat  cu o gravă durere-n zâmbet, normal,  65% din populaţie are acces la internet, sub 50% are şi apă curentă sau canalizare, ne uităm la filme pe HBO, plătim taxe din ce în ce mai mari (noi, nu Biserica), deşi există excedent bugetar şi nimeni nu construieşte sau repară nimic. A, pardon, se schimbă borduri. Şi suntem liniştiţi.
Ca prin magie de la Dumnezeu, o să se facă şi canalizare, o să reuşim să luăm Bacu’ fără nici cel mai mic efort şi o să mirosim implicit a iasomie şi trandafiri. Noi avem dreptul să spunem altora ce să facă şi cum să-şi trăiască viaţă.
Noi iubim, iubim cu adevărat, iubim aşa cum trebuie, cum zice de la biserica. E calea absolută a iubirii. Nu există alt fel de a iubi. Şi mai ales, toţi iubim la fel.
Poate nu e cel mai politically corect lucru să-l spun, dar cred că până nu se mai întâmplă două-trei evenimente nefericite cum a fost cel de la Colectiv, ne va fi foarte greu să schimbăm ceva. Ne complacem în situaţia în care ne e călduţ, încă. Ne vedem de viaţă de zi cu zi, mergem fiecare la locul de muncă, că să câştigăm bani şi să îi dăm pe căcaturi mai mici sau mai mari, ne uităm la ştiri şi vedem cum DNA-ul mai bagă pe câte unul la mititica, mai important sau mai puţin important… Problema cea mai gravă, că pentru peştii aia mari îţi trebuie un năvod mai mare ca ei. Şi nu-l avem, şi n-avem nici capacitatea să-l construim. Şi peştii aia mari sunt susţinuţi de peşti şi mai mari, care au fabrici de năvoade făcute special să se rupă.
Tocmai când mă gândeam să emigrez în Anglia…a venit Brexitul….şi mi s-au mărit dioptriile.

Gabriela Filimon 30 - iunie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...