logoImpact EST nr. 893 - 03.12.2021

Florin Jianu participa la conferinta de presa organizata de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, luni, 11 martie 2019. ALEXANDRA PANDREA/MEDIAFAX FOTO

Nu e posibil ca în lipsa unui Guvern instaurat, să fie lansată o măsură vitală pentru mediul de afaceri în regim de ,primul venit, primul servit’!
Istoria ne arată că acest sistem a contribuit la fraude în ceea ce priveşte blocajul platformelor, aplicarea cu ajutorul ,roboţilor’ de proiecte, frustrare în rândul celor corecţi şi care îşi doresc competiţie corectă! 358 de milioane de euro care riscă să ajungă nu la cei care au nevoie, nu la cei performanţi, ci la cei care ,se descurcă’!
Fac un apel la noul Prim-Ministru, la Ministrul fondurilor europene, la Ministrul economiei să oprească imediat acest potenţial jaf!!!

Opriţi jaful din cadrul măsurii 3!

Consiliul Naţional al IMM-urilor din România trage un semnal de alarmă cu privire la implementarea noii măsuri 3 – Actiunii 4.1.1 – ”Investiţii în activităţi productive”, publicată în Monitorul Oficial nr. 1111 din 22 noiembrie a.c., care are un potenţial ridicat de fraudare din următoarele considerente:

• Criteriul primul venit – primul servit nu va asigura calitatea proiectelor, competiţia de fapt fiind dată de viteza de înscriere în platformă. De asemenea, această abordare poate conduce la blocarea platformei, încărcarea a zeci şi sute de proiecte în câteva minute de la lansare, lucru care nu este corect faţă de toţi cei care doresc să se înscrie în acest apel de proiecte.

• Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene nu a ţinut cont de prelungirea cadrului temporar european. Comisia Europeană a adoptat o prelungire a cadrului temporar, cu încă şase luni, de la 31 decembrie 2021 la 30 iunie 2022.

• Valoarea maxima a ajutorului de stat de 1.000.000 euro reduce în mod considerabil numărul potenţialilor beneficiari. Având în vedere efectele pandemiei COVID-19 asupra unui număr extrem de mare de IMM-uri, este oportună diminuarea valorii maxime a ajutorului financiar nerambursabil la 200.000 euro pentru a avea posibilitatea sprijinirii unui număr mai mare de IMM-uri. Astfel, vor putea fi sprijinite minimum 1792 de IMM-uri comparativ cu 358 de IMM-uri conform propunerii din GS.

• Nu există corelare între cifra de afaceri şi valoarea grantului solicitat. Nu este corect ca beneficiarii care îndeplinesc criteriile de eligibilitate, dar au o cifră de afaceri în 2019 de 100 de lei şi în 2020 de 50 de lei să poată aplica pentru un grant de 1 milion de euro, acesta neavând nici experienţa, nici capacitatea tehnică şi nici capacitate financiară.

“Se pregăteşte o fraudă de proporţii în implementarea măsurii 3! Nu e posibil ca în lipsa unui Guvern instaurat, să fie lansată o măsură vitală pentru mediul de afaceri în regim de ,primul venit, primul servit’! Istoria ne arată că acest sistem a contribuit la fraude în ceea ce priveşte blocajul platformelor, aplicarea cu ajutorul ,roboţilor’ de proiecte, frustrare în rândul celor corecţi şi care îşi doresc competiţie corectă! 358 de milioane de euro care riscă să ajungă nu la cei care au nevoie, nu la cei performanţi, ci la cei care ,se descurcă’! Fac un apel la noul Prim-Ministru, la Ministrul fondurilor europene, la Ministrul economiei să oprească imediat acest potenţial jaf!!!”, Florin Jianu, preşedinte CNIPMMR

Ataşăm aici punctul de vedere complet al CNIPMMR cu privire la măsura 3:

Propuneri-CNIPMMR-Actiunea-4.1.1

Text preluat 24 - noiembrie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF