logoImpact EST nr. 887 - 26.09.2021

Şi de data asta guvernul, ajutat să-şi rupă gâtul de slugoiul iubitor de comunişti, Raed Arafat, dar fără ceilalţi doi „sfătuitori” de bază, care s-au ascuns în spatele PSD-ului, Alexandru Rafila şi Adrian Streinu – Cercel, dar în frunte cu panaceul universal Klaus Iohanis, Preşedintele României, s-a gândit, chiar dacă speră că alegerile sunt la o aruncătură de mandat, să mai restrângă câteva drepturi şi libertăţi conferite de Constituţia României cetăţenilor săi. De fapt toată lumea ştie să facă şi să spună ceea ce tot fredonează experţii şi specialiştii lui dom Verner. Oricine poate să spună „poartă mască”, dă-te mai încolo vreo 10 minute fratele meu alb. Cât despre chestia cu spălatul pe mâini, asta deja este o sfidare la educaţia primară a românului. Chiar nici atâta să nu ştie prăpăditul, că trebuie să se spele pe mâini, pe faţă şi să se închine la Dumnezeu? Noi altceva aşteptăm. Pentru că după atâta amar de vreme, aproape nouă luni, s-a gândit vreunul dintre experţii şi specialiştii preşedintelui şi ai guvernului, şi la alte posibilităţi pentru stoparea acestui inamic invizibil pe numele lui de botez Coronavirus? Chiar nu există nici un fel de medicament care să fie folosit acasă pentru, cel puţin, atenuarea efectelor acestui COVID-19?
Ei (reprezentanţii guvernului Orban şi ai CNSU) spun că prin măsurile luate pe scremute, virusul va fi izolat! Păi izolat şi atât? Dar în continuare va locui cu noi, va dormi şi va lua prânzul alături de noi? Şi cu asta ce-am făcut?, vorba lui Tănase. Tot guvernul nostru liberal, în loc de alte idei mai bune, a hotărât ca toate şcolile, inclusiv facultăţile să treacă la procedura online. Şi, vorba ministrei Monica Anisie, continuatoarea cu succes a doamnei Dăncilă, sau a domnului Andruşcă, unde nu este curent electric, elevii să se uite la televizor. Nici măcar PSD-iştilor nu le-a trecut prin cap o astfel de tâmpenie.
Cu interzicerea parangheliilor pe timp de noapte, au nimerit-o. Pentru că zvăpăiaţii noştri de români, după o zi de muncă la negru şi de alergat după cumpărături mai ieftine, cum vine noaptea, cum se apucă de petreceri până în zori de zi, când, normal, trebuie să plece din nou la muncă. Mare meşteşug de tâmpenie, ar spune Ion Creangă.
Faptul că ne cred proşti cu diplomă, nu mai trebuie verificat. Despre „parastasele” şi celelalte chefuri de pomină, dar de interlopi calificaţi, păzite de poliţia noastră sublimă, nu se aminteşte nimic.
Şi pariez că, cu toate măsurile ferme, acestea vor continua.
Referitor la noţiunea de terasă, s-au făcut unele precizări, şi anume că, conform legii 349/2002, definiţia sună aşa: „un spaţiu închis este cel care are un acoperiş şi cel puţin două laturi, indiferent dacă sunt permanente sau temporare”. Deci, orice construcţie care îndeplineşte această definiţie, se consideră spaţiu închis. Chiar dacă pe timp de iarnă îţi îngheţă mucii şi vinul din pahar. Păi, boierilor de la palatele din Bucureşti, în cazul acesta şi nenorocitele de staţii de autobuz, tramvai, troleibuz ar trebui închise prin aplicarea acestei legi, nu-i aşa?
Despre chestia cu pieţe, târguri şi oboare, ce să mai vorbim. De aici ne dăm seama cam cât timp pierd aleşii pe la cozile din pieţe. Şi, ca să nu zică frumoşii noştri cititori că scriem ca să ne aflăm în treabă, mintenaş venim cu un exemplu concret, de la noi de la Galaţi: Dar întâi să facem următoarea precizare. Legea spune că rămân deschise pieţele care îşi desfăşoară activitatea în aer liber. Buuun. În Galaţi există o singură piaţă de acest gen. Piaţa de en-gros „Calea Basarabiei”. Şi ar mai fi micuţul platou din Piaţa Centrală. Atât. Şi-acum să trecem la detalii. Dacă până acum, comercianţii din pieţele en-detail, vreo 12 la număr, se aprovizionau cu marfă din piaţa en-gros menţionată mai sus, în situaţia în care acele pieţe de cartier se închid, cine mai cumpără marfa producătorilor de la piaţa din Bădălan? Şi aici se aduc sute de tone de marfă. Iar cultivatorii din bazinul legumicol Galaţi, şi chiar din judeţele învecinate, care de zeci de ani îşi vând produsele în această piaţă, ce vor face? Cine îi despăgubeşte pentru investiţia făcută? Falimentează, mor, fug din ţară? La asta nu s-au gândit făptuitorii de legi aberante? Ca să nu mai spun că în situaţia forţat creată, fiind în ajutorul anotimpului, toţi locuitorii Galaţiului se vor năpusti în această piaţă pentru a-şi face aprovizionarea cu varză, cartofi, ceapă şi celelalte. Lăsând la o parte faptul că aici nu este voie să se cumpere en-detail, ci numai societăţile, cine crede că va mai putea verifica dacă au mască, distanţa socială legală, ori s-au spălat pe mâini?
Şi de data asta nu mai este vinovată nici primăria, nici poliţia locală, cu atât mai puţin administraţia pieţei.
Aşa stând lucrurile, îmi tot dau târcoale câteva nedumeriri. Şi anume: Dar mall-urile de ce nu se închid? Pentru că şi ele au magazine care se închid la ora 21:00? Vrăjeală. Interesele de buzunar şi indivizii care nu trebuie deranjaţi, cam astea sunt motivele. Şi ar mai fi: de ce să sufere o populaţie (popor nu-i pot spune) din cauza unor indivizi care îi conduc prost? Şi asta doar pentru faptul că i-au votat? Se poate şi asta.

Ioan Dan PINTILIE 20 - noiembrie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

16 universităţi di

În total, România este prezentă cu 16 universităţi în topul ...

Întreruperile de en

Ca urmare a sesizărilor venite din partea cetăţenilor, dar şi ...

Incidenţa judeţul

INCIDENTA JUDETUL GALATI 23.09.2021

COMENTARIU Marius Op

PNL-ul i-a deziluzionat, rînd pe rînd, pe mulţi. Personal, mi-am ...