http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST nr. 912 - 21.05.2022

Nu se mai pune problema că această idee şi-a luat zborul din creieraşul domnului profesor de fizică de pe timpul în care se clocea campania electorală pentru „tronul” de la Cotroceni, şi care nici la ora actuală n-a prins contur. Dar, s-ar părea că, de fiecare dată, când are nevoie de niscai voturi o scoate de la naftalină.
Deci, neamţul nostru de la Cotroceni uită, sau doar numai se face că, o Românie educată, trebuie să fie întâi bine hrănită, sănătoasă, surâzătoare, atribute fără de care educaţia este o „rara avis”.
Şi-acum, lăsând la o parte „posibilităţile intelectuale” superioare ale liderului PSD Marcel Ciolacu, care, în plină şedinţă a parlamentului a dat cu succes „boii pe gheaţă”, să trecem la cel mai înalt şi mai ghinionist scaun, adică tronul românesc, ocupat temporar de Klaus Verner Iohannis. Trecând peste moda din PNL cu vopsitul părului, partea teribil de proastă este că vechiul proverb cu lupul care-şi schimbă părul (culoarea) dar năravul rămâne în poziţia de drepţi, este adaptat şi la reprezentanţii liberalilor. Despre biciclistul de la Cotroceni, care, în repetate situaţii, avea prostul nărav de a nega evidenţele mici, şi să se simtă confortabil doar pe schiuri, a schimbat foaia, realitatea, cursul faptelor, cu alte cuvinte să pună adevărului ochelari de sudură. Pe lângă alte inepţii aiuritoare şi jignitoare pentru români, a făcut următoarea afirmaţie cât Casa Poporului „Noi am oprit pandemia” (Doamne apără şi păzeşte!). Nu mai avem un interes foarte mare pentru vaccinare, debitează măria sa.
Pentru inconştienţa acestor comentarii, sincer, dom profesor de fizică merită să vină la toamnă pentru corigenţă. Iohannis a jucat mereu la bursa vorbelor fără minte. Dar, până acum o făcea pe mize mici, cu câştiguri jenante, şi care nu punea în pericol societatea şi sănătatea publică. Nu se poate să nu ne amintim cum umplea el ecranele televizoarelor şi ne „ameninţa” că, doar domnia sa, prin inteligenţa proprietate personală ne-a adus „ca cadou” de sărbători minimum 80 de miliarde de euroi de la tata Bruxelles şi cum ne explica scolastic cum că pandemia nu-i decât „o simplă răceală”!
Ştim, fără să forţăm memoria, cum aproape a cerut Finlandei să ne ia locul la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, cum i-a văzut pe unii făcând „înţelegeri secrete cu evreii”, alţii luptându-se din greu „să dea Ardealul ungurilor”… în timp ce „Noi ne luptăm pentru vieţile românilor” Şi iarăşi, nu uităm felul în care a numit anumiţi procurori trecând pe avizul negativ al CSM-ului, şi cum i-a spus instanţei care i-a luat casa dobândită ilegal că „această soluţie nu e bună”. Mulţi porumbei, cu diferite culori ale penajului, şi-au luat zborul de pe buzele de trunchiuri defrişate hoţeşte, în cei şase ani şi ceva de citit pe prompter, coli A4, adică minciuni, insulte, gafe diplomatice sau prostii pur şi simplu. Iohannis şi-a jucat pe piaţa de capital politic modesta sumă a calităţilor sale. A cumpărat pe aproape nimic încrederea românilor, contra mediocrităţii.
Păgubiţii, care mereu au trecut cu vederea, au plătit la greu pentru prostia lor. Pentru că, de fapt, Iohannis s-a dovedit un om atât de lipsit de calităţi, încât nici rău n-a putut face cu adevărat.
De aceea trebuie decuplat de la acest joc politic speculativ. El doreşte, pentru că mandatul de preşedinte se apropie de final, să-şi recapete casa confiscată de lege, să-şi recupereze încrederea populaţiei pe care a pierdut-o cu succes la „ruleta rusească” şi să i se asigure un mandat de prim ministru în 2024. Vrabia mălai visează, şi ţiganul praznic, spune un proverb în limba română. În germană şi engleză nu ştim cum se traduce.

DIP - DIP 22 - iulie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

De prin piaţa centr

Ştie cineva cam cât de bine mă simt când văd ...

Sesizare penală pen

Despre degradarea gravă a clădirii Casei Agronomului, situată la intrarea ...

Moldo-gălăţencele

De ceva ani, se poate spune că cele două moldovence, ...

Circotecă la şedin

În urmă cu două săptămâni a avut loc şedinţa de ...