http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 922 - 02.10.2022

Dar nu pentru populimea gălăţeană, care exploata artizanal oţelul şi fonta din Halda de Zgură, muntele artificial al Galaţiului, adică cea mai nouă formă de relief din Europa!
Aşadar, de aici au fost alungate şi utilajele procurorilor care exploatau halda de zgură, făcând o jegoasă evaziune fiscală şi un furt direct.
Conducerea indiană a, pe atunci Mittal Steel Galaţi, s-a prins cât aur zace în această nouă formă de relief, cu un sol aproape ca al Lunii sau ca a lui Marte, şi a decis în 7 mai 2010 înfiinţarea unei firme pe nume Phoenix Slag Services SRL, cu sediul tot în Şoseaua Smârdan nr. 2.
Aşa că a hotărât să-şi vândă tot sieşi ce arunca Sidex prin procesul tehnologic, la Halda de Zgură.
Iar dacă în 2010, cu 40 de salariaţi, a reuşit o cifră de afaceri de aproape 10,7 milioane de lei şi un profit brut circa 2,6 milioane de lei, în anul de vârf, 2013, firma a făcut un salt uriaş: a ajuns la 260 de salariaţi cu care a realizat o cifră de peste 116 milioane de lei şi un profit brut de peste 34 milioane de lei! Acum putem realiza cât au câştigat unii procurori şi unii poliţieni, care şi-au plantat utilajele şi sclavii în Halda de Zgură, exploatând fierul şi fonta la negru, pe care le vindeau tot la negru (?) în Sidex şi-n Mittal Stell, de prin 1992 – 1993, până în 2010. De aia îi şi biciuiau şi le trimiteau Garda Financiară şi poliţienimea pe cap celor din Movileni şi Şendreni, care scurmau şi ei prin haldă, aspecte pe care le-am tot prezentat în Impact – est.
Din 2013 şi până în 2017, cifra de afaceri a Phoenix Slag Services SRL nu a mai scăzut sub 100 de milioane de lei, doar profitul brut diminuându-se semnificativ. Dar, tot conform datelor ANF şi ale PIMM Galaţi, care a premiat în 2018 această firmă intrată în Topul IMM, în anul fiscal 2017 compania a produs cu 277 de salariaţi peste 107 milioane de lei şi un profit brut de 31,34 milioane de lei, anunţând, adică, un reviriment în aceşti ultimi doi ani fiscali încheiaţi (2016 şi 2017), când majoritatea firmelor trec prin situaţii dificile, care prefigurează o viitoare criză economică.

Gelu CIORICI 8 - februarie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

We will never forget

Am urmărit funeraliile Reginei de la început, până la sfârşit, ...

Gorbaciov

Democraţia îşi are virusările ei. Este, printre altele, dreptul păduchilor ...

Avocatul spune şi c

“- Notificăm în scris furnizorul de energie şi contestăm întinderea ...