logoImpact EST nr. 890 - 25.10.2021

Prin târg, aşa ca o adiere de primăvară, circulă o veste care ne înfioară şi ne îngheaţă sângele în vene, pentru că este vorba despre o moarte sigură prin falimentare a unei societăţi comerciale de tradiţie a industriei gălăţene.
Astfel, se spune că Menarom P.E.C. Galaţi, fosta Uzină Mecanică de Utilaj Naval şi-a închis porţile, iar oamenii au fost lăsaţi pe drumuri. Utilajele mai noi sau mai vechi au început să fie vândute la bucată, altele – fiind gajate la bănci – aşteaptă la rând aceeaşi soartă. Mândreţe de fabrică, mândreţe de investiţie autohtonă cu mii de salariaţi în epoca ceauşistă şi sute de salariaţi, mai recent, a fost pusă pe chituci de incompetenţă, de neştiinţă, sub un patronaj amator. Păcat de resursa umană, de muncitori, maiştri, ingineri, un colectiv bine pregătit, de care s-a ales praful şi pulberea. Aşa se întâmplă când cei cu bani şi având ca pregătire doar fotbalul, au impresia că se pricep la toate, renunţând acum patru ani la fostul director Vergiliu Vals, cel care a ţinut întreprinderea în viaţă. Acum, tot prin târg, după unii şi după alţii, conform bârfelor şi ecourilor, se spune că terenul şi halele care au mai rămas în picioare vor fi cumpărate de către societatea Criomec, firmă gălăţeană de succes, cu extensii în străinătate şi cu lucrări executate în diferite ţări din Europa şi Orientul Mijlociu.
Ar trebui să plângem, pentru că a murit un simbol al industriei gălăţene, care niciodată, ca în multe alte cazuri similare ale Galaţiului, nu s-a bucurat de interesul şi sprijinul instituţiilor politice şi administrative ale municipiului şi judeţului Galaţi. Din păcate, problemele economice au fost în afara ariei de preocupare a acestora.

Observator 6 - martie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Flux de vaccinare la

În urmă cu puțin timp s-a decis suplimentarea cu încă ...

Declaraţie Diplomat

București, 22 octombrie 2021   Violența împotriva femeilor și fetelor există în ...

Informare - centru d

Primăria municipiului Galați informează că, începând de luni, 25 octombrie ...

Amintiri din Naviga

În frumoşii ani luminoşi din epoca de aur, conducerea superioară ...