logoImpact EST nr. 840 - 29.09.2020

paslaru cu nevasta si cu plodu

Zilele acestea se dau bătălii dure pe supt poalele politichiei în vederea câştigării cu dedicaţie a examenului de director al Sucursalei de Distribuire şi Furnizare a Energiei Electrice (SDFEE) Galaţi, sucursală care aparţine de Electrica Muntenia Nord, entitate la care statul român mai deţine 49% din acţiuni, restul de 51% fiind deţinute de către grupuri financiare străine şi fiind şi listată la bursă.
La începutul lunii martie, directorul  Cezar Cristian, susţinut de ex-senatorul Gheorghe Saghian, a devenit şi el ex.
Bătălia pentru această bănoasă meserie se anunţă dură, unul dintre aspiranţi fiind eternalizatul Iulian Aramă, cel care a declarat la recenta conferinţă de presă a partidului lui Eugen Durbacă (că doar n-o să credem că alde există şi la Galaţi!), următoarele: „Cezar Cristian mi-a fost adjunct opt ani de zile. Sunt conectat la ce se întâmplă şi cum respir eu, respiră şi electrica! Nu ştiu dacă voi participa la competiţie. Sistemul trece prin a doua etapă de disponibilizări. Dacă voi avea susţinerea domnului Durbacă (Durby dixit: sigur că vă voi susţine, e bine pregătit!), mă voi înscrie, dacă va fi un concurs.

Madam Cancelar, leafă de 64.676 lei în 2015

Ce ştie toată lumea, nu ştie micul cancelar de partid, Florin Pîslaru! Marţi, 14 martie, l-a contactat pe „Excelenţa Sa” şi l-am chestionat în legătură cu chestiunea. Redăm răspunsul din memorie: „Nu ştiu nimic, eu nu am făcut nici un demers. Soţia mea este şef de serviciu producţie în Electrica. Dar, practic, în ultimii nouă ani, cam ea conduce societatea, o ştie toată lumea din Electrica”. Apoi mi-a infirmat zvonul cum că şeful cancelariei preşedintelui Camerei Deputaţilor ar fi în Consiliile de Administraţie a patru-cinci societăţi cu capital majoritar de stat din Bucureşti: „Nu-s nici într-un CA”.
Chiar, la ce i-ar mai trebui atâta bănet famigliei Cancelarului, căci Valeria Pâslaru a avut în 2015 un câştig anual de 64.676 lei, în timp ce soţul deputat a săltat doar 60.126 de lei.
La un ochi rapid, să vă spunem şi averea famigliei, devenită Cancelar Pîslaru: 2665 mp teren la Vânători, 2016 mp teren şi vilă de 274 mp la Greabăn, judeţul Buzău, un apartament de 125 mp la blocul „Pescăruş” în Galaţi, un Mercedes, o Skoda Octavia, bijuterii în valoare de 17.000 de euro şi-n rest sărăcieee, căci apare şi un credit de 160.000 lei, contractat în 2005 şi scadent în 2022.
Famiglia Cancelar Pîslaru a făcut să dispară vila din burikul Galaţiului, de pe strada Alexandru Ioan Cuza, aia îmbrăcată într-un soi de pâslă, dar vom întreba şi vă vom spune.
Şi dacă Doamna Cancelar Valeria Pîslaru mai are doar doi ani până la pensie, se cuvine să mai rămână încă doi ani în activitate, dacă tot a cam condus ea Electrica în ultimii nouă ani. Deci nu-i va strica încă un mandat de patru ani, dar de data asta chiar de DIRECTOR în biroul directorului, nu în cel de şef serviciu producţie.
Iar dacă fiul famigliei Cancelarului a nimerit membru în CA al AFDJ Galaţi, cu o indemnizaţie lunară de 1000 de euro, FĂRĂ SĂ VREA, de ce nu i s-ar întâmpla şi mamă-sii, tot „fără să fi făcut vreun demers”, să ajungă pentru un mandat, ce-a fost de facto în ultimii nouă ani.

Gelu CIORICI 17 - martie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Fruntaşi în între

Dragi colegi, am vrut să dăm un semnal tuturor oamenilor ...

Buruiană Dorin se v

Unul din candidaţii la postul de primar al comunei Rediu ...

Familia liberală Ci

Audiată ca martor de DNA, Ciocan Elena se vrea primar, ...