logoImpact EST nr. 886 - 17.09.2021

 Este clar că realizările sub domnia pesede şi a preşedintelui său, pe plan local, au fost legate de funcţionarea cât de cât normală a comunităţii, a investiţiilor şi proiectelor comune, uzuale, cu rol de adjuvant în existenţa entităţii noastre administrative. În rest, nimic spectaculos, demn de reţinut, cu utilitate cuantificabilă pe plan social, cu impact de dezvoltare a Republicuţei.

Şi, cu toate acestea, pe plan local, pesedeul, sub conducerea lui Nica, a ieşit întotdeauna învingător, închizând gura cârcotaşilor, analiştilor de tot felul, dând cu tifla şi bătându-se cu cărămida în piept, pe bună dreptate, după nenumărate bătălii politice măsurate şi verificate în alegeri. Alegeri câştigate pe promisiuni deşarte, nematerializate, alegeri câştigate cu o forţă de organizare a „tăvălugului”, printr-o disciplină tiranică, impusă. Secretul reuşitelor a constat întotdeauna în orientarea politică de stânga a majorităţii alegătorilor, ca o reminiscenţă majoră a educaţiei epocii comuniste, a gradului de cultură precar al acesteia, coroborat cu o manipulare perfectă şi un activ de partid supus unei discipline de fier impuse de NICA.

Niciodată, dar absolut niciodată, alegerile nu au fost câştigate pe ceea ce s-a făcut din Programele partidului, mergându-se pe votul negativ, al politicii de ansamblu la nivel de ţară, nu că pesedeul a fost mai bun în realizări la care alegătorul ar trebui să se raporteze când votează.

Adevărul este că trendul real (barometrul intern) al PSD-ului local a înregistrat an de an scăderi semnificative  în componenţa membrilor, încet, încet devenind o umbră a ceea ce a fost şi s-a dorit a fi.

Cu un Nica mai mereu la CENTRU, şi nu în teritoriu, cu o delegare a conducerii efective, executive,  au început să apară şi „problemele”.

Astfel, fostul Primar, aflat la putere doisprezece ani, nu a făcut decât nişte căcăreze, lăsând urme nesemnificative. O bună parte din membrii marcanţi, când au realizat că democraţia internă şi promovarea pe valoare este doar o poveste, au părăsit corabia. Iar debarcarea lui Chebac şi instalarea lui Bacalbaşa a reprezentat culmea frivolului şi bătăii de joc într-un partid.

Acum, când Nica va „pleca”la Bruxelles, nemaifiind nici măcar în ţară, când în mod normal şi raţional nu va mai conduce pesedeul local, ACESTA îşi va pierde CAPUL.

Un partid slăbit, cu oameni de slabă calitate, ciolănişti, arivişti, pupincurişti, lipitori de afişe, ne face să apreciem că lucrurile pot degenera necontrolabil cu toate consecinţele ce derivă din acest act unilateral al Preşedintelui. Fără Primarla Galaţi,la Tecuci,la Târgu Bujor, cu un Preşedinte de CJ contestat puternic chiar în interiorul partidului, cu o scădere a încrederii absolut firească, fiind la putere, ce moştenire lasă Nica plecând ales în Parlamentul Europei?

 

Uite, ne întrebăm ca proştii cine îi poate lua locul lui Nica şi nu găsim răspuns sub nicio formă.

Saghian,Chebac, Popa, Otrocol, Ţicău, Hamza? Să fim serioşi. Singurul cu şanse este Chebac, cel fugit în unepere, dar avid să redevină la masa Puterii direct, nu pe şest cum a comis-o acum.

Alţii?!? Care alţii?!?, când din raţiuni de „concurenţă”, „nimeni nu crâcneşte”.  În neghiobia lor s-or trezi nişte loaze tinere, capete seci, alienaţi politic să viseze „cai verzi pe pereţi”. Dar ce se va întâmpla cu poziţionarea ulterioară a forţelor politice pe eşichierul gălăţean? Cum va fi fructificată plecarea marelui Boss?

Cert este că Nica va pleca, nu de voie, ci de nevoie, asigurându-şi imunitatea pentru „ce va să vină”.

Ce lasă în urmă, în Republicuţa Galaţi?, ne întrebăm noi, populimea.

Ştim cu toţii că suntem sub nivelul anilor 80-90, la toate capitolele.

Analistul deServiciu 15 - februarie - 2014

One Response so far.

  1. Mateescu spune:

    Un mare adevar: „…debarcarea lui Chebac şi instalarea lui Bacalbaşa a reprezentat culmea frivolului şi bătăii de joc într-un partid”. Reparatia… pe cand?

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...

Bustul lui Spiru Pl

Ţărăniştii de Galaţi, nedemni de acest partid istoric, darămite ...

Modificări de trafi

Primăria municipiului Galaţi informează că, începând cu data de 15 ...