logoImpact EST nr. 837 - 18.09.2020
http://impact-est.ro/wp-content/uploads/banner-1200x165.gif

desc-p-4-loteriaÎn majoritatea lor, vechii parlamentari vin pentru a şasea oară, din şapte posibile  cu votul de acum, să vă ia votul, adică puterea asupra lor şi să o exercite încă patru ani în folosul lor, al neamurilor şi găştilor lor, numite partide politice. Nu vom mai perora ce (nu) au făcut pentru judeţul Galaţi cei patru senatori şi nouă deputaţi care ne reprezintă din 1992 în cele două camere ale Parlamentului României. Sigur că mulţi dintre cei ce au fost şi încă mai sunt aleşi de noi nu sunt nici proşti, nici tâmpiţi, nici lipsiţi de orientare în timp şi spaţiu, doar că ei nu au chef de noi şi de faptul că Galaţiul moare pe picioare. Deci, lor le lipseşte patriotismul local dar, şi mai grav, le lipseşte VIZIUNEA de a articula GALAŢII cu restul ZONEI şi al ROMÂNIEI. Unii, din cauză că nu pot vedea detaliile, nu pot vedea întregul! Ăilalţi, din contra!: din cauză că nu pot vedea întregul, nu pot vedea detaliile!

Acesta-i parlamentarul meu, pe care nu-l votez!

Ce vor face majoritarii se va vedea şi după alegerile din 11 decembrie 2016, cum s-a tot văzut din Duminica Orbului a anului 1992, până în Anul Mântuirii… care nu va veni uşor pentru ei…nemuritorii!

În sfârşit. Conform listelor depuse de către cele 11 partide şi de către patru independenţi, guvidul de apă dulce are de bântuit prin 200 şi ceva de bălării pentru a dibui pe cele şase-şapte (din 13) roditoare dintre ele.

 Lista de la Senat a pesede a fost făcută de penele!

În cele ce urmează, vom anunţa numele candidaţilor senatori şi deputaţi ai principalelor partide care au şi şansa de a deveni parlamentare, trei dintre aspirante fiind virgine, chiar dacă-s împerecheate măr! Este vorba despre ALDE, PMP şi PRU, căci USR, din păcate, nu are şanse la Galaţi, chiar dacă are câteva nume valoroase în liste.

I-a ascultaţi voi în ce hal şi-a bătut joc OPOZIŢIA de pesede, adică peneleul, căci parcă alde Dobre şi Toader i-au făcut lista lui Nica! Pe locul unu este tecuceanul Daniel Butunoi, ins fără noroc şi priză la neamuri şi la cei de pe strada sa! Dar la grămadă, merge, că pesede se duce şi la peste 45% în amărâtul acesta de judeţ. Pe locul doi este controversatul manager pechean, Nicolae Marin, fugit cu mandat cu tot de la pepedede. Omul a managerlit la greu prin Autogara „Dumitru”, avându-l ca braţ înarmat în lichidarea şi însuşirea afacerii pe fostul coleg de partid, Marian Alexandru, pus de Picu Roman director la mortul rece Calorgal. Onoarea acestei ruşinoase liste este salvată, aparent, de către candidatura prof. univ. dr. Puiu-Lucian Georgescu. Lipsa de notorietate, sau suplinirea unei triste notorietăţi, este dată şi prin azvârlirea în listă a economistei Viorica Sandu, director economic al APA Galaţi. Sigur că ea este pe post de muscamor în ecuaţie, cum despre profesorul Georgescu se poate spune că e şi muscamor dar e şi pe locul mortului. E clar, sărăcie mare în rezerva de cadre din capul lui Nica, după plecarea lui Saghian.

În lista de deputaţi, lucrurile sunt clare ca vaca! Toţi sunt unul şi unul. Iată-i în ordinea numerelor de pe tricou: Viorel Ştefan(el este excepţia!), Florin Popa, Lucreţia Roşca şi Nicolae Bacalbaşa. Pe locul mortului îl putem pune pe Marius Mărgărit, ca să fie şi un Mitică reuşit fără loc, că doară n-o băga pesede cinci din nouă, dar mai ştii, te pui cu sărăcimea?

 ALDE …probleme şi pemepisme

Bătălia în zona asta se dă pentru prinderea unui post de senator, şi care pe care, mai ales că Băse a fost inspirat să-l păstreze pe Marius Stan în avantajul partidului său. Sigur că cine l-a votat ca primar, nu-l va vota neapărat şi pentru Senat pe Mariusică, aşa cum am mai demonstrat aici. Ehei, iar norma de Senator e cam spre 20% din voturile valabil exprimate. Aşa că din ALDE, Cristian Dima trebuie să-şi articuleze şi să-şi întărească discursul fix pe ce a început legat de drumul expres până în Autostrada A2, de care să beneficieze şi Tulcea şi Brăila şi Vrancea, de drumul expres Galaţi-Tecuci, prin mijlocul judeţului, de legarea intereselor economice într-un binom urban administrativ Galaţi-Brăila, la care să adere şi Măcinul, apoi un Galaţi – Pesta, unde să revină, prin proiecte europene, canalele şi zona specifică deltei…etc, dar acesta este deja alt subiect. Aici, Durbacă şi-a tras o întinerire care-l pune la gura sobei în compania electorală… Dar ce te faci dacă intră şi locul doi din listă, adică Genica Totolici? O fi atât de mare Transurbul ca pălărie, după ce a rămas operator unic în piaţă şi nu mai ai cum împărţi înjurăturile la vreme de vârf şi de iarnă?

Tot în lista deputaţilor, aici a fost aşezat, cam pe acelaşi loc al mortului cu Genica, şi Eugen Găvan, amândoi având şi rol de muscamor pentru tătuca Durby. În portbagaj, pe locul cinci, ca roată de rezervă, a fost dosit marele Iulian Aramă, despre care naivii cred că este universitar! O fi poate asistent, sau ceva preperator, măi, oameni buni, că nu toţi care-şi parchează limuzina la politehnică, gata, sunt daja profesori.

Revin la lista pentru Senat a ALDE. Mi se pare că este subţirică şi dacă o scuturi, cad literele care nu pot ţine nume anonime de unele singure!

La pemepe, e clar, „Fermecătorul” lui Băse şi-a primit porţia visată, pentru care s-a încălzit ca candidat de primar. Să sperăm că Cătălin Hristache măcar va fi un deputat activ ca…prezenţă fizică. În listă el şi-a pus oamenii care să tragă pentru el astfel încât să le lase un loc liber în CLM. Şi ne gândim la Alin Mihai, Nicoleta Androne…

Dacă penelul unicului Dobre ar lua un 28%…

Încă din vremea lui Paul Păcuraru, care a ieşit din politică pe mâna lui (!), V.P. Dobre urăşte meseria de senator. Şi de când este absolut de capul lui la butoanele penele (din 2000), când Păcuraru pleca împins a doua oară senator la Bucureşti, el n-a mai băgat niciodată senator, meritele aparţinand exclusiv notorietăţii chirurgului Paul Ichim. De aia şi dezinteresul pentru această cameră, căci şi acum a înţesat-o cu inşi pe care nu îi votează nici vecinii de la bloc, şi nu  doar pentru că or locui la vilă. Din primii trei o remarcăm pe prof. univ. dr. Mirela Praisler aşezată aici pe post de muscamor, doar-doar George Stângă, pupil al lui Dobre, o ajunge să-l imite şi-n carieră, nu doar în imobiliare.

În schimb, pentru deputaţi, penele are una dintre cele mai bune liste din acest ciclu electoral. Iată, pentru Dobre, Ciumacenco şi George Scarlat vor trage bine în jug doi primari, dintre care unul al orăşelului Matca. Sigur că Scarlat ar cam trebui să se simtă că stă… şi pe locul mortului! Dar adevărata lovitură de imagine o dă Dobre, de data asta ca un maestru de apă dulce, aducându-l în listă pe cel mai în vogă chirurg estetician din ţinut, notorietatea sa trecând lejer peste a peneleului din această parte de ţară. Profesorul universitar doctor şi medic specialist în chirurgie estetică, chirurgie generală şi chirurgie oncologică, Valeriu Ardeleanu, cu adevărat DOCTOR FĂRĂ DE ARGINŢI, şi-a pus, observăm, renumele în joc sperând, probabil, să echilibreze puţin balanţa Putere-Opoziţie, prea mereu înclinată în favoarea pesede, în ultimii 27 de ani.

Vom continua cu figura pe care încearcă să o facă antrenorul Georgică Saghian cu mânjii săi, cu lista de caloriferişti de la România Mare, cu USR şi cu ieşirea din liste a spumosului udemerist, Levente Szekely.

 

Gelu CIORICI 4 - noiembrie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Statul şi băncile

Fiindcă nu s-a lăsat strivit de Sistem, Ion Banu este ...

Mergeanu s-a pension

Vajnicul comisar-şef de poliţie, Dumitru-Daniel Mergeanu, care şi-a şters cu ...

Mircea Cadar a ajuns

Vi-l amintiţi pe marele şi neînfricatul afacerist veros şi jmeker ...