logoImpact EST nr. 880 - 27.07.2021

Desfiinţarea juridică a Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR) prin radierea din registrul partidelor politice se apropie de înfăptuire, ultimul opozant care încă mai ţine unepere mort în geam rămânând fără obiectul contestaţiilor privind fuziunea prin absorrbţie cu PMP-ul lui Băsescu. În atari condiţii, la Galaţi, în Republicuţă, şi în acest caz lucrurile nu pot fi decât ALTFEL faţă de normalitatea de la nivel naţional, unepere nu mai are cum să existe. Şi totuşi, unepere nemaifiind, avem încă în CLM patru consilieri locali, din care unul este şi viceprimar, legea permiţându-le să candideze separat şi după fuziunea prin absorbţie. Scorul obţinut a fost de 14,8% cât ALDE al lui Durbacă şi Dima!, Adetin-Picu Roman putându-se lăuda cu o demonstaţie de om-partid şi cu o organizare de fier forjat.
Acum a venit vremea ca Picu să-şi negocieze plecarea în alte zări politice, aspect care duce la pierderea mandatelor de consilier, dar mai ales pe cel de viceprimar. Sigur că atât el cât şi Eugen Chebac, jupânul absent de la judeţeana unepere, nici nu vor să audă o vărsare cu trupe, logistică şi capital în poala lui Cătălin Cristache. Sursele noastre spun că Picu şi întreaga lui armată de teracotă (vreo mie de activişti-mercenari-fundamentalişti) nu vrea decât în pesede, sau fiindcă acolo desişul fiind şi mlăştinos, deci existând riscul dispariţiei nucleului de activişti, poate apărea a treia cale. Dar numai pesedeul poate garanta posturi pentru cei patru consilieri în frunte cu viceprimarul Picu Roman.
Iar el vrea mult, adică vrea să devină Eugen Zaharia, adică director al Administraţiei Pieţelor Agroalimentare. Din august, Zaha a obţinut prelungire de mandat doar până în noiembrie, când se va retrage cu torţe, aşa că Picu a început deja numărătoarea inversă. Şi pentru ceilalţi trei vrea funcţii bine plătite şi eternizate dacă se poate, nu ca la Calorgal unde şi l-a plantat director pe Marian Alexandru.
Partea proastă pentru ei, inclusiv pentru Primarul Pucheanu şi pesede, care pot fi băgaţi scurt în OPOZIŢIE, este că va fi aproape criminal să faci în consiliu o majoritate simplă, darămite una calificată de două treimi, cum se iau hotărârile privind bugetul şi numirea de persoane în funcţii. Căci, după lichidarea mustăriei unepere, ar însemna ca PMP să capete, pe lângă cele două mandate, încă patru, ceea ce procentual ar însemna 22%. Alături de penele, care are 25,9% (7 mandate), PMP, dimpreună cu independenta Simona Vreme (3,7%), actuala opoziţie din CLM va face o majoritate simplă de 51,8%. Ehei, de-aici încolo să te ţii negocieri pentru obţinerea de sinecuri şi avantaje personale şi de grup!
Tot acum, rolul aliatului la guvernare devine unul major, capital, căci ALDE a lui Cristian Dima are patru mandate (14,8%), or a venit momentul ca preşedintele Dima să-şi amintească faptul că în plan local partidul lui a fost marginalizat. Dar cel mai tare joc îl poate face Simona Vreme, care poate trimite sau nu pesede în OPOZIŢIE la Galaţi! Căci alde nu are o poziţie consolidată în CLM decât în proporţie de…50%, aşa că… este greu de format o Putere în jurul primarului de 33,3% pesede + 14,8% alde + 3,7% Vreme, căci s-ar putea ca în loc de 51,8% să dea 44,4%! Dar încă se mai culege la vie (soiul Băbească), iar gutuile încă luminează în copaci!

Gelu CIORICI 20 - octombrie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Iluminat public cu s

Primăria municipiului Galați informează că aparate de iluminat stradal echipate ...

Devieri de trafic î

Primăria municipiului Galaţi informează că, în perioada 23 iulie -28 ...

Nouă etapă de dezi

Primăria municipiului Galaţi informează că în perioada 26-29 iulie 2021 ...

Controale la furnizo

comunicat presa

Idei şi muncă de

Ca majoritatea gălăţenilor, şi familia IOANOVICI - ALEXANDRU (Sandu) şi ...